În vizită de analiză la SC Chimcomplex SA Borzești

În vizită de analiză la SC Chimcomplex SA Borzești

Cătălin Bulf, Secretar de stat la Ministerul Economiei (și lider al Organizației Județene Argeș a Partidului Mișcarea Populară) împreună cu Ion Melinte (fost deputat și președinte  al Organizației Județene Bacău a Partidului Mișcarea Populară) și cu fostul Ministru al comunicațiilor Valerian Vreme (liderul din zona Onești a PMP), s-au aflat zilele trecute  într-o vizită de analiză la Chimcomplex SA Borzești. La finalul acestei vizite  secretarul de stat la Ministerul Economiei, Cătălin Bulf a declarat:”Îmi face o deosebită plăcere să fiu în Onești, important centru al fostei  industrii petrochimice, unde mai funcționează doar SC Chimcomplex.  Partidul Mișcarea Populară  pune foarte mult  accent  pe dezvoltarea economică a României, noi gândindu-ne  nu numai la micii intreprinzători dar și  fostele  mari zone industriale. Ceea ce s-a întâmplat cu platforma industrială Borzești am trăit și noi la Pitești. Acum la Chimcomplex am găsit niște oameni ce au făcut mai mulți pași pentru a salva  firmele  Oltchim Râmnicu Vâlcea și Arpechim Pitești. În economia românească  cred că este un moment de cotitură și primul obiectiv este  să avem o lege prietenoasă cu antreprenorii, cu intreprinzătorii, cu românii! Legea economiei românești are foarte multe lacune, astfel că  așteptăm toți intreprinzătorii să analizeze și să vină cu propuneri! Trebuie promovată  o hotărâre de guvern, cu toate îndreptările acestei legi … O țară care nu are economie devine colonie iar noi vrem ca România să devină o țară cu mare putere economică… La nivelul Guvernului României principala problemă este cea a  vidului  administrativ în care ne găsim. Trebuie rezolvată situația pentru că  nu putem depăși  asemenea  probleme. Am găsit  probleme de ani și ani de zile  și consider că avem nevoie de un guvern stabil”.

Cum în aceste zile  la SC Chimcomplex ”mocnește” o problemă a angajaților  acestei firme privind salarizarea secretarul de stat la Ministerul Economiei, Cătălin Bulf  a menționat:”Nu am avut o întâlnire cu  liderul de sindicat de aici…  Din punct de vedere economic, la întâlnirea de analiză ne-au fost prezentate  problemele pe care  SC Chimcomplex SA Borzești le are, care sunt costurile. Această  firmă  trebuie să aibă o expunere mai mare a mărfurilor, ea nu și-a făcut  o piață puternică de vânzare a produselor. Dacă  negocierile  dintre sindicat și administrația Chimcomplex sunt în impas cred că ambele părți vor avea  rațiunea de a găsi o soluție de compromis”. Referitor la această situație fostul ministru al comunicațiilor Valerian Vreme a declarat:”În privința sprijinului  pe care putem să-l dăm în această situație important este ca Chimcomplex SA să își rezolve  problemele pe care le are. Acest fapt va genera niște negocieri mai bune pentru salariați. Resursa umană  este cea mai importantă într-o societate comercială. Un sfat pentru Combinatul Chimic Borzești este să prețuiască resursa umană!”  Bun cunoscător a mediului de afaceri oneștean Valerian Vreme a mai remarcat un lucru: ”Școala de management creată de  inginerul Virgiliu Băncilă – director  general timp de mai mulți ani la SC Chimcomplex, are puternice resurse, managerii de aici fiind extrem de pricepuți. Dacă privim mai bine  este un fel de  <<centrală a chimiei>> acum la Onești!”

Revenind  asupra vizitei  de analiză de la SC Chimcomplex SA Borzești ministrul secretar de stat Cătălin Bulf a ținut să precizeze:”Patronatul  Chimcomplex trebuie  <<să  tragă  ponoasele>>  pentru negocierea Partidului Social Democrat din 2000 – 2004  cu Uniunea Europeană! Franța și-a propus să rezolve problemele de mediu în 150 de ani –  ca fondatoare a Uniunii Europene iar noi, România, în 5 ani! Astfel, SC Chimcomplex SA  achită  din valoarea producției  20 la sută pentru  Certificatele  CO 2! Patronatul român are  niște condiții impuse de Uniunea Europeană”. Exprimându-și dorința de a avea în perioada următoare o întrevedere  cu Ștefan Vuza, director general al SC Chimcomplex SA Borzești și președintele Grupului Serviciile Comerciale Române, Cătălin Bulf , secretarul de stat în Ministerul Economiei a menționat:”Partidul Mișcarea Populară  acordă o atenție deosebită antreprenorilor. Noi ne-am propus nu numai dezvoltarea economico – socială a României dar și să renască marile sale platforme industriale!”

Fostul deputat – în legislatura 2012 – 2016,  Ion Melinte, președintele Organizației Județene Bacău a Partidului Mișcarea Populară (partid care e prezent cu mai mulți secretari de stat la guvernare  în Guvernul Ludovic Orban), a ținut să remarce faptul că ”la vizita pe platforma petrochimică Borzești am văzut dorința antreprenorilor români de a munci. Toți se confruntă cu vidul legislativ și  am considerat să luăm  doleanțele lor și să punem  soluții în practică”. El a transmis și mesajul că ”oamenii trebuie să se unească în asociații puternice, pentru a putea fi găsite mai lesne  soluții, ce pot deveni legi.” Fostul deputat Ion Melinte a menționat că ”Partidul Mișcarea Populară este un partid curat, ce primește în continuare tineri, oameni pregătiți și dacă azi suntem la un nivel bun, este un deziderat ce-l putem îndeplini – să fim mai puternici!”       Ion Moraru

Distribuie articolul!