Stârcul cenușiu, cunoscut și sub numele de bâtlan, este o pasăre din ordinul Pelecaniformes, familia Ardeidae. Stârcul cenușiu este cel mai mare stârc din România, având lungimea corpului de 96 cm, greutatea de 1020 – 2073 g și anvergura de 175 – 195 cm. Dimorfismul sexual este redus, masculii fiind în medie mai mari decât...
