Un gând de 1 Iunie – Ziua Copilului

Un gând de 1 Iunie – Ziua Copilului

Copilăria este o taină a zămbetului născut din iubirea divină.

La această zi de suflet vă spunem tuturor copiilor și celor cu suflet de copil : Mulți ani cu sănătate și mântuire ! Fiți binecuvântați copii minunați și părinți binecuvântați !

Vă prețuim și vă admirăm !

NE ESTE DOR DE VOI !

Tuturor tinerilor care cunosc Biserica și Protoieria Onești le spunem cu mult dor : Bucurati- Vă !

HRISTOS ÎN MIJLOCUL NOSTRU !

ESTE SI VA FI !

„Definiţia copilului… Un copil este o fiinţă pe care ne-a împrumutat-o Dumnezeu ca să facem un curs intensiv despre cum să iubim pe cineva mai mult decât pe noi înşine, despre cum să ne schimbăm cele mai mari defecte pentru a le da cele mai bune exemple şi despre cum să învăţăm să avem curaj.

Da, asta e! Să fii tată sau mamă este cel mai mare act de curaj pe care îl poate face cineva, pentru că presupune să te expui la toate tipurile de durere, dar mai ales incertitudinii că faci lucrurile corect şi temerii de a nu pierde ceva atât de iubit. A pierde? Cum? Nu e al nostru? A fost doar un împrumut. Cel mai preţios şi mai minunat împrumut, pentru că sunt ai noştri atâta timp cât nu pot avea grijă de ei înşişi, după aceea aparţin vieţii, destinului şi familiilor lor. Dumnezeu să binecuvânteze pentru totdeauna copiii noştri, pentru că pe noi deja ne-a binecuvântat cu ei.” ( Jose Saramago)

Și mai adaug ceva :

” „Uneori visez o radiera care sterge toata mizeria umana, …si peste iot sa fie zambet de copil ”

(Anatole France).

Să primim și să iubim un copil in Bethleemul inimii noastre!

Părintele Protoiereu

Ioan Bârgăoanu, Protoieria  Onești

*Mai menționăm două acțiuni înălțătoare  ale Protoieriei Onești:

La 28 mai 2020 în Scutaru (comuna Mănăstirea Cașin) a fost sfințită  o Cruce, înălțată de Primăria acestei commune, întru pomenirea  eroilor  neamului ce și-au dat viața pe aceste locuri în Primul Război Mondial. Crucea de stejar a fost așezată  la umbra unui stejar secular  din această frumoasă zonă din apropierea municipiului Onești. Ea arată  ”atât trainicia neamului nostru , dar și  credința in Milostivul Dumnezeu. Pe câmpul Scutarului acum 103 de ani și- au dat viața sute de ostași români , iar alți eroi erau aduși prin această vale din munți pentru a fi odihniti în Cimitirele existente și astăzi” (după cum se menționează într-un comunicat  al Protoieriei Onești). La  acest eveniment au participat preoții din comuna Mănăstirea Cașin, reprezentanți ai  Primăriei  din localitate și  credincioși.

A doua acțiune a avut loc  pe valea Oituzului, în satul Ferăstrău, despre care  Protoieria Onești a menționat:”În ziua de 31 mai 2020, în Duminica a VII-a după Paști, când facem pomenirea celor 318 Sfinți Părinți de la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea din anul 325, la Parohia <<Nașterea Maicii Domnului>> din satul Ferăstrău, comuna Oituz, s-a sfințit altarul de vară, adăpostit de un frumos foișor din lemn, care va fi locul unde se vor săvârși sfintele slujbe. Menționăm faptul că acesta a fost pus sub ocrotirea Sfinților Trei Ierarhi. Acest eveniment deosebit din viața parohiei, s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.  După săvârșirea Sfintei Liturghii în locul amintit, sub protia Părintelui Protopop Ioan Bârgăoanu, a avut loc slujba propriu-zisă de sfințire.  În cuvântul de învățătură, Părintele Protoiereu Ioan a evidențiat importanța mărturisirii dreptei credințe în Biserică și a Crezului. Totodată, a felicitat pe părintele paroh Dănuț Ion, pe membrii consiliului parohial, în mod deosebit pe Domnul Vasile Fonoca și pe familia dumnealui, dar și pe toți cei care au contribuit la construirea acestui foișor care va adăposti altarul de vară al bisericii. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”

 

 

Distribuie articolul!