INFORMARE METEOROLOGICĂ – APRILIE CU ZĂPADĂ

INFORMARE METEOROLOGICĂ – APRILIE  CU ZĂPADĂ

Interval de valabilitate: 06 aprilie, ora 21:00 – 08 aprilie, ora 10:00

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori;intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

 Începând din noaptea de marți spre miercuri (6 / 7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase  predomină precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l / mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km / h, iar la munte  peste 70 km / h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.  Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

 

Interval de valabilitate: 06 aprilie, ora 23:00 – 07 aprilie, ora 18:00

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului;

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

ADMINISTRAȚIA   NAȚIONALĂ   DE  METEOROLOGIE

 

Distribuie articolul!