”Așa-i în tenis!”

”Așa-i în tenis!”

Nici nu s-au  risipit ecourile competiției  de tenis ”Cupa Ștefan cel Mare – Primăria Onești – Vrancart”, organizată  la sfârșitul lunii septembrie de Clubul Tema Sport Onești că pe  terenurile de tenis  din Parcul Sportiv Carom a început o nouă  întrecere a aceluiași sport, la fileu! Este vorba despre  cea de-a 40 – a ediție a ”Cupei Stejarul – Ștefan cel Mare  și Sfânt – Primăria Onești –  Vrancart” iar ”vinovat” pentru aceste lucruri este profesorul Emil Țîntaru, președinte al Clubului Sportiv ”Tema Sport” Onești. Ca director de turneu el este urmat de aproape de fiul său, Andrei Țîntaru, ce este prezent în fiecare clipă în mijlocul sportivilor.

Dăruit total  acestui sport în care din România  au strălucit Ilie Năstase și Ion Țiriac iar în prezent Simona Halep este o adevărată  ”regină a tenisului” ( ea fiind  momentan pe locul 2 în clasamentul celor mai bune tenismene din lume )”, de peste 40 de ani prof. Emil Țîntaru  trezește în zona Văii Trotușului  ”dorința performanței” în cei care  vor să devină tenismeni. Mai mult de atât  el ”ajustează” propriile așteptări ale  acestora antrenându-i pe terenurile de tenis. Ca  organizator al  turneelor  de tenis pentru sportivii ce  au  de la cele mai fragede  vârste până la  anii adolescenței și senioratului, profesorul – antrenor Emil Țîntaru îi încurajează în această fascinantă lume a sportului alb pentru a urca treptele succesului. Nu este nici  ”o rețetă magică” în afară de  muncă, antrenament și perseverență dar la acest veteran oneștean al organizării de competiții sportive, la profesorul Emil Țîntaru, observi că cel mai important  lucru pe care îl face este ca să sădească  în sufletul  tenismenilor ambiția și dorința de a câștiga!

Așa a fost și la întrecerea sportivă organizată în ultimul week – end de septembrie, unde, cu o deosebită căldură sufletească prof. Emil Țîntaru a premiat întâi  ”micii viitori tenismeni”.  Aceștia au participat la categoriile Roșu (cu jucători până în 8 ani, pe un teren cu dimensiuni mai reduse), Portocaliu (până în 9 ani)  și  Verde (până la 10 ani – la acest joc competitorii căutând să se obișnuiască  cu terenul standard de tenis). Odată cu diplomele oferite  pentru tenacitatea sportivă profesorul antrenor Emil Țîntaru i-a felicitat pentru jocurile frumoase și le-a urat succes pe mai departe.

În cadrul competiției ”Cupa Ștefan cel Mare – Primăria Onești – Vrancart” la categoria 10 ani sportivii au urmat  noile reglementări ale Federației Române de Tenis. La feminin a fost câștigătoare  Eva Maria Bulai (de la Steaua București), ea învingând în finală cu 2 – 4, 7 – 1, 10 – 8 pe Ruxandra Andrei.- iar la masculin  s-a impus  ca învingător romașcanul Gabriel Tudor. La 12 ani, feminin, Ilinca Drăgan (CSS Bacău) a învins în finală pe Maya Rotari (de la Select Suceava). O dispută dârză în lupta pentru câștigarea primului loc s-a înregistrat la categoria 12 ani masculine, unde tecuceanul Sebastian Rugină a urcat pe treapta primului loc  după  trei partide  în care a întâlnit adversari  pe care i-a învins după câte trei seturi! Astfel ”eroul” acestei categorii a învins cu  6 – 3,  4 – 6, 10 – 0 pe Andrei Manolache, cu  6 – 1, 5 – 7, 10 – 2 pe Darius Cojocariu și a dispus cu 6 – 4, 4 – 6, 10 – 4 de  Tudor Amititeloaie.  Succesul său a fost evidențiat și în presa gălățeană (de  ziarul ”Viața Liberă”), inedit fiind faptul că adversarii de care a trecut Sebastian Rugină în  această competiție de la Onești sunt toți sportivi ai unor cluburi din Iași! O finală foarte disputată a fost și la categoria 14 ani feminin, față în față fiind Karina Filipescu (din Brașov) și Anastasia Munteanu (din Bacău) . În acest meci a învins Brașovul cu 3 – 6, 6 – 2, 10 – 4, de menționat fiind faptul că  în timp ce jucătoarea brașoveancă este clasată pe locul 38 în Clasamentul Federației Române de Tenis, în același clasament Anastasia Munteanu ocupă locul 25! La categoria 14 ani, masculin primul loc a revenit pășcăneanului Andrei Dascălu, care l-a învins cu 6 – 4, 6 – 2 pe Lucian Andrei.

Este de evidențiat faptul că la  această competiție au participat jucători din București, Iași, Brașov, Bacău, Roman și din alte orașe  ea fiind un bun prilej și pentru tenismenii din Onești prezenți ”pe tablou” (Sergiu Andrei Praja și Daniel Iorga, de la CS Tema Sport, Anastasia Panfil, de la CSM), de a-și măsura forțele  cu adversari ai cluburilor sportive  din  țară.

Un mare număr de tenismeni sunt prezenți pe terenurile din baza sportivă a Oneștiului și la ”Cupa Stejarul – Ștefan cel Mare  și Sfânt – Primăria Onești –  Vrancart” care se desfășoară în aceste zile, ei întrecându-se în cadrul categoriilor 10, 12 și 14 ani (masculin și feminin), pentru a cuceri unul din frumoasele trofee  ale competiției (în foto 2, trofeu acordat la o recentă  cupă organizată de CS Tema Sport).  Fiind o ediție jubiliară, competiția se bucură de  participarea unor nume cunoscute  în tenisul acestor categorii de vârstă de la cele mai puternice cluburi sportive din țară (Dinamo București, Winner Brașov, Giglio și Vergilius din  Iași, CSS și Moldosport  din  Bacău,  T C Vaslui și altele). Vom reveni cu rezultatele finale ale  acestei   frumoase întreceri sportive, cu meciuri palpitante, cu victorii și revanșe ale micilor tenismeni.     Ion Moraru  

Distribuie articolul!