REZULTATE DEOSEBITE LA UNUL DINTRE CELE MAI IMPORTANTE CONCURSURI OFICIALE ALE FEDERAȚIEI ROMÂNE DE ATLETISM

REZULTATE DEOSEBITE LA UNUL DINTRE CELE MAI IMPORTANTE CONCURSURI OFICIALE ALE FEDERAȚIEI ROMÂNE DE ATLETISM

Cupa României- Open Seniori la atletism a avut loc la București săptămâna trecută, competiție în care s-a căutat o primă verificare a stadiului în care se prezintă sportivii din loturile olimpice dar și alți spotivi din alte categorii, care au obiective serioase ce vizează calificarea la Jocurile Olimpice și la celelalte competiții de vârf.

CSM Onești este liderul la zi al atletismului românesc, confirmat la Campionatele Naționale indoor din februarie, unde s-au câstigat 29 de medalii la seniori și tineret. Nivelul ridicat al secției a fost demonstrat din nou, reușind să ne clasăm de două ori pe locul I la 200 m plat cu Alin Anton și la saritura în lungime cu Gabriel Bitan.

De asemenea, au mai urcat pe podium în calitate de vicecampioni Alin Anton la 110 m garduri, Diana Ion la triplusalt și săritura în lungime, Robert Tabacu la aruncarea cu prăjina. Sorin Ionescu, o surpriză plăcută la 400 m garduri, a obtinut bronzul în prima sa cursă la această probă, la fel ca Andreea Caracuda, bronz cu 12.96 secunde la 100 m. Menționăm că Sorin Ionescu a obținut bronzul și la săritura în lungime. De asemenea, Elena Mitrea a ocupat locul III cu 56.88 m la aruncarea ciocanului, fiind depasită de Bianca Perie și Ana Stanciu.

De remarcat este și progresul constant al celor două junioare, Ioana Ghineț și Cosmina Vârlan, elevele profesorului antrenor “Doru” Teodor Agachi. Cu absențele Iuliei Banaga și Angelei Olineci, ce se pregătesc pentru Naționalele României, la Cluj, eliminarea din concurs a probelor din ștafetă dar și debutul în probele de sprint al campionului Valentin Tanase și Gabriel Tone și accidentarea lui Ionut Honaru, putem spune ca CSM Onești s-a prezentat conform așteptărilor, cucerind Cupa României pe echipe.

În aceleași condiții, pe același stadion – Iolanda Balaș, s-au desfășurat Campionatele Nationale de Juniori 3 U 16. Surpriza oferită de sectia numărul 1 a României, CSM Onesti a venit din partea unor copii de reală perspectivă, adevarate speranțe pentru anii ce vin. Andreea Bianca Mocanu a cucerit titlurile de campioană, atât la 100 m plat- 12.61 secunde, după ce câstigase și seriile, dar și la 80 m garduri cu 11.96 secunde, secondată fiind aici de o altă speranță, Monica Răducă, cu 12.16 secunde. De remarcat, foarte aproape de podium, o alta oneșteancă, Alesia Băcanu, situată pe locul IV. Puțin le-a lipsit oneștencelor să ocupe întreg podiumul!

La stația pilot de la Liceul cu Program Sportiv Brăila, condusă de profesor Sica Lazăr, s-au mai evidențiat Cosmin Pitulice, medaliat cu bronz la 300 m garduri, el obținând și locul V la 90 m garduri; Alesia Băcanu, eleva profesoarei Alina Enescu, s-a clasat pe locul III la 300 m garduri. Săritura în lungime a adus Oneștiului un alt bronz, cu Monica Răducă, cu o performanta de 5.15 m.

Grupa de aruncători și-a adjudecat argintul prin Daria Chițu la disc, cu 23.09 m, la fel cealaltă elevă a antrenorului Marian Zarcan, Maria Iacob la aruncarea ciocanului cu 51.15 m, pierzând la 2 cm aurul. De remarcat si pozitia Florentinei Szabo, foarte aproape de podium.

Cu aceste rezultate, sigur CSM Onești este lider și la această categorie de vârstă. Să nu se uite că liderii de la juniori 3, Vlăduț Turcu și Valentin Gheosu ( disc și suliță) sunt marii absenți, la aruncarea cu sulița câștigându-se titlul de campion cu 50 m iar Turcu aruncă peste 70 m.

Revelația probei de 400 m garduri este Iarina Ungureanu, eleva profesoarei Alina Enescu care, deși este junioară 2, cea mai mică competitoare din concurs (nascută în 2004) a obținut argintul, cu un rezultat care reprezintă un best performance cu 62.72 secunde, devansată fiind de o sportivă consacrată la acest nivel, Sanda Belgyan (născută în 1992). Iarina Ungureanu se anunțăt o adevărată bijuterie a atletismului românesc.

La CSM Onești, profesorul antrenor Teodor Agachi se pare, după o selecție severă, că a ajuns să formeze o grupa de mare perspectivă, găsind copii din Onești și împrejurimile Oneștiului ce promit performanța.  Teodor Agachi, un antrenor  ce a dominat ani buni aruncările în România, promite să realizeze, împreuna cu directorul Clubului Sportiv Municipal Onești, Ingrid Istrate, un centru de excelențăt cu mult peste ceea ce a avut România până în prezent!      CSM Onești

De evidențiat este faptul că Diana Ion (CSM Onești) a secondat-o pe  ocupanta primului loc Florentina Iușco (Cetate Deva) atât la săritura în lungime cât și în proba de triplu salt! Gabriel Bitan a cucerit primul loc la săritura  în lungime cu rezultatul 7.86 metri. La triplu salt (masculin) Orobyi Tudurache Gerard, de la CSM Onești  s-a clasat pe locul 4. Un fapt inedit pentru sportivii oneșteni participanți la  Cupa României- Open Seniori la atletism a fost obținerea unor rezultate la egalitate cu alți competitori: la proba Săritura în înălțime Sorin Florin Ionescu (CSM Onești) a obținut rezultatul 1.95 metri – identic cu  cel realizat de Nicușor Duduc (de la Politehnica Iași)  iar la Săritura cu prăjina Robert Mihai Tabacu (CSM Onești) ”l-a egalat” cu rezultatul 4.00 metri pe Răzvan Doroftei ( de la Rapid București). La această întrecere  au participat 179 atleți de la 65 cluburi din țară.

Distribuie articolul!