ZÂMBETE PENTRU BUNICI

ZÂMBETE    PENTRU   BUNICI

MINUTUL    DE  CULOARE   ȘI   EMOȚIE

LA   ȘCOALA   GIMNAZIALĂ   ”REGINA   MARIA”    DIN   COMUNA    MĂNĂSTIREA    CAȘIN,

Aflăm de la  învățătoarea  Alisa Moraru:

,,Când ai fost ultima dată în vizită la bunici?… Când le-ai auzit vocea la telefon ultima dată?… Locuiesc cu tine?… Le-ai spus zilele acestea cât de mult îi prețuiești, cât de importanți sunt ei în viața ta?… Dacă nu le-ai spus, TU, copile mic sau mare, SPUNE-LE ASTĂZI BUNICILOR TĂI câtă lumină, bucurie, iubire, poveste sunt ei pentru tine! Ia-ți și părinții! Spuneți-le astăzi!… Mâine, cine știe…”

Astfel și-au început prezentarea activității de voluntariat, Zâmbete pentru bunici, cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale ,,Regina Maria” Mănăstirea Cașin și toate ideile, toate acțiunile întreprinse au avut drept obiectiv crearea și transmiterea celor mai emoționante daruri, gânduri, amintiri pentru bunici, persoanele atât de dragi din viețile noastre, cărora le datorăm atât de mult!

Ideea acestei activități inedite, cu o puternică încărcătură emoțională, aparține în totalitate cadrelor didactice ale școlii și a fost propusă și desfășurată în cadrul Proiectului național 4/4 Pentru Prieteni, organizat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și American Councils for International Education-Romania.

Cu un gând bun, o scrisoare, o felicitare, un cântec sau câteva versuri, elevii școlii au reușit să transforme ziua de joi   9  aprilie într-o adevărată sărbătoare dedicată bunicilor.  ,,A emoționat-o foarte tare serbarea aceasta pe bunica! Mi-a spus că n-a mai avut așa o mare bucurie!… Iar bunicul… I-am dus felicitarea și a început să plângă…”(Natalya) ,,Bunica mea a plâns…”(Ștefan) ,,Și a mea… Nu s-a așteptat să se organizeze vreodată o astfel de activitate specială pentru bunici și s-a bucurat tare mult!” (David)

Impactul acestei activități la nivelul comunității a fost unul deosebit. Cu siguranță, acesta a fost doar începutul, o idee frumoasă de a reaminti, pe de o parte bunicilor că sunt valoroși, că sunt iubiți, pe de altă parte, nepoților, părinților acestora, să prețuiască fiecare zi, fiecare clipă alături de ei.

Dragi bunici, să fiți sănătoși și să vă bucurați de copii, de nepoți!

 

 

Distribuie articolul!