Pentru tinerele talente, ce își doresc să devină vedete ale muzicii populare

Pentru tinerele talente, ce își doresc să devină vedete ale muzicii populare

În  frumosul  spectacol al naturii, în care păsările ne fericesc cu triluri de cântec, în vreme ce (încă) nu se sfârșesc toate temerile  legate de Coronavirus (care ne-au schimbat cu totul viața de zi cu zi), iată și o rază de bucurie pentru cei care doresc să devină vedete  ale muzicii! Aceasta este dată de faptul că în curtea Căminului Cultural din satul Bogata (com. Dofteana), cu respectarea tuturor  cerințelor  impuse de pandemie,  va avea loc – în ziua de 29 iunie 2020 – prima ediție a Festivalului – Concurs de muzică populară ”Sunt talentat, vreau să devin vedetă”. Cunoscuta interpretă de muzică populară Petronela Radu (în foto), îndrumătoare al mai multor ansambluri folclorice, este sufletul acestei manifestări culturale, care are ca scop principal sprijinirea afirmării tinerilor interpreți, readucerea în atenția publicului a celor mai valoroase creații din folclorul muzical românesc precum și stimularea și motivarea copiilor si tinerilor  pentru a conserva si duce mai departe comorile tezaurului folcloric.

Acest concurs se va desfășura pe secțiuni, care sunt structurate pe  cinci  categorii de vârstă: 6 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani, 15 – 18 ani și peste 18 ani.  Este de remarcat faptul că  la  acest concurs  se pot interpreta cântece din toate zonele țării, concurenții fiind  invitați să prezinte în concurs  un cântec cu negativ orchestral, care să nu depășească durata de 4 minute.

Membrii juriului Festivalului – Concurs de muzică populară ”Sunt talentat, vreau să devin vedetă” sunt: Maria Tătaru (interpretă de muzică populară, profesor de canto), Oana Dima ( artist, manager la Casa de Producție  Muzicală ”Dimas Production” Onești) precum și interpreții  din Maramureș de muzică populară Pătru Bârlea și Anton Șofineț. Președintă a juriului la această primă ediție a festivalului este Viorica Ostaficiuc (interpret de muzică populară, instructor canto  și coregrafic).

După cum am aflat de la directorul acestui festival, Petronela Radu ”criteriile de evaluare ale concurenților au în vedere gradul de dificultate al cântecului interpretat, respectarea liniei melodice, ținuta scenică, acuratețea, sensibilitatea, autenticitatea, originalitatea, siguranța, frazarea dar și  concordanța mișcării scenice cu muzica. La fiecare categorie de vârstă se vor acorda premiile I, II , III și Trofeul Festivalului precum și premii speciale. Un lucru demn de remarcat este că acest festival va fi televizat și toți participanții vor primi videoclip cu cântecul prezentat în concurs, voce live cu negativ, pe care îl vor putea folosi și în alte festivaluri. Evoluția din festival a concurenților poate fi urmărită în cadrul emisiunii DISTREAZĂ-TE ROMÂNE, care se difuzează la TELEVIZIUNEA  FAVORIT în fiecare sâmbătă, între orele 18.00 – 20.00. (difuzarea  fiind în zilele de 13, 20 și 27 iulie 2020). Concurenții care se vor face remarcați se vor bucura și de alte premii, care constau în apariții gratuite în cadrul emisiunii, DISTREAZA-TE, ROMÂNE!; videoclip profesional al unui cântec; înregistrarea unui cântec in studio audio profesional; ședință foto profesională gratuită – fotografii artistice”.

Concurenții vor primi medalii din partea organizatorului – doamna Petronela Radu dar mai este o provocare a acestui festival: toți participanții  se vor bucura de DIPLOMA DE INSTIGATOR LA DISTRACȚIE, ce va fi acordată de  doamna Ionica Voiculețu Brumăraș, realizatoare a emisiunii ”DISTREAZĂ-TE ROMÂNE!”

 

  ÎNSCRIERILE LA FESTIVALUL-CONCURS DE MUZICĂ POPULARĂ   ”SUNT TALENTAT, VREAU SĂ DEVIN VEDETĂ!”  SE POT FACE PÂNĂ LA DATA DE 28 IUNIIE 2020   la  adresa de e-mail  nelyradu41@gmail.com,  și PRIN  WHATSAPP  LA NUMĂRUL  DE TELEFON  0768661380.

 

Menționăm că interpreta de muzică populară Petronela Radu a organizat în toamna anului trecut tot în comuna Dofteana prima ediție a Festivalului – Concurs  Național  ”Mândru-i satul  dintre munți”, care s-a bucurat de un deosebit succes. Ea a fost prezentă la numeroase manifestări cultural – artistice de pe cuprinsul județului Bacău,  realizând și frumoase videoclipuri cu melodiile sale. ”Purtând în suflet talismanul cântecului său”, cu deosebite melodii  prețuite de sufletele oamenilor, Petronela Radu va susține un frumos recital folcloric în cadrul  Festivalului – Concurs de muzică populară ”Sunt talentat, vreau să devin vedetă”. Alături de ea  vor  susține recitaluri  și membrii juriului:  VIORICA  OSTAFICIUC,  MARIA TĂTARU,  OANA DIMA,  PĂTRU BÂRLEA  ȘI  ANTON  ȘOFINEȚ.

În cadrul acestui festival, care va începe la ora 10 în ziua de 29 iunie  (zi cu mare încărcătură emoțională, fiind celebrată  Sărbătoarea religioasă Sfinții Apostoli Petru și Pavel), ne va bucura  cu un recital cu cântece din Maramureș interpretul de folclor Pătru Bârlea, un neîntrecut ”horitor” al  meleagurilor din nord de țară. În vârstă de 74 ani Pătru Bârlea, unul din câștigătorii concursului de televiziune ”Floarea din grădină” este  un interpret ce a avut  un succes deosebit  în cariera sa artistică, de-a lungul căreia a urcat pe scenă  cu cele mai mari  nume ale folclorului românesc.

 

PARTENERI  AI  FESTIVALULUI – CONCURS DE MUZICĂ POPULARĂ   ”SUNT TALENTAT, VREAU SĂ DEVIN VEDETĂ!”  SUNT : EMISIUNEA ”DISTREAZĂ-TE ROMÂNE” A  TELEVIZIUNII  FAVORIT, DIMAS PRODUCTION  ȘI  AlaZ  SERVICE MOINEȘTI

 

 

 

Distribuie articolul!