”Bucuria este semnul reușitei!”

”Bucuria este semnul reușitei!”

Prin desfășurarea  Concursului Național de  Dans ”Meridianele Dansului”, o frumoasă tradiție a prins viață în municipiul Onești.  Astfel, sâmbătă 10 mai,  scena de la  Cinematograful ”Capitol” a fost cuprinsă de bucuria  glasurilor de copii și adolescenți veniți din  multe localități ale țării, pentru că acum a avut loc cea de-a XXIII-a ediție a  Concursului Național de Dans ”Meridianele Dansului” 2025!

Organizator al acestei manifestări a fost Cercul de dans modern din cadrul Palatului Copiilor Bacău, Filiala Clubului Copiilor Onești, condus de  doamna profesoară Mariana Oșteanu  și Primăria municipiului Onești.  Să nominalizăm  organizatorii / partenerii și sponsorii de  la ”Meridianele Dansului” 2025:: Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul  Școlar al Județului (ISJ) Bacău, Poliția Locală a municipiului Onești, I. J. J. Bacău  precum și  societățile comerciale  Syamedcare SRL, Termica  NDT Service SRL, Andu Expres SRL, Onland Servis SRL, Croco SRL, Magic Print SRL, Florăria  Ștefania. De asemenea, au mai fost parteneri  ai desfășurării acestui concurs național din municipiul de pe Trotuș  Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci”, Clubul Sportiv Școlar Onești, Cinematograful ”Capitol” și Comitetul de părinți al Cercului de Dans modern de la Filiala Clubul Copiilor Onești.

”Așteptat cu emoție și bucurie atât de organizatori cât și de participanți  Concursul  <<Meridianele Dansului>>  este un prilej ca  peste 550 copii din 19 județe ale țării să  petreacă  o zi de neuitat, să se cunoască mai bine, să lege noi prietenii  și să-și  etaleze  calitățile, potențialul  creativ și artistic. Dorim să mulțumim profesorilor, care în această perioadă  tot mai rigidă  și  mai tehnologizată își dedică timpul și talentul pentru a ne dezvolta prin dans grația, suplețea, eleganța și mintea ageră  într-un corp sănătos și frumos”, a declarat prof. Mariana Oșteanu, coordonator al acestui proiect.

Organizatorii Concursului Național ”Meridianele Dansului” au menționat că ”acesta trebuie să se desfășoare  într-o manifestare de iubire și să aducă fiecăruia satisfacție iar cel mai bun să câștige! Bucuria este semnul reușitei!”

După aceste momente de debut  a început dansul și formațiile participante , care s-au întrecut în mai multe categorii de vârstă, au evoluat în diferite  genuri de dansuri

Juriul  care a apreciat talentul și munca  depusă de participanții la cea de-a XXIII a ediție a ”Meridianelor dansului” a fost format din; prof. Carmen Elena Busuioc – Inspector școlar  pentru Activități Extrașcolare  la ISJ Bacău, prof. Aurica Nistor – Arbitru internațional, prof.  Educație Fizică la Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” (președinta juriului),  prof.  Ciprian Bejenaru – Director al Palatului Copiilor Bacău, prof. Mirela Tufă – Maestru al sportului, prof. de Educație Fizică la Școala Gimnazială ”Emil Racoviță”, prof. Carmen Ruja, prof. de Educație Fizică la Liceul  cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci”, prof. Andreea Calapod, consilier educativ la aceeași instituție – LPS ”Nadia Comăneci” , prof.  Gabriela Radu – mermbru în Comitetul de părinți al Cercului de Dans modern de la Filiala Clubului Copiilor Onești și Cornelia Caleap (secretar).

La categoria 11 – 12 ani  s-au remarcat formațiile din Bârlad,  Arad. Moinești, Onești, Galați, Botoșani, Slatina și din Brăila. La categoria 13 – 14 ani s-au evidențiat  formațiile  din Cluj, Râmnicu Sărat,  Bacău, Bălan (jud. Harghita), Adjud și Botoșani.  La categoria 15 – 19 ani publicul a fost încântat de  evoluția  unor formații deosebite din Sighișoara, Târgu Mureș, Onești, Focșani, Codlea (jud. Brașov).

Profesoara  Mariana Oșteanu  a mai menționat:”Ca genuri de dans  la acest concurs național au fost Dans modern, dans tematic,  dans popular stilizat, dans de caracter,  fantezie coregrafică, hip – hop, open.  În concurs au fost prezente  64 de momente artistice (dansuri), ele fiind puse în scenă de  copii de la 38  de formații de la palate ale copiilor, cluburi ale copiilor și școli din 19 județe din țară.”,

Inedite la acest concurs au fost momentele  de la deschiderea și de la finalul spectacolului – maraton (de peste 5 ore, cu o mică pauză la prânz), în care concurenții s-au întrecut. Astfel, prima  care a urcat pe scenă a fost o formație de dans modern ”de la grupa zero”, de la Clubul Copiilor Onești, evoluția  acesteia arătând ”de unde se pleacă”  pentru a se ajunge la succesele formațiilor de dans modern ce au participat la zeci de concursuri!

În momentul de final profesoara Mariana Oșteanu (alături de prof. Aurica Nistor în fotografia din stânga sus),  a înmânat trei diplome de excelență pentru Bianca Rotaru, Andreea Grigoraș și Irina Tofan, care  participă de la vârsta de 5 ani la Cercul de Dans modern de la Clubul Copiilor Onești (structură a Palatului Copiilor Bacău), ele  fiind acum în  pragul absolvirii liceului! Și a mai fost un lucru inedit: profesoara Aurica Nistor a trăit o bucurie deosebită, ea fiind  – de la prima ediție și până la cea prezentă, președintă a juriului acestui prestigios concurs național de dans modern. Prof. Aurica Nistor  a felicitat toate formațiile participante, pentru că s-au ridicat la un nivel foarte bun la ”Meridianele Dansului!”           Ion Moraru

Fotografie  de album: profesorii care au pregătit formațiile participante la cea de-a XXIII-a ediție a Concursului Național de Dans ”Meridianele Dansului”, Onești  2025!

 

COMENTARII

PROF. AURICA  NISTOR , ONEȘTI

Un articol frumos și coplet ,care a descris în detaliu acest eveniment important pentru copii,pentru dezvoltarea lor personală,pentru emulație și motivație. Felicitari dragi copii,organizatori și susținătorilor sponsori și părinți!

Distribuie articolul!