De ziua păsărilor

De ziua păsărilor

MINUTUL  DE   CULOARE  ȘI   EMOȚIE

FOCȘANI

 

Fără teamă de păcăleala zilei, am ales să răspund invitației de a participa la Expoziția „Păsările – Popoare Migratoare”. Da, 1 aprilie a fost ziua păsărilor. Oprite din zborul lor, ne așteptau cuminți să le studiem penajul frumos colorat și să aflăm cât sunt de importante pentru noi și pentru natură. Am nimerit cu un grup de prichindei, care, foarte încântați de ceea ce văd făceau comentarii spectaculoase precum că mamaia a fost prima care le-a explicat cum arată pupăza cea moțata.

     

Cu multă răbdare domnul Mazilu le-a arătat copiilor păsările și a răspuns la întrebări. Eu am beneficiat de explicațiile primite de la Elvira Macovei, care m-a plimbat prin lumea fascinantă a păsărilor. Am revăzut pelicanul, păunul, barza stând într-un picior precum unele actrițe. Am făcut cunoștință și cu o pasăre ce poartă numele unui mare artist din folclor BOTGROS. Au și păsările artiștii lor.

Domnule  Nicolae Botgros,

Când veniți la Focșani puteți vedea botgrosul păsărilor. L-am fotografiat că era tare mândru. Am aruncat o privire aspră păsărilor răpitoare care se uitau direct în ochii tăi cu gând ascuns. Știu din copilărie că oricât as fi avut grijă de puii din curte, uliul tot reușea să înhațe câte unul iar seara nu mai ieșeau la numărătoare iar lacrimile îmi umpleau ochii. La întrarea în expoziție stătea de strajă un păun cu o coadă extravagantă de parcă aștepta să fie curtat de fetele frumoase de la muzeu. Titlul expoziției mi-a amintit că păsările sunt migratoare, că în septembrie se pregătesc să plece lăsând loc parlamentarilor care se întorc din vacanță .

Mulțumesc Muzeul Vrancei pentru ziua frumoasă și la cât mai multe manifestări…

  Articol  de   Angela  Silion, Referent  cultural  Focșani

 

Distribuie articolul!