Un minunat cadou pentru 2020!

Un minunat  cadou  pentru  2020!

Sărbătorirea Crăciunului  aduce clipele când sufletul se umple de bucurie iar un asemenea moment a fost trăit din plin de elevii și profesorii Colegiului Național ”Grigore Moisil” din Onești,  care au prezentat la Aula Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” spectacolul anual dedicat  acestei  mari sărbători. Acest spectacol  oneștean a început la fel ca în instituțiile culturale din  marile orașe ale țării, cu  o rugăminte a prezentatorilor către spectatori  dar nu  de ”a închide  telefoanele mobile” ci de a se asigura  că  le au la îndemână  pentru a captura fiecare moment minunat!”

Organizatorii  spectacolului (care au format o echipă  unită pentru realizarea unui  eveniment  artistic deosebit), au fost elevii  claselor a XI a B și a XI a G. ”Ne-ar plăcea  să fim încrezători, poate  puțin îngâmfați, să credem că ați venit în număr așa mare la spectacol datorită afișelor colorate, invitațiilor superbe și prezentărilor făcute în fiecare clasă”, au menționat în deschidere prezentatorii Denisa Poiană și Răzvan Hîrlău. Deopotrivă, acest timp al bucuriilor și liniștii sufletești, cu bunătate  și speranță  din perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă a făcut ca numărul celor prezenți la spectacol să fie mare, ”emoțiile organizatorilor crescând exponențial” cu fiecare moment al programului artistic.

Primele cântece  de Crăciun au fost aduse pe scenă  la acest spectacol de Teodora Gaftoi pentru ca să ne încânte Elena  Bontaș și Luca Lupu în momentele următoare – respectându-se astfel  tradiția ”nici un Crăciun fără cântece la chitară”!

Deși Crăciunul este un timp al miracolelor, al viselor împlinite, elevii Colegiului Național ”Grigore Moisil” ne-au amintit că ”odată cu scăldarea orașului în luminițe, sufletul  vlăstarelor tinere se scaldă în fericire…  Acestea tot anul se gândesc la ce vor să primească de la Moș Nicolae și la ceea ce își doresc să găsească sub brad”. Pentru un moment care să aducă multe zâmbete, fredonând ”sărbătorile vin, sărbătorile vin” ori  refrenul Deliei ”de Crăciun fii mai bun” , a fost pregătită  o scenetă în spiritul unor filme nemuritoare. La realizarea  acestui moment  artistic (”Singur acasă”) și-au dat mâna  elevii Georgiana Bordianu, Maria Tudor, Sebastian Roșu, Rareș Aspătăriței, Dragoș Blănaru, Mălina Bratu, George Sătulu și Tudor Pătatu.

”Să vă pierdeți în  agitația cotidiană, să fiți stresați și să uitați că de fapt totul este despre liniște sufletească  și fericire” –  acesta a fost mesajul  cântecului interpretat de Mara Simion în timp ce  de la ”Divizia Veselie” a spectacolului ”a fost aruncată o tornadă” umoristică – o pantomimă cu întâmplări din familia Crăciun, ”dintr-un  univers paralel”, cum au menționat prezentatorii! Această pantomimă a fost concepută de  talentații  elevi Adelina  Spiridon, Sandra Bontaș, Robert Amarandei, Mădălina Lepușteanu și Luca Lupu. Pe scenă a urcat ”cu colinde și melodii” și Andrada Bratovianu, vedetă a muzicii ușoare în ascensiune, ea aducând în recitalurile sale și ”o doză de dans”! Solista  Teodora Chivoiu a ținut atmosfera spectacolului la înălțime, ea interpretând un cântec de Crăciun iar Ansamblul artistic ”Mugurașii mănăstireni”  a prezentat un moment coregrafic deosebit. Pregătiți de  asistentul coregraf al Ansamblului ”Doina Trotușului”, Cristian Blănaru și de prof. Diana Apreotesei, de la Școala Gimnazială ”Regina Maria” din com. Mănăstirea Cașin ”mugurașii” au arătat  frumusețea dansurilor, a costumelor populare naționale  pe care le poartă precum și dăruirea  lor în tot ceea ce fac.

O romantică  melodie  interpretată de  Elena Bontaș a prefațat premierea câștigătorilor  concursului ”Clasa lui Moș Crăciun”, o întrecere de tradiție la Colegiul Național ”Grigore Moisil”.  Concursul  cuprinde sălile  de curs din întreaga clădire a liceului în spiritul Crăciunului și în acest an este de evidențiat faptul că au fost împodobite cu multe decorațiuni de sărbători și zona scărilor.

Dacă  la Spectacolul de Crăciun au fost ”bifate” prezentarea  multor melodii  închinate acestei sărbători (în program fiind și evoluții ale solistelor Melania  Coropcăescu și Diana Ursache),       momente de dans, pantomimă și un reușit moment coregrafic cu dansuri populare… nu aveau cum să lipsească  și alte  lucruri frumoase! Astfel, Cosmin Baicu ”a completat lista” cu  Beat Box de Crăciun iar Mădălina Alupoaie a punctat la participarea în spectacol a foștilor elevi ai Colegiului Național ”Grigore Moisil” !

În dorința de a transmite fiecăruia mesajul de  ”a se regăsi de Crăciun” elevii Robert  Amarandei și Andreea Lazăr au fost protagoniștii unei scenete  teatrale iar Cătălina Neghină a adus prin cântec o sinceră urare a lui Moș Crăciun. ”Este extraordinar  ce putem să creăm împreună! Nu a fost << floare la ureche>> ci o mare onoare să pregătim acest spectacol!” –  au fost cuvintele care au răsunat de pe scenă odată cu alte momente plăcute  ale interpretării  unor frumoase cântece de sărbători de către corul dirijat de  David Luca. Evidențiem faptul că decorul acestui spectacol a fost unul  deosebit, ”de top”, coregrafia s-a aflat la înălțime (”responsabilă” pentru tot ceea ce s-a întâmplat în spatele scenei cât și pentru  derularea și prezentarea  spectacolului fiind Denisa Deaconu). Și ”inginerii de  sunet” – Bogdan Jilcu și Andrei Asavei au  fost la înălțime n momentele  spectacolului, la reușita căruia  a contribuit o întreagă echipă… ce în final – după ”pas cu pas, fulg cu fulg și  replică cu replică” – s-au aflat pe scena Aulei Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” , unde au fost felicitați cu căldură de către profesori și colegi! Astfel, acest spectacol s-a constituit ca un minunat  cadou de sărbători, cu speranța că anul 2020 va fi unul bun, mai rodnic și mai fericit!   Ion Moraru

Distribuie articolul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata