”Ca un nou vlăstar de copac…”

”Ca un nou vlăstar de copac…”

Ucraina  va supravietui!

 

Ucraina va  supraviețui, pentru că în spatele nostru sunt secole de luptă cu numeroși dușmani, care au vrut să ne distrugă, spiritul cazac, capacitatea de a se uni în fața pericolului și, cel mai important – voința și dorința de nestăpânit de a fi liberi!

Ucraina va câștiga, pentru că ochii și gândurile noastre sunt axate spre viitor, spre crearea unei lumi mai bune! Ucraina se va desfășura cu siguranță ca o națiune europeană puternică, făurită și consolidată astăzi într-o confruntare aprigă cu inamicul în apărarea pământului și statului nostru.

Chiar acum are loc o ruptură finală cu teribilul imperiu ruso-sovietic. Sunt convins că acest război nedrept, brutal și insidios din partea Rusiei nu va lăsa iluzii despre  ”țara frățească” și despre ”Hoarda” și natura sa agresivă. Sunt sigur că suntem absolut uniți în asta. Și vom demonstra în sfârșit adevărul istoric că Ucraina este adevăratul și singurul stat slav, succesorul Rusiei Kievene,  a  Sfinților Vladimir și Iaroslav cel Înțelept.   Articol realizat de Victoria Podgorna

 

„Noi” nu este un pronume de plural !

 

Rapoartele Forțelor Armate Ucrainene  nu mint și nu  ține secret pierderea din acest război, așa cum se întâmplă  în tabăra Hoardei. Vampirii nu tolerează lumina, ei sunt adevărul. Blitzkrieg-ul a eșuat. Mulțumim soldaților și ofițerilor noștri. Cu toții sperăm acum la ei, iar Occidentul speră, ca întotdeauna, să compare cu atenție costul confortului său cu prețul vieții ucrainenilor. Ei spun că dacă mai rezistăm câteva zile, ne vor ajuta cu arme și bani. Nu mă plâng. Subliniez doar că oamenii din adăposturile anti-bombă au o psihologie iar  cei  aflați  în apartamente, alta! Dacă sunt supărat pe cineva, este doar cu publicațiile liberale occidentale. În primul rând, pentru că citează informații de propagandă rusă, deși știu că transmit  minciuni.

Chiar dacă este o luptă  între bine si  rău,  în confuzia de anxietăți și fapte din 24 și 25 februarie a reieșit conturul zilelor  următoare. Nu am nicio îndoială că presiunea agresorului va crește. Și-a băgat dinții în asta, s-a mutat, și-a schimbat tactica, cu gânduri de reabilitare a eșecului. Poveștile cu victorii nu au fost suficiente pentru a convinge propaganda televizată a Kremlinului. Sper că mâine nu vor fi suficiente.

   Ucraina este mama noastră, vom lupta pentru Ucraina!

Fiecare dintre noi s-a confruntat cu o alegere de război. În armată este  o singură alternativă: să mori sau să câștigi. Civilii au o a treia opțiune – să plece. Restul a fost respins de Kremlin, care intenționează să distrugă ( să  demilitarizeze) armata și să se ocupe de națiune ( de denazificare). Deci ei înșiși au determinat algoritmul de comportament al cetățenilor Ucrainei! Ne pot captura orașele? Probabil  este o optiune. Dar orașul nu  reprezintă numai  clădirile, ci și  oamenii. Nu vor fi cuceriți. Cine va fi atras de revenirea în secolul al XIX-lea la ”pantofii lui Putin”, legați cu panglică Colorado,  la  cărucioare sub formă de tancuri,  la ”templele cu icoane ale lui Stalin” și la  alte gunoaie vizualizate? Încă îmi imaginez că modelul chinez ar putea atrage fanii autocraților. Totuși, lagărele de concentrare din China arată ca locuințe de lux în Rusia. Ei bine, cine va fi tentat de  un stat, faimos pentru sângele vărsat, cu toaletele stradale în care   Dostoievski este înfățișat  pe ușa din spate?

Nu, suntem sortiți victoriei, ca un nou vlăstar de copac care se sparge printr-un trunchi ruinat pe jumătate putrezit. Iar cuvântul „Noi” nu este un pronume de plural, ci faptul identificării cu o țară frumoasă, care a făcut singura greșeală din istoria sa. Nu va mai fi. Apropo, demilitarizarea este în curs. Acest lucru se vede în tancurile, avioanele și cadavrele arse ale ocupanților. Denazificarea este, de asemenea, în curs. Peste tot în lume, oamenii blestemă națiunea, care îi copiază pe naziști în bombardarea Kievului și în redesenarea granițelor europene.

Ucraina – mamă, vom lupta pentru Ucraina!    Articol de  Alexandru  Prilipko. Ambele articole au apărut în ziarul ”Ziua” (”Deni”) din  Kiev

 Ilustrațiile  acestui  articol  reprezintă  tablouri ale unor artiști  ucraineni. Mulțumim  pentru  sprijin  prof. Carmen  Munteanu, de la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești – jud. Botoșani 

Distribuie articolul!