Ședință de bilanț la Asociația Autoritate, Lege și Ordine din Onești

Ședință de bilanț la Asociația Autoritate, Lege și Ordine  din  Onești

Ședință de bilanț la Asociația Autoritate, Lege și  Ordine din Onești

 

Membrii  Asociației  Autoritate, Lege și Ordine, condusă de comisarul general  Ion Rusu s-au întâlnit recent la o ședință de bilanț. Acest eveniment, la care au participat toți membrii asociației, a fost găzduit la Pavilionul CAROM. Este de remarcat faptul că odată cu bilanțul Asociației Autoritate, Lege și Ordine  care a fost prezentat de comisarul general Ion Rusu, pe parcursul ședinței de bilanț  s-au făcut  mai multe propuneri ce țin de competența acestei asociații.

Ședința a început cu prezentarea Consiliului Director al Asociației Autoritate, Lege și Ordine, care  este în măsură  de a hotărî în tot  ceea ce se  intreprinde în cadrul acestei asociații. Din Consiliul Director fac parte  comisarul general Ion Rusu, Viorel Tomulescu, Ștefan Popa, Francisc Enășel, Vasile Ghigea  și Ioan  Afetelor (din com. Pipirig, jud. Neamț) – comisari șefi.

”Asociația Autoritate, Lege și Ordine a luat ființă la 23  iulie 2012, în ultimii ani fiind înființată și Filiala Piatra Neamț”, a menționat comisarul general Ion Rusu, care a prezentat și câteva  inițiative ce fac cinste activității desfășurate. În acest sens el a declarat: ”Am prezentat autorităților locale din municipiul Onești o informare privind  micșorarea vitezei de circulație  pe  șoseaua de variantă a municipiului (de la 80 km / oră la 40 km pe oră, în această zonă fiind înregistrate trei accidente de circulație). De asemenea, am semnalat montarea greșită a semnelor de circulație. Asociația Autoritate, Lege și Ordine  a acordat Diplome de excelență  unor  personalități ale vieții publice (avocați, medici, ingineri), atât din rândul membrilor asociației cât și din afara acesteia”.

Amintind faptul că  Asociația Autoritate, Lege și Ordine  din municipiul Onești a fost creată ținând cont de prevederile Ordonanței 26 / 2000 (cu privire la asociații și fundații), comisarul general Ion Rusu  a menționat că  ”aceasta se poate implica , solicitând ajutor instituțiilor statului în vederea sancționării ilegalităților și a celor vinovați. Asociația cuprinde  Direcția pentru  combaterea corupției, Direcția  pentru Transport și probleme  de circulație, Direcția  pentru sprijinul revoluționarilor și al veteranilor de război, Direcția  pentru  industrie, energie și cercetări științifice și alte compartimente”.

În cadrul întâlnirii  s-a evidențiat  că  în activitatea desfășurată  de această asociație se  analizează  cazurile în lucru și dinamica lor. Alături de acest fapt creșterea numărului de membri ai  acestei asociații  este  dorită  atât de  comisarul general Ion Rusu cât și de Consiliul Director și de  cei prezenți la  actuala ședință de bilanț.  ”Este important  ca să avem organizații la  nivelul fiecărui județ precum și la București, deoarece activitatea pe care o desfășoară  această asociație este una frumoasă, demnă, care poate fi făcută de profesioniști, ea  vizând interesul general… Trebuie dezvoltat nucleul organizației, care este  temeiul și baza puternică  de opinie și de acțiune”, a menționat  Vasile Ghigea, care este  reprezentant  al juriștilor din România (Decan al Colegiului Consilierilor Juridici  din Bacău).  În acest sens s-au pronunțat și  alți membri ai asociației care își doresc  ca alături de ei să se afle  și oameni din  mari orașe ale țării și din alte județe. Pentru a face  parte din  aceasta  se solicită o recomandare  precum și un CV.

În cadrul întâlnirii de la Pavilionul CAROM  au fost aduse la cunoștința membrilor asociației  mai multe aspecte din Regulamentul intern în  baza căruia  ea își desfășoară activitatea. Alături de multe prevederi  ale  acestui regulament, ca o noutate menționată de comisarul  general Ion Rusu este  organizarea de cursuri  de pregătire profesională  pentru membrii  asociației.

În acest context s-a reliefat faptul ca ”în viitorul apropiat  fiecare membru al Asociației Autoritate, Lege și Ordine   trebuie să dea dovadă de mai multă incisivitate. Este binevenită  orice idee și propunere, fiecare contribuție a membrilor asociației  fiind ceva pozitiv, care  poate  aduce  o îmbunătățire a activității”.

Din rândul membrilor Asociației Autoritate, Lege și Ordine  a luat cuvântul Marcel Vidreanu, care a declarat:”Fac parte de un an  din această asociație și doresc ca ea să devină de utilitate  publică. Trebuie să ne facem  mai mult simțită prezența în societatea civilă.  În județul Vrancea  sunt numeroase  problemele în ceea ce privește abuzurile, pe linie de  conflicte de interese. Am descoperit patru incompatibilități (angajați pe două state de plată,  funcționari publici care sunt și acționari ai  unor societăți comerciale)  și aceste cazuri o să le înaintez Consiliului Director al asociației”.  Referitor la această situație  juristul Vasile Ghigea a menționat:”Când avem cazuri directe orice demers  trebuie făcut într-o anumită formă. Pe cale legală putem  cere autorităților locale  să ne dea  în 30 de zile informațiile pe care le solicităm… Atribuțiile acestei asociații  sunt apropiate de cele ale Avocatului Poporului. Esențialul este să existe  modalitatea de lucru, comunicarea”.

Viorel  Tomulescu, membru în Consiliul Director al Asociației Autoritate, Lege și Ordine, a propus o instruire concretă a comisarilor șefi. El  a cerut mai multe detalii  asupra folosirii Legitimației Asociației Autoritate, Lege și Ordine,  de  modul de raportare la folosirea legitimației fiind interesați și alți membri.

Este de evidențiat faptul că la această ședință de bilanț au fost avute în vedere și alte aspecte, legate de plata  cotizației (considerându-se  că  că cel mai bine este ca achitarea acesteia să aibă loc odată cu aplicarea vizei pe Legitimația de membru, la începutul anului calendaristic). A fost  subliniat  și faptul că  cei care sunt  membri în diverse partide politice  se vor abține pentru a asimila numele  acestei asociații  în propaganda electorală.

Un fapt inedit în desfășurarea ședinței de bilanț de la Pavilionul CAROM a fost întâlnirea membrilor Asociației  Autoritate, Lege și Ordine din Onești cu Viaceslav Burlac și Corneliu Cârligeanu, administratorii   acestei platforme industriale, care  lucrează cu multă dăruire  perntru repunerea în funcțiune  a instalațiilor  ce au făcut cunoscută România în peste 40 de țări ale lumii prin produsele  fabricate  aici. Ei au avut un dialog deschis cu membrii acestei asociații, împărtășind marea dorință ca instalațiile productive  de la CAROM să intre pe un făgaș  normal.  Emoționant a fost faptul că la această întâlnire – bilanț a participat fostul maistru  de  la CAROM, Ioan Hugeanu,  în prezent membru al Asociației Autoritate, Lege și Ordine, care- de ar putea fi dat timpul înapoi- ar ”pune umărul” pentru (re) lansarea firmei la care a lucrat o viață!      Ion Moraru

 

 

Distribuie articolul!