Elena Pașcu Apăvăloaie - șansa de schimbare a Oneștiului la alegerile locale din 27 septembrie - Amprenta de Onesti

Elena Pașcu Apăvăloaie – șansa de schimbare a Oneștiului la alegerile locale din 27 septembrie

Elena Pașcu Apăvăloaie – șansa de schimbare a Oneștiului la alegerile locale din 27 septembrie

Sunt  mulți oneșteni care se întreabă ”se va întâmpla ceva  frumos în Onești pentru ca  această localitate  să cunoască  un reveriment și locuitorii municipiului să se întoarcă acasă din străinătate?” Un prim răspuns la această întrebare i-a bucurat pe oneșteni dar și pe oaspeții  municipiului zilele trecute, când au văzut ”o armonie a umbrelelor” (des întâlnită în marile metropole ale lumii), în generosul spațiu din fața Cinematografului ”Capitol” – aici fiind ”kilometrul zero” al Oneștiului!

În acest cadru plăcut privirii vineri 28 august a avut loc lansarea candidaturii la funcția de primar a municipiului Onești a  candidatei Alianței PNL – USR – PLUS,  Elena Pașcu Apăvăloaie, eveniment la care au participat ”nume sonore” ale politicii din județul Bacău. Astfel, au fost prezenți Ionel Palăr (președintele Organizației Județene Bacău a PNL), parlamentara Tudorița Lungu, fostul senator Aron Ioan Popa, Lucian Stanciu Viziteu (deputat, candidatul Alianței PNL – USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Bacău), Cristian Ichim (președintele Filialei Județene PLUS Bacău). De asemenea, la acest eveniment au participat actuali și viitori consilieri  județeni (Petre Cezar Olteanu și Florentin Iftime), consilieri locali ai Oneștiului (Constantin Florian, Ciprian Zarzu, Constantin Lazăr), primarii comunelor Gura Văii (Valerică Mihalcea), Cașin (Daniel Soroiu) și Urechești (Nicolae Talabă) precum și candidați ce aspiră la funcția de primar în mai multe localități din preajma  municipiului de pe Trotuș.

În situația constrânsă de pandemia  cu Coronavirus, respectându-se  toate măsurile de distanțare Ionel Palăr a prezentat invitații prezenți la acest eveniment (pe senatorul Aron Ioan Popa numindu-l ”general al politicii din Onești”) și a declarat:”După 30 de ani în județul Bacău a învins rațiunea de a  construi o alianță  de dreapta la nivelul Consiliului Județean și la nivelul primăriilor  municipiilor Bacău și Onești. În alte județe nu s-a găsit această înțelegere, pentru a avea un candidat comun al  acestei alianțe la alegerile locale de la 27 septembrie. În județul Bacău dar și la Onești de 30 de ani a condus  <<cu repetiție>> Partidul Social Democrat. Ceea ce au lăsat în urmă în urmă se vede… cea mai grea rană, care nu s-a vindecat și nu se va vindeca decât cu timpul și cu multă muncă și multă energie, o reprezintă distrugerea platformei industriale de la Onești, unde zeci de mii de oneșteni au lucrat și au dat țării oameni de mare, mare valoare”. Liderul liberalilor din jud. Bacău a evidențiat faptul că ”Oneștiul a dat țării oameni de mare valoare și nu cred că este român să nu fi auzit de Nadia Comăneci, să nu fi aflat de faptul că cei mai buni sportivi ai țării au fost de  aici! De ce nu se mai poate vorbi la superlativ despre Onești azi? Pentru că timp dce 30 de ani oamenii au fost păcăliți, a fost distrusă economia orașului Onești și din păcate,  această  localitate nu a avut conducătorii bine intenționați”.

În cuvântul său Lucian Stanciu Viziteu, deputat de Bacău și candidat al Alianței PNL – USR – PLUS pentru funcția de primar al Bacăului, a precizat că ”trei partide de dreapta au trecut peste orice orgoliu  mărunt, personal, pentru a da oneștenilor o șansă, care nu au mai avut-o în ultimii 30 ani, de a avea un primar nou. Acest oraș, care începând cu martie 1965 și până în 1989 a purtat numele unui dictator comunist ( Gheorghe Gheorghiu Dej), este cel mai depopulat din jud. Bacău. Acum se vede că din nou asupra acestui oraș s-a abătut plaga comunistă!” Lucian Stanciu Viziteu a mulțumit președintelui Filialei Onești a Uniunii Salvați România (USR),  lui Florentin Iftime și întregii echipe  USR din Onești pentru că a renunțat a candida pentru funcția de primar al Oneștiului și a înțeles șansa pe care o are acum acest oraș. ”Vă asigur că Elena Pașcu Apăvăloaie are toată susținerea mea și a întregii  echipe USR din  Bacău și Onești în lupta de a deveni primar al acestui municipiu”, a mai menționat Lucian Stanciu Viziteu urându-i mult succes acestei candidate a Alianței PNL – USR – PLUS la alegerile locale din ziua de 27 septembrie.

”Eu nu am făcut politică înainte dar ne-am implicat să construim! Am gândit pentru Bacău, pentru județ dar și pentru municipiul Onești! Împreună putem schimba starea actuală a lucrurilor și împreună cu Elena Pașcu Apăvăloaie putem aduce plus valoare oneștenilor și Oneștiului. Consider că baza politicii trebuie să fie construcția și colaborarea! Esența de colaborare este de a trece peste  orgolii și peste proiecte personale, pentru a găsi formule de construcție! Așa putem face multe lucruri!” – a menționat Cristian Ichim, președinte al Filialei Județene PLUS Bacău.

În cel mai așteptat moment al evenimentului președintele PNL Bacău, Ionel Palăr a prezentat candidatul comun la funcția de primar al Oneștiului cu deosebite cuvinte de încurajare:”Elena Pașcu Apăvăloaie – <<această mână de om mare>>  a avut și are curajul de a arăta altceva! Ea va  atăta la Onești ceea ce nu a putut să facă nici unul din bărbații care au avut funcția de  primar a municipiului!”

Întâmpinată cu un ropot puternic de aplauze, urmărită și încurajată de către toți participanții la acest eveniment ea a declarat: ”Sunt o femeie care iubește Oneștiul, ce trăiește de 40 de ani aici și care înțelege de ce Oneștiul are nevoie de o femeie care să îl conducă! Mulțumesc celor trei președinți ai partidelor astăzi unite pentru că ați permis ca la Onești să se pună bazele unei alianțe, ce va avea drept scop câștigarea Oneștiului și se va întâmpla acest lucru! Împreună cu colegii de la USR și de la PLUS formăm deja o echipă bine închegată, al cărei interes este câștigarea Oneștiului și scoaterea acestui oraș din starea de amorțeală în care se află de  peste 30 de ani. De ce Oneștiul are nevoie de schimbare? Pentru că de 30 de ani se uită că Oneștiul este orașul Nadiei Comăneci! Nu a vorbit nimeni de acest lucru până acum două luni, când în Consiliul Local, printr-un proiect de hotărâre am stabilit ca Ziua Oneștiului trebuie  să fie la 18 iulie, când Nadia Comăneci a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii! De ce Oneștiul are nevoie de  schimbare? Pentru că Oneștiul în timpul anilor 1960 era unul din cele mai frumoase din țară, era un oraș pentru care se scriau șlagăre, un oraș care avea cel mai mare procent de intelectuali la mia de locuitori din țară! Pentru că Oneștiul a stârnit emulație, emulație culturală și sportivă! Pentru că Oneștiul are tineri de valoare!” Elena Pașcu Apăvăloaie a mai menționat:” Pentru ca Oneștiul să crească mulți oameni  au muncit, s-au chinuit și l-au făcut frumos… Alții, în urma lor, n-au știut să răsplătească munca celor de dinainte și și-au bătut joc! Noi venim și încercăm  să reclădim ceea ce a fost Oneștiul odată!”

Discursul sincer al Elenei Pașcu Apăvăloaie, din tot sufletul, a fost îndelung aplaudat, fapt ce a  făcut ca Ionel Palăr să remarce: ”trebuie să furăm din optimismul ei!” Este de evidențiat și o mărturisire a liderului liberalilor din județul Bacău, Ionel Palăr,  care a apreciat și gestul președintelui Organizației Onești a PNL, Constantin Lazăr  pentru această ”predare de ștafetă”. Astfel, Ionel Palăr a făcut cunoscut lucrul că ”înainte de a lua decizia  pentru ca Elena Pașcu Apăvăloaie să fie candidat comun al Alianței PNL – USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Onești m-am sfătuit cu un om de care Oneștiul ar fi avut  nevoie,  un liberal autentic – Aron Ioan Popa, cel care ne-a făcut cinste să ne  reprezinte la Comisia Europeană!”

Aron Ioan Popa, ”liberalul  de forță” al Oneștiului, a declarat: ”Eu sunt unul din cei care prevăd! Am încercat în 2008 să răsturnăm <<regimul Lemnaru>> și la o diferență mică am pierdut Primăria. Acum când  candidatul comun al Alianței  PNL – USR – PLUS are în spate  trei partide  este o nouă șansă! Felicitări și succes! Voi rămâne alături de  echipa liberală!”         Amprenta de Onești

 

Distribuie articolul!