Răsună cântecele din nou la Târgu Ocna!

Răsună  cântecele  din nou la  Târgu Ocna!

Sâmbătă  12 iunie, de la ora 10.00 la Târgu Ocna vor răsuna iarăși acordurile muzicii populare și ușoare, o dată cu organizarea unui ”festival de zile mari”, la care participă nume sonore  din țara  noastră! Este vorba  de  desfășurarea celei de-a VII –  a ediții a Festivalului – Concurs național de  muzică ușoară pentru copii și tineret ”Cânt și joc de la moșii noștri”. Acest festival este organizat de  Asociația Culturală ”Cantores Animae” în colaborare cu Primăria orașului – stațiune Târgu Ocna și va avea loc la Centrul Cultural ”Ion Talianu”. Aflat în Piațeta Primăriei  orașului – stațiune Târgu Ocna  acest centru  e noua denumire  a Casei de Cultură  din ”orașul sării”, târg – ocnenii dorind astfel să păstreze mereu vie memoria unuia din  cunoscuții actori  de teatru și film, ce a rămas nemuritor prin interpretarea  rolului lui Nae Cațavencu în comedia ”O scrisoare pierdută” (ecranizată și într-un film artistic în anul  1953).  Ion Talianu s-a născut în anul 1898 la Târgu Ocna, a fost distins cu titlul de Artist  Emerit al Republicii Populare Romîne  iar vocea sa încântă și azi prin înregistrările mai multor spectacole de teatru radiofonic la Radiodifuziunea Română.

Festivalul Concurs ”Cânt și joc de la moșii noștri” continuă tradiția  târg – ocneană  ca an de an  la începutul verii să se adune în cocheta stațiune de la poalele Măgurii tineri interpreți de muzică ușoară și populară  precum și ansambluri folclorice din mai multe județe ale țării. Astfel, aici au participat, de la primele ediții ale festivalului, numeroase talente artistice precum și grupuri folclorice, trupe de dans modern, care au dat culoare  acestui frumos oraș – stațiune. Este de remarcat faptul că acest festival s-a desfășurat și în anul trecut, când în condițiile dure ale pandemiei scena  a fost amplasată pe stadionul orașului, în Parcul Măgura!

După cum am aflat de la președinta Asociației ”Cantores Animae”,  doamna Lucica Mușat, ”sufletul acestui festival”, care  are  deja notorietate  între evenimentele culturale  ale văii Trotușului și județului Bacău, ”vor fi prezente  talente artistice din multe  zone folclorice ale țării, în acest an bucurându-ne de participarea  concurenților din județele Bacău, Brăila, Brașov, Botoșani, Tulcea și Vrancea. Juriul acestei ediții a festivalului este unul deosebit, ce face ca manifestarea  noastră să fie la înălțime!”   Președinte al juriului  este  interpreta de muzică ușoară Stela Enache, cunoscută  pentru cântecul – șlagăr ”Ani de liceu”.  Ea are în repertoriu numeroase  piese muzicale  compuse de Florin Bogardo iar de-a lungul  carierei sale a înregistrat patru discuri. Inedită, salutară și de mulți așteptată este prezența în juriul Festivalului Concurs ”Cânt și joc de  la moșii noștri”  a îndrăgitei interpete  de muzică ușoară Carmen Rădulescu, în repertoriul  căreia sunt melodiile ”Speranță dă-mi speranță”, ”Muzica te cheamă”, ”Fericirea are ochii tăi”, ”Același  vis” și altele. Din juriul  acestei ediții a festivalului mai fac parte  Vasi Cărăbuț, cunoscut  interpret și realizator de emisiuni muzicale, Teodor Isaru (realizator de emisiuni muzicale la Radio România), Doina Baciu (realizator de emisiuni muzicale la cel mai ascultat post de radio din Moldova – Radio Iași) și Bianca Bucă, o voce distinctă a radioului la Brașov, redactor la Radio România Brașov FM al Societății Naționale de Radiodifuziune.

Oneșteancă  fiind, Bianca Bucă face și o invitație iubitorilor muzicii de a participa  ”în frumosul orășel Târgu Ocna (în foto), la Festivalul Național de Muzică  <<Cânt și joc de la moșii noștri>>… aici  puteți să  îmbinați utilul cu plăcutul și să  vizitați una dintre puținele biserici din lume săpate în sare”.

Prezentatori ai acestui festival sunt  târg-ocneanul Robert George și solista  Anda Scutelnicu, ea având postate pe un canal youtube  numeroase  și  frumoase melodii, pentru toate vârstele!

Despre   desfășurarea  și surprizele acestui festival rămâneți aproape de  ”Amprenta de Onești”! Vom reveni cu un articol!

 

Distribuie articolul!