”Copilăria care cucerește totul!”

”Copilăria  care  cucerește totul!”

Cât de frumos  menționa  Lucian Blaga: ”Copilăria este inima tuturor vârstelor” ! Azi, la 1 Iunie sărbătorim Ziua Internațională a Copilului și odată cu ea copilăria!  Acea frumoasă vârstă când nu ne  mai ajungea timpul ca să  ne jucăm, legând prietenii frumoase, pentru toată viața cu cei din jur. Era o lume a celor mici și a celor mari, care ne bucura pe  toți…

Cu prilejul acestei frumoase  sărbători Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” are o nouă înfățișare, fiind împodobită cu multe lucruri care dau farmec copilăriei.  Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” din Onești a declarat:”Pentru că ne dorim să vedem copii veseli ziua de  1 IUNIE  este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria , de a le oferi iubirea şi aprecierea noastră.  Pentru voi, biblioteca prinde culoare prin baloane colorate”.

Cu bucurie  colectivul bibliotecii oneștene  anunță că ”vitrina de 1 iunie este  veselă și colorată, așa cum este copilăria, vă așteptăm să ne treceți pragul fiind pregătite expoziții  de carte pentru copii. Cărțile  copilăriei așteaptă să fie citite și descoperite”. În holul bibliotecii este deschisă și expoziția cu desene realizate de elevele Miruna Bacalu, Crina Ciobanu, Cosmina Ghioc și  Maria Poenaru (de la Colegiul Național ”Grigore Moisil” din Onești), care îndrumate de prof. Carmen Tăulescu și-au făcut debutul în  lumea artelor plastice.

Încă  două vești îmbucurătoare sunt de la această instituție! Începând cu mâine, 2 iunie, la ora 13 reîncepe Atelierul de dansuri populare românești (cursurile fiind susținute de coregraful Francisc Enășel, care împreună cu orchestra și dansatorii de la ”Doina Trotușului”  din Onești au fost mesagerii folclorului românesc  în  multe țări ale lumii!).  La acest atelier  sunt așteptați copii  cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani! Menționăm că  o  frumoasă serie de  cursuri de dansuri populare românești au fost  susținute  la biblioteca oneșteană  de coregraful Francisc Enășel în anul 2019. Atunci  cursanții și-au arătat măiestria pentru dansul popular românesc prin spectacolul prezentat la inaugurarea Centrului  pentru Tineret, aflat în mirificul décor  de la Borzești (în apropierea ctitoriei voievodale a lui Ștefan cel Mare).

Tot mâine, 2 iunie se redeschide publicului Ludoteca Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti”  la care copiii preșcolari pot participa la  ateliere de Lego,  Creație, Lectură și Jocuri.

 

* Primăria municipiului Onești a mai făcut o surpriză  pentru copii! Azi, la Cinematograful ”Capitol” evoluează   în  trei spectacole  pentru copii Trupa ”Țonțonel”. Acest spectacol  se numește ”Totul e magie” și  trezește frumoase amintiri, vorba marelui scriitor Eugene Ionesco  – ”Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.”

 

 

Distribuie articolul!