Ziua Mondială a Sănătății

Ziua  Mondială a Sănătății

Mesajul Ministrului Sănătății Nelu Tătaru de Ziua Mondială a Sănătății :

Astăzi este 7 Aprilie – Ziua Mondială a Sănătății.

Transmit un gând de apreciere și încredere colegilor mei de breaslă, medicilor, asistenţilor medicali, infirmierilor pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale, precum şi pentru celelalte categorii de personal care lucrează în unităţile sanitare, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, Ministerul Sănătății şi care fac posibilă funcţionarea acestora în aceste zile în care cu toții suntem greu încercați.

Este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă, dar am convigerea că împreună vom trece și peste această provocare. Personalul din sistem a știut să se mobilizeze și să își adune forțele atunci când a fost nevoie. Știm să ne ne onorăm meseria! Anul acesta salutăm activitatea asistenților medicali și moașelor și vreau să subliniez rolul vital pe care aceștia îl joacă în menținerea sănătății cetățenilor noștri, în special în acest timp.

Ne dorim deschiderea sistemului sanitar românesc către lume. Considerăm că pacienții români trebuie să fie în centrul sistemului și au dreptul la tratamente de ultimă generație la fel ca cele asigurate pacienților din Europa, iar cadrele medicale merită condiții de lucru, similare cu cele asigurate în țările dezvoltate ale lumii. Facem eforturi constante pentru a atinge aceste deziderate, umăr la umăr- autorități și societate.

La mulți ani!

România are nevoie de noi!

Fiecare viață salvată contează!

Și  deputatul Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a transmis, prin intermediul pagini sale de Facebook,  un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii , sărbătorită în întreaga lume azi, 7 aprilie.
„Data de 7 Aprilie este ziua în care în 1948 a fost înființată Organizația Mondială a Sănătății, fiind un bun prilej de conștientizare al marilor probleme de sănătate.Anul 2020 este anul dedicat asistenților medicali, moașelor și rolului pe care aceștia îl ocupa în asigurarea sănătății oamenilor. Aflați în prima linie a luptei contra Covid 19, în cabinetele de medicină de familie, pe ambulanțe, în direcțiile de sănătate publică, în unitățile sau compartimentele de primiri urgențe, pe secțiile de spital sau în centrele de îngrijiri medicale, asistenții medicali și moașele au un rol important în realizarea obiectivelor globale care țin de acoperirea universală cu servicii medicale, sănătatea mamei și copilului, boli infecțioase și boli neinfecțioase, inclusiv sănătatea mintală, pregătirea și răspunsul în situații de urgență, siguranța pacientului și furnizarea unor servicii integrate de îngrijire centrate pe nevoile pacienților”.

 

Distribuie articolul!