O candelă aprinsă pentru Romeo Ifrim

O candelă aprinsă pentru Romeo Ifrim

Ieri, 31 iulie, o veste tristă de la primele ore ale dimineții, ne anunța trecerea din această viață pe un pat al suferinței, a interpretului oneștean de muzică folk Romeo Ifrim. Despre el cunoscutul poet Lucian Avramescu, ce i-a încredințat multe din versurile sale  acestui interpret oneștean, mărturisea:” Cu trupa lui intitulată  <<Mioriţa>>, ridica publicul sălilor de sport şi stadioanelor în picioare. A fost premiat în <<Serbările Scînteii tineretului>>, prima ediţie scenică inventată de un ziar, datând din anii 1956, cu marele premiu pentru compoziţie, voce şi seriozitate faţă de public, prin anii 80-85.”

Romeo Ifrim a fost  ”un om de o aleasă omenie, cu un suflet deosebit și o voce care atingea corzile sensibile ale sufletului”, notează și site-ul Onești Video Blog spot.com (unde oneștenii re-găsesc multe  lucruri interesante  din viața acestui oraș). La această  despărțire triste regrete  îi încearcă pe  cei ce au iubit melodiile (nemuritoare) ale lui Romeo Ifrim, care au profunde mesaje de compasiune: ”Acum și pe cei din ceruri o să-i încânți cu muzica și bunătatea ta”… ”Dacă te întâlnești cu Andrei Almași  să mai cântați <<Fată blondă>> și dacă vom fi supărați,  ziceți aia <<Frunză verde  cucuruz / mai zii bade-un rhytm & blues>>. Romică, să cânți tuturor mioarelor cerului!”

Alți oneșteni, mult afectați de această tristă veste au notat:” ”un artist cu voce de aur!”, ”Cuvintele – s neajunse…  Tinerețea generației noastre, cântate de formația Miorița a plecat… în stele”; ”a fost un talent pe valea Trotușului”;  ”un pios omagiu celui care a contribuit la viața culturală a urbei noastre! O voce frumoasă! Un talent uriaș!” ; ” Romică Ifrim va rămâne în inima mea ca un ecou al unei voci sensibile, care mi- a bucurat adolescența!”

Interpret  al cutremurătoarelor  cântece ”Stâna părăsită”, ”Bun rămas”, ”Să profităm cât suntem împreună”   și multe altele, Romeo Ifrim a realizat în primăvara acestui an CD –ul ”Viață și destin”, ale cărui melodii le-a prezentat în cadrul unui eveniment cultural găzduit  de Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” din  Onești. ”După o noapte cu stele reci” Romeo Ifrim ne-a părăsit  iar ritmurile  cântecului său ”Bun rămas” au devenit cele mai triste… ”Pentru că << rămas bun>>  înseamnă a pleca  și a pleca înseamnă a uita…”- după cum a notat un iubitor al cântecelor sale…

Ca un ecou al nețărmuritei dureri a acestui moment, când ” e prea mult si această plecare și totuși Dumnezeu crede că mai putem duce..”, oneștenii  vor păstra prietenia și zâmbetele sale și  ”atât timp cât vom asculta  cântecele sale, Romică Ifrim  va fi printre noi”.  El ne cânta cu drag: ”Nu vă uitați că viața e albastră / Și că ne poartă cerul în desagi,  /  Că pune – opreliști la iubirea noastră / Trăgând cortine peste ochii dragi //  Nu  te uita că viața-i trecătoare  / Că tinerețea nu-i decât un vis / Prin dragoste o faci nemuritoare / Prin dragoste e viața drum deschis”       Amprenta de  Onești

 

Distribuie articolul!