SĂRBĂTORILE   CAȘINULUI – 2023

SĂRBĂTORILE   CAȘINULUI – 2023

SĂRBĂTORILE   CAȘINULUI – 2023

 

12 august, ora 10:00 – Marș triumfal cu ATV uri și mașini de teren pe traseul Cașin-Curița- Sticlărie în semn de recunoștință față de eroii Curiței , probă de trial demonstrativ la intrare in Curița .
12 august ora 19:00, Simpozion cultural ” Curița un colț de rai în costume populare ” ,într-o gospodărie tradițională din satul Curița . Invitați, profesori universitari, Fanfara Tudora din Botoșani !
13 august ora 12:00, Parade de cai, căruțe cu coviltir , Imnul cărăușului, costume populare în fața Primăriei Cașin.
13 august începând cu ora 17:00, spectacol în fața primăriei : FUEGO, GABRIELA COMĂNECI, LORENA, ELENA COMĂNECI, MÂNDRE TROTUȘENE, MUGURAȘII MĂNĂSTIREA CAȘIN.
15 august Hramul Bisericii Adormirea Maicii Domnului , biserică în stil muntenesc, de unde provin cășunenii !
Vă așteptăm cu drag!

Dintr-un ghid turistic  despre  Valea  Cașinului:

”Se spune că Balada  <<Miorița>>, culeasă în această zonă de Alecu Russo, care  mai apoi i-a încredințat-o lui Vasile Alecsandri, a reprezentat sufletul creștin al omului  aflat în căutarea mâ ntuirii  <<pe un colț de rai>>!  Este imposibil să descrii în cuvinte frumusețea Văii Cașinului! Prin  Pasul Cașin  au trecut cândva negustori în căruțe, interesați să își vândă marfa  dincolo de munții Vrancei. Aici s-a aflat linia frontului din Primul Război Mondial. Mărturii ale vremurilor  tulburi încă pot fi văzute. Prin valea Cașinului trece și râul Cașin, un râu limpede, de la izvoarele din munți. Ocupația de  bază a localnicilor este păstoritul. Nu prea veți vedea localnici  îmbrăcați în port popular, însă aceștia păstrează la loc de cinste  hainele purtate de înaintași, chiar dacă s-au adaptat vremurilor moderne.”

După  cum a declarat  un oficial   județean, ”Comuna  Cașin se află intre primele 10 comune din județul Bacău cu un aspect de comunitate europeană”.

Distribuie articolul!