”Viitorul nostru într-o lume digitală”- proiect implementat de Liceul Tehnologic ”Petru Poni” din Onești

”Viitorul  nostru într-o lume digitală”- proiect implementat de Liceul Tehnologic ”Petru Poni” din  Onești

 

”Viitorul  nostru într-o lume digitală”- proiect implementat de Liceul Tehnologic ”Petru Poni” din  Onești

 

Liceul Tehnologic “Petru Poni” derulează  proiectul de parteneriat  Erasmus +, intitulat  ”Our Future Life in a Digital World” ( ”Viitorul nostru într-o lume digitală”). Acest proiect, finanțat  de  Comisia Europeană, se derulează în parteneriat cu școli din Germania (coordonator), Estonia și Italia și are ca obiectiv principal înțelegerea problemei digitalizării și a schimbărilor structurale determinate de aceasta, în paralel cu  conștientizarea  diversității Uniunii Europene.

În săptămâna 20 – 24 septembrie 2021, Liceul Tehnologic ”Petru Poni” a fost gazda activităților de învățare  la care au participat, alături de elevi și profesori ai școlii, 28 de elevi și profesori din Germania, Estonia și Italia. S-au desfășurat numeroase  activități care să îi inițieze pe elevi în tainele industriei 4.0  și care să îi ajute să identifice oportunități, pericole și riscuri în era digitalizării.

A fost o săptămână intensă, cu activități diverse, în care elevii au participat la mese rotunde, întâlniri cu experți din domeniul industriei 4.0 și de la Camera de Comerț și Industrie Bacău, au realizat videoclipuri cu tema ”Viitorul nostru în Europa digitală” folosind aplicația IMovie. In cadrul  vizitei de studiu la SC Chimcomplex S.A, elevilor li s-a explicat și arătat cum este implementată industria 4.0 la instalația de electroliză și la noua centrală care alimentează cu energie electrică și termică Societatea Chimcomplex.

 

Domnul director Adrian Podaru mulțumește domnilor ingineri Ioniță Mînea și Constantin Ungureanu, care au făcut posibile  activitățile derulate la SC Chimcomplex S.A. și domnului inginer Petre Cezar Olteanu care a facilitat implicarea Camerei de Comerț și Industrie Bacău în derularea activităților care au permis participanților  să înțeleagă schimbările structurale care au avut loc în județul Bacău și măsurile socio-politice implementate la nivelul județului pentru integrarea tinerilor pe piața muncii.

De la Liceul Tehnologic ”Petru Poni” au participat elevii: Tîrnoveanu Mirela Petronela, Măgdălin Andreea Gabriela, Niculiță Radu Ștefan, Totu Francisca Daniela, Aparaschivei Denisa Elena, Roșu Cătălin  Ștefan, Vasile  Cristian Iustin, Zară Matei, ajutați în pregătirea evenimentului de mulți alți elevi ai școlii. Activitatea elevilor a fost îndrumată de profesorii Carmen Epure ( coordonatorul proiectului), Lucreția Dumitrescu, Alina Cucu, Violeta Pavalache. Pentru buna desfășurare a activităților s-au mai implicat inginerul de sistem Vicențiu Jitcovici și profesorii Mărgean Corina, Dan Mănăilă, cu sprijinul direct al domnului director Adrian Podaru.

Acum, cu satisfacția lucrului bine făcut și cu bucuria de a-și fi făcut noi prieteni, elevii Liceului Tehnologic ”Petru Poni” așteaptă cu nerăbdare următoarea întâlnire, care va avea loc in Italia.    Articol  realizat de prof. Carmen Epure, Liceul Tehnologic ”Petru Poni”  Onești

 

Termenul de Industry 4.0 (Industrie 4.0) a apărut prima oară în anul 2011, printr-o initiativă strategică a guvernului german. Scopul inițiativei este transformarea producției industriale prin digitalizare și exploatarea potențialului noilor tehnologii.

 

 

 

Distribuie articolul!