Cu bucuria generozității pentru artă și pentru viață

Cu  bucuria  generozității pentru artă  și pentru viață

Pentru iubitorii artei plastice de pe meleagurile trotușene ziua de 22 octombrie 2020 nu este una ”anonimă” în calendarul toamnei, ea ne aduce invitația Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti”  de  a ”descoperi împreună  o tânără artistă, sensibilă și talentată – Cristina Tudose”. Invitația bibliotecii oneștene este la verrnisajul unei expoziții de pasteluri  realizate de Cristina Tudose și prin acest eveniment  se punctează  onorarea oamenilor frumoși ai meleagurilor trotușene și băcăuane, ce prin pasiune, entuziasm și perseverență ne oferă  bucuriile  unei autentice  frumuseți – dragostea de artă!

Cristina Tudose  este prezentă cu această deosebită expoziție în municipiul  de pe Trotuș după ce în urmă  cu o lună  s-a aflat printre protagoniștii unui eveniment deosebit găzduit în ”Cetatea lui Bucur”.  În condițiile acestei toamne, la o terasă  de pe B-dul Pache Protopopescu (la numărul 60), ea a  fost prezentă la  manifestarea culturală ” Cocktail Evening Exhibition”(în foto 2),  un eveniment unic în lumea picturii, a muzicii (prin participarea ”Olly of Quens duo”) și poeziei. Aici Cristina Tudose a fost evidențiată cu o  diplomă pentru  lucrările grafice prezentate,  inedita expoziție  bucurându-se de o  participare internațională.

Este de remarcat  un fapt deosebit:  Cristina Tudose a fost prezentă cu lucrări ale sale în Expoziția de pictură, grafică și fotografie ”Ardent Art”, care a avut loc la București în toamna anului 2018. Este de subliniat ”blazonul generozității” artiștilor prezenți  cu lucrări la această expoziție, ce a fost cu vânzare –  o parte  din încasări fiind folosite pentru achiziția de haine și rechizite  pentru copiii de la un centru rezidențial din Singureni (jud. Giurgiu). Ea a participat la o expoziție similară, care a fost organizată  tot la București, în luna decembrie a anului trecut

Prima sa expoziție personală  de pe meleagurile băcăuane a  fost vernisată în vara anului 2018 la Căminul Cultural Cașin – de această localitate fiind legată mult sufletește! Lait – motivul lucrărilor Cristinei Tudose  este viața, tot ce  ne ajută să o prețuim și parafrazând o cugetare  a unui scriitor germano- american, Charles Bucowski , autorul unor frumoase povestiri, ”ea creează cu liniștea”.

Cu plăcerea unei alte mari pasiuni – călătoriile  pe diverse meridiane, mereu plină de energie, Cristina Tudose a făcut o mărturisire deosebită:”Am învățat că  frumusețea acestei lumi constă în diversitatea ei”. Stârnind interesul iubitorilor artei plastice din  municipiul Onești și din împrejurimile acestuia să ne bucurăm de frumusețea  lucrărilor semnate de Cristina Tudose,  ce vor fi prezentate  de  cunoscutul  critic de artă Iulian Bucur la vernisajul  acestei expoziții.       Ion Moraru

Distribuie articolul!