Orașul Târgu Ocna are nevoie de o adevărată schimbare!

Orașul Târgu Ocna are nevoie de o adevărată schimbare!

Partidul Național Liberal are  candidat pentru funcția de primar al orașului Târgu Ocna la alegerile locale de la 27 septembrie  pe Mihai Rusu, care a ținut cea mai puternică opoziție  actualei  administrații la Consiliul Local în mandatul 2016 – 2020.

Mihai Rusu are 53 ani, este de profesie economist și de  trei decenii  locuiește în orașul Târgu Ocna. Este căsătorit, soția sa fiind  asistentă medicală la Spitalul Municipal Onești iar bucuria acestei familii este fiica Andreea, ce a absolvit în această  vară Facultatea de Matematică – Economie la Colegiul Universitar Londra și acum lucrează la  una din cele mai mari  companii financiare din lume.

La întrebarea ” ce v-a  determinat  să vă depuneți candidatura pentru funcția de primar al orașului Târgu Ocna?”,  Mihai Rusu (președintele Organizației Locale a Partidului Național Liberal ) a răspuns:” Sunt  un tip dinamic, mă caracterizează  spiritul de inițiativă! Din experiența mea de consilier local  și de consilier  personal al primarului orașului Târgu Ocna din mandatul 2008 – 2012, Floarea Ivanof, știu ceea ce trebuie făcut în această localitate. Cunosc  de ce au nevoie cetățenii orașului și pot să îmi aduc contribuția pentru  bunăstarea lor. Am decis  să candidez  la funcția de primar  pentru că iubesc orașul Târgu Ocna și oamenii săi  și pentru a aduce o schimbare.  Sunt convins  că misiunea unui primar este să scrie proiecte și să atragă  fonduri europene  și guvernamentale. Consider că  după 30 de ani de administrație PSD-istă Târgu Ocna  are nevoie  de adevărata schimbare”.

Având în vedere  că Mihai Rusu are în centrul  atenției o reformare profundă a administrației locale este de evidențiat echipa nouă  cu care acesta se prezintă în fața târg-ocnenilor. În acest sens Mihai Rusu ne-a declarat:”Avem în echipă  ingineri, medici, oameni cu spirit de inițiativă, din toate categoriile sociale și profesionale. Aceasta după ce am reformat  Organizația PNL Târgu Ocna și ne-am  asumat acest lucru, de a avea alături oameni cu spirit de inițiativă. La Târgu Ocna se impune  o reformare rapidă  a aparatului administrativ al orașului, astfel încât să crească eficiența acestuia. Dacă în anul 1992 când orașul avea în jur de 16 000 locuitori, la  Primăria Târgu Ocna lucrau  17 angajați, acum  sunt în jur de 100! Cea mai mare parte a bugetului local (în proporție de 82 la sută) se duce pe cheltuielile de personal. Vrem să introducem  niște criterii de performanță! Primăria  trebuie să devină un partener  real al cetățenilor și a celor care doresc să investească în acest oraș.”

Mihai Rusu a mai menționat: ”Împreună cu  noua echipă de consilieri locali avem o strategie pe termen  scurt, mediu și lung pe mai multe domenii –  administrație, educație, sănătate, cultură, de redresare  economică și socială, de recreere, sport  precum și de  protecție socială. Mă gândesc la sistemul de învățământ, cea mai valoroasă investiție fiind în educație! În domeniul sănătății intenționăm  – și acestea nu sunt vorbe electorale!  – ca  la  Unitatea Administrativ – Teritorială Târgu Ocna să facem o colaborare cu Spitalul Municipal Onești ori cu Spitalul Orășenesc Ioan Lascăr din Comănești, să deschidem  un Ambulatoriu medical. Pe investitori  trebuie ca să-i ajuți să se dezvolte, să le acorzi unele stimulente. Dorim  să se întoarcă acasă cei aflați în diaspora. De asemenea, avem în atenție o  revigorare sportivă (vrem  să refacem  baza materială a stadionului) și culturală (în aceste  domenii nefiind nimic!). La Casa de Cultură o să revigorăm activitatea culturală.”

Mihai Rusu are soluții și pentru punerea într-o mai mare valoare  a potențialului turistic al orașului Târgu Ocna. Pentru dezvoltarea    turismului în această localitate el a declarat:”Orașul Târgu Ocna trebuie ca să exploateze la maxim  potențialul turistic. În sensul acesta intenționez  să realizez  un parteneriat public privat, între Unitatea Administrativ – Teritorială Târgu Ocna și  mai mulți agenți economici din turism și construcții, pentru a  construi un obiectiv turistic major în jurul căruia se va dezvolta acest oraș – stațiune. Vor fi încurajate și pensiunile și astfel, prin acordarea de facilități, aici se pot dezvolta  afaceri, pentru care sunt așteptați și cei din diaspora”.

Candidatul Partidului Național Liberal  la funcția de primar al orașului Târgu Ocna, Mihai Rusu a mai  declarat: ”Suntem sprijiniți de PNL, având partener Guvernul României și vom căuta să accesăm atât fonduri guvernamentale cât și fonduri europene! Cartierele orașului Târgu Ocna au rămas în urmă, ca în evul mediu! În cartierul Păcuri  din 2012  nu s-a mai întâmplat nimic! Oamenii nu au străzile asfaltate și  atunci când plouă, nu pot pleca de acasă! Vom accesa fonduri guvernamentale  pentru a racorda la gaz locuințele din cartiere (acesta fiind și un proiect al Guvernului Orban). În orașul Târgu Ocna sunt  peste 80 de străzi neasfaltate! Dorim ca  să facem  muzeu Casa Borisof; acest om și-a donat  averea orașului Târgu Ocna și noi nu o putem întreține! Și la Piața Agroalimentară  trebuie modernizare!”

Mesajul lui Mihai Rusu pentru alegătorii din orașul Târgu Ocna este unul concis:” Îi îndemn pe toți alegătorii să vină la vot! Ei au șansa să schimbe soarta  orașului Târgu Ocna și nu trebuie ca să rateze această șansă! Sunt obligați de  generațiile viitoare! Fiecare alegător să voteze cu înțelepciune și curaj adevărata schimbare de care  orașul nostru are nevoie!”       Amprenta de Onești

VOTAȚI CU ÎNCREDERE  CANDIDATUL  PARTIDULUI  NAȚIONAL  LIBERAL PENTRU FUNCȚIA  DE PRIMAR AL ORAȘULUI TÂRGU OCNA, MIHAI RUSU, CARE  ESTE  LA  LOCUL   4  PE BULETINELE  DE VOT.  ECHIPA   DE  CONSILIERI  PNL  A  LUI MIHAI RUSU  SE AFLĂ  PE  ACELAȘI  LOC – 4  PE BULETINELE  DE VOT.   

 

Distribuie articolul!