”TOP 10” LA CSM ONEȘTI

”TOP  10”  LA  CSM ONEȘTI

Clubul Sportiv Municipal Onești (director, prof. Ingrid Istrate), a stabilit primii 10 sportivi ai anului 2019. Pe primul loc se situează halterofila Mihaela Valentina Cambei (antrenor Cristina Maftei). După ce anul trecut  această sportivă a cucerit titlul de triplă campioană europeană (la categoria 48 kg, la Campionatele Europene desfășurate la San Donato Milanese, în Italia)  și 2019  a fost ”anul succeselor” pentru Mihaela Valentina Cambei. În luna octombrie, la Campionatul European de Juniori și sub 23 ani (competiție ce a avut loc la București), Mihaela Vaalentina Cambei a cucerit  trei medalii de argint, în limitele categoriei 49 kg, Participând la Campionatele Europene  de Juniori și Tineret U-15 și U – 17, întrecere sportivă care a avut loc între  4 – 10 decembrie la Eliat (în Israel) ,  Mihaela Valentina Cambei a cucerit  trei medalii de aur: la stilul smuls cu 77 kg, la stilul aruncat cu 94 kg  și la total, cu 171 kg.

Să subliniem faptul că la competiția europeană desfășurată în luna decembrie în Israel Mihaela Valentina Cambei  a stabilit la categoria 49 kg un nou record european la stilul aruncat (94 kg) iar  ceremonia de premiere a fost oficiată de  prof. Ingrid Istrate, director al Clubului Sportiv Municipal Onești.

Atleta Iulia Nicoleta Banaga  ocupă locul 2 al primilor 10 sportivi de la Clubul Sportiv Municipal Onești. Ea este antrenată de  prof. Iorga Nicolae și în luna iunie a anului trecut la  ”Internaționalele de Atletism Iolanda Balaș Soter” a  cucerit  medalia de aur la proba de ștafetă 4 x 100 m plat  și două medalii de argint ( la 100 metri garduri , unde a realizat timpul de 14.02 secunde și la 400 m garduri – distanță  alergată în 60,05 secunde.)

Locul 3 al acestui clasament este ocupat de un alt atlet – Gabriel Bitan, sportivul  care a  cucerit  primul loc (cu 7.80 m) la săritura în lungime  la ”Internaționalele  de Atletism” de la Cluj. Menționăm că Gabriel Bitan, care este și campion balcanic la săritura în lungime, este pregătit de antrenorul Cornel Grigore. ”Idolii mei sunt Carl Lewis și Ivan Pedroso”, a mărturisit într-un interviu sportivul legitimat la CSM Onești, Gabriel Bitan.

Izabela Rotaru (de la secția Lupte libere, antrenor Sorin Iordache), se clasează pe locul  4 în topul celor mai buni sportivi de la CSM Onești. Ea a obținut  în  2019 primul loc la categoria 69  kg  la Campionatul Național Individual de la Constanța, după ce în 2018 se clasase pe locul 2 la o competiție similară ce s-a desfășurat la Târgu Mureș. Despre ocupanta locului 5, atleta Ana Maria Diana Ion  vorbesc numeroasele rezultate obținute  la competițiile  naționale (locul 2 la săritura în lungime cu rezultatul 5.87 m, locul 2 în proba de triplu salt). Ea este  pregătită  de  antrenorul Cornel Grigore.  Pe locul 6 – o altă luptătoare : Ana Maria Nechifor (antrenor Sorin Iordache). Ea a cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene  de Lupte Libere pentru cadeți, care au avut loc la mijlocul lunii iunie la Faenza, în Italia. Este de menționat faptul că pentru obținerea acestui succes Ana Maria Nechifor a învins sportive  din Polonia și Slovacia.

Pe locurile 7, 8 și 9 în clasamentul  sportivilor anului 2019 de la CSM Onești se află ”plutonul de atleți” format din Alin Anton (antrenor Rodica Dudău), Alexandru Iconaru (antrenor Fănel Ionescu) și Andreea Caracuda  (antrenor Sica Lazăr). Alături de Iulia Nicoleta Banaga, Gabriel Bitan și de Ana Maria Diana Ion acești atleți sunt cei care  mențin Clubul Sportiv Municipal Onești ”în linia întâi” a atletismului românesc și este de remarcat faptul că la o singură   competiție  desfășurată în anul trecut , ce a avut loc la București, ei au cucerit 26 de medalii! Alin Anton (sportiv cu dublă legitimare CSM Onești / LPS Iași), este un atlet de mare viitor, el remarcându-se în probele de ștafetă 4 x 100 m dar și la 400 m garduri, 110 m garduri. ”Vedetă” a atletismului la Brăila,  legitimat  la CSM Onești, Alexandru Iconaru a cucerit în iunie 2019  primul loc la Campionatul Național de Atletism  în aer liber , la proba  110 m garduri (cu timpul de 13.75 secunde –  nou record național, el îmbunătățindu-și vechiul record național care era 13.81 secunde). La aceeași competiție Alexandru Iconaru a mai cucerit o medalie de aur cu ștafeta 4 x 100 m. Sportiva  clasată pe locul 9  în clasamentul  celor mai buni sportivi de la CSM Onești, Andreea Caracuda  are în palmaresul  anului 2019  titlurile naționale la 100 m garduri și 200 m plat, ea fiind și vicecampioană a României în proba 100 m. Dacă  primul loc al acestui clasament este din haltere și locul 10 este din aceeași disciplină sportivă, el fiind ocupat de Alin Racheru (care este antrenat de Cristina Maftei). Dacă în anul 2018  el a obținut primul loc în Finala Campionatului Național de Juniori în anul trecut Alin Racheru a bifat participarea la Campionatul European  de haltere pentru juniori de la București (u – 20, U- 23).  Este de menționat că  acest halterofil este unul foarte ambițios, pe o pagină a rețelei Facebook fiind înregistrate evoluțiile sale spre performanță!      Ion Moraru

 

Distribuie articolul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata