”Un pas apăsat către Consiliul Județean Bacău!”

”Un pas apăsat către Consiliul Județean Bacău!”

Aflat în pragul campaniei electorale (una în care, după cum menționa europarlamentarul Dragoș Benea ”e puțină dezordine pe zona de dreapta – se fac și se desfac alianțe, se propun și se retrag candidați iar fostul primar candidează din partea  unui partid”),  municipiul Onești cunoaște evenimente  politice deosebite.  Unul dintre acestea  a fost  primirea  consilierului independent Gelu Panfil în Partidul Social Democrat, pentru ca Oneștiul să aibă vicepreședinte la Consiliul Județean Bacău. Acesta este un obiectiv asumat atât de Dragoș Benea (președintele Organizației Județene Bacău a Partidului Social Democrat) cât și de Nicolae Gnatiuc (președinte al Organizației Onești a PSD) și aduce zonei municipiului de pe Trotuș și comunelor apropiate acestuia ”un plus”  prin care  multe proiecte  ale  comunității  de aici vor avea susținerea hotărâtă a Consiliului Județean Bacău. ”Acest obiectiv asumat este un pas apăsat și mai mare către Consiliul Județean, fiind pentru prima oară  după anul 2000! Nominalizarea  expresă a lui Gelu Panfil  pentru funcția de vicepreședinte  la Consiliul  Județean Bacău  va fi reconfirmată  și la Organizația Județeană Bacău a PSD”, a menționat Dragoș Benea. El a subliniat faptul că ”buna colaborare dintre  primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc și consilierul local Gelu Panfil  își are practic izvorul în ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Onești, fiind o colaborare  izvorâtă  din interesul acordat domeniului sănătății”.

Primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc a declarat la acest eveniment:”Este o zi importantă pentru Organizația Municipală Onești a PSD dar și pentru Organizația Județeană Bacău a PSD, ce face referire  directă la venirea  în acest partid a lui Gelu Panfil. În perioada 2016 – 2020  el a fost un real partener pentru administrația publică locală și pentru Partidul Social Democrat. Am început să investim mult în sănătate  încă din 2016. Alături  de Consiliul Județean Bacău aproape în fiecare an am avut parteneriate prin care au fost  modernizate secții ale Spitalului Municipal Onești, s-a reconfigurat Compartimentul Primiri Urgențe iar acum avem modernizarea Stației de Ambulanță din incinta spitalului. Un lucru deosebit a fost modul cum  am strâns rândurile și am făcut un front comun pentru lupta cu Covid 19. Avându-l pe Gelu Panfil președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Municipal Onești, împreună cu  Consiliul Județean Bacău și Consiliul Local Onești  am avut  <<o foaie de parcurs>> bine stabilită, care, în primul rând a  avut în vedere punerea în siguranță a cadrelor medicale dar și achiziționarea  de echipamente necesare  în a trata pe cei confirmați cu Covid 19”.

În cuvântul său primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc a amintit  și cele mai importante  probleme  cu care s-a confruntat  și la care au fost găsite soluții –  cea a apei potabile  și reabilitarea podului de peste râul Trotuș (care reprezintă cea mai mare investiție  din ultimii patru ani). Evidențiind faptul că  sunt și alte proiecte  depuse la Compania Națională de Investiții pentru a prinde contur în municipiul Onești ing. Nicolae Gnatiuc a menționat:”Energia noastră trebuie să o canalizăm  pentru ceea ce avem de făcut pentru oneșteni. Alături de Gelu Panfil vicepreședinte la Consiliul Județean Bacău, care s-a dovedit a fi o persoană echilibrată, determinată să facă lucruri pentru oneșteni, putem să  facem mai multe lucrări în municipiul Onești!”

”Sunt un om  de acțiune, un  om  al proiectelor”

Prezent  mereu în viața politică oneșteană consilierul independent Gelu Panfil a declarat:”Este o zi importantă pentru mine și  pentru echipa mea! Ziua de azi a fost prefațată de  prezentarea proiectului A 13, care este  cel mai important proiect de  infrastructură pe care Moldova l-a avut vreodată! Nu cu mult timp în urmă  mi-am exprimat public sprijinul pentru acest proiect de infrastructură, care va lega Bacăul de Brașov. Evenimentul de azi – intrarea  mea în Partidul Social Democrat  evident a fost marcată și de  activitatea din ultimii patru ani.  Așa cum menționa și domnul Dragoș Benea, relația mea cu primarul Oneștiului Nicolae Gnatiuc a fost bazată pe sprijin reciproc, pe  respect și cred că  împreună și numai împreună, cu colegii din Consiliul Local, am reușit ca să realizăm multe lucruri. În anul 2016 mi-am asumat responsabilitatea preluării  funcției de președinte al Consiliului de Administrație  a Spitalului Municipal. Încă de atunci am  făcut o  radiografie a ceea ce s-a făcut până atunci și ce avem de  realizat.  <<N-am plecat de la zero, am plecat de la minus!>> Am ajuns în situația  în care voiam să depunem documentații la proiecte europene și  nu aveam nici măcar  documente de proprietate, absolut nimic… Am început să construim. La o primă evaluare,  la  Spitalul Municipal  avem proiecte  semnate și parțial implementate sau în curs de implementare  de peste  10 milioane de euro! Acolo am vizat  trei paliere:  de infrastructura  (și avem proiectul de eficientizare economică în valoare de aproape  6 milioane de euro),  palierul de specializarea personalului (un proiect  de 2.5 miloane de euro fiind în derulare, astfel că acum Spitalul Municipal Onești e centru de excelență)  și evident, palierul de dotare, cu aparatură de ultimă generație (RMN, mamograf, stație radiologică nouă – un alt proiect care a fost semnat și se află acum la etapa licitației). Tot  în această perioadă  am reușit să aducem o  stație nouă de sterilizare și-i mulțumim președintelui Benea pentru contribuția adusă. Aceasta  ne ajută foarte mult, acum în criza Covid 19. Toate  au contribuit la  corecta  gestionare a Crizei Covid și consider că Spitalul Municipal Onești a gestionat bine lucrurile  în această situație!”

Gelu Panfil a mai menționat:”Colaborarea cu primarul Nicolae Gnatiuc nu se oprește  doar la nivelul Spitalului Municipal Onești. În ceea ce privește administrația publică locală avem proiecte împreună pornite, tot de 10 milioane de euro! Acestea vizează  modernizarea administrației publice locale ( un proiect de aproape 2 milioane de euro, contract semnat aflat în procedura de achiziție). Zilele trecute am aflat  de un proiect foarte greu, intrat în tempo – Reabilitarea Bibliotecii Municipale  <<Radu Rosetti>> concomitent cu  amenajarea Pieței Casei de Cultură (acest proiect intrând în analiză). Este de evidențiat faptul că  toate  aceste proiecte sunt pe fonduri europene!”

În cadrul acestui eveniment Gelu Panfil a răspuns și unei întrebări provocatoare: ”De ce  Partidul Social Democrat?” Răspunsul său a fost:”Pentru că la Partidul Social Democrat  am găsit oameni care știu, vor și pot să facă proiecte! Pot porni de la zero și să  le ducă la capăt! Eu sunt un om de acțiune, un om al proiectelor și aici am găsit o echipă serioasă! Găsind sprijinul și garanția că  toate proiectele pe care le-am pornit vor continua și vor fi duse la capăt ne vom ocupa de toată zona limitrofă  municipiului de pe Trotuș!”      Amprenta  de Onești            

 

 

Distribuie articolul!