OFERTA EDUCAȚIONALĂ PENTRU ANUL ȘCOLAR 2021 – 2022, LA CLASA A IX A LA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ”NADIA COMĂNECI” DIN ONEȘTI

OFERTA  EDUCAȚIONALĂ  PENTRU  ANUL  ȘCOLAR  2021 – 2022, LA CLASA A IX A LA LICEUL CU PROGRAM  SPORTIV  ”NADIA  COMĂNECI”  DIN  ONEȘTI

Sportul este  primul pas către o viață sănătoasă! Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci”  din Onești – adevărată emblemă în pregătirea celor  care își doresc să devină sportivi dar și instructori sportivi  ori care  îmbrățișează  cariera militară, duce mai departe  această  tradiție  prin oferta educațională  pe  care o  propune   pentru  anul școlar  2021 – 2022.

ÎNTRE  7 ȘI 14 IUNIE  LA SEDIUL  LICEULUI CU PROGRAM SPORTIV ”NADIA COMĂNECI” (DIN STRADA PERCHIULUI, NR. 4 ONEȘTI), SE POT ÎNSCRIE  ÎN  CLASA A  IX  A ELEVII  CARE DORESC  SĂ  URMEZE  SPECIALIZĂRILE   HANDBAL / GIMNASTICĂ  ȘI  FOTBAL . PENTRU  ANUL ȘCOLAR  2021 – 2022 , LA PROFILUL  SPORTIV  SUNT  24 LOCURI  (O CLASĂ) LA SPECIALIZAREA  HANDBAL / GIMNASTICĂ ȘI  24 LOCURI (O CLASĂ) LA SPECIALIZAREA  FOTBAL.

La înscrierea pentru aceste clase sunt  necesare: aviz medical (adeverință medicală) cu specificația ”Apt pentru efort fizic / Clinic sănătos”  pentru practicarea  unei discipline sportive, o adeverință  de la  unitatea de învățământ  gimnazial absolvită, cu media generală la Educație  Fizică din clasele V – VIII și un document (carnet de legitimare sportivă, adeverință de la clubul sportiv ori adeverință de la  unitatea de învățământ  că a participat în ultimii  trei ani școlari la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, la disciplina sportivă  pentru care se constituie clasa.

  Notă: În situația în care candidatul este  sportiv legitimat, sau nu dar deține diplome de participări la concursuri, competiții sportive poate depune la dosar atât copia legitimației cât și diplomele sau orice document / adeverință  ce poate certifica activitatea sa sportivă.

ABSOLVENȚII  DE LA CLASELE CU PROGRAM SPORTIV  ALE LICEULUI CU PROGRAM SPORTIV  ”NADIA COMĂNECI”  DOBÂNDESC  ATESTATE PROFESIONALE  – INSTRUCTOR SPORTIV. ABSOLVENȚII LICEULUI  SE POT  ÎNSCRIE ÎN FUNCȚIE DE PROFIL, LA URMĂTOARELE FACULTĂȚI: FACULTATEA  DE EDUCAȚIE FIZICĂ  ȘI SPORT, ACADEMIA MILITARĂ, ACADEMIA  DE POLIȚIE,  ACADEMIA NAȚIONALĂ  DE INFORMAȚII, ȘCOALA  NAȚIONALĂ  DE PREGĂTIRE A AGENȚILOR  DE PENITENCIARE, ȘCOALA DE PREGĂTIRE A AGENȚILOR  DE POLIȚIE, ȘCOALA  MILITARĂ DE  SUBOFIȚERI DE JANDARMI.

Menționăm că Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” din Onești deține o bază materială deosebită, ce cuprinde  cămin – cazare, cantină, centru de documentare și informare, cabinet medical școlar, laborator  informatică, bibliotecă, laborator științe, cabinet de consiliere psihopedagogică, sală de handbal, sală de gimnastică, teren de fotbal, microbuz școlar.

 IMPORTANT !!!  ÎNSCRIEREA   ÎN  CLASA A  IX A, PROFIL SPORTIV, SE REALIZEAZĂ  ÎNAINTE  DE  SUSȚINEREA  EXAMENULUI DE EVALUARE  NAȚIONALĂ! MENȚIONĂM  CĂ  ÎN  CONFORMITATE  CU METODOLOGIA  CURENTĂ  NU  SE  MAI  SUSȚIN  PROBE  SPORTIVE!

Pentru a duce mai departe  spiritul  Nadiei  Comăneci LA  CLASELE  A IX A  LA  PROFIL  SPORTIV (SPECIALIZAREA  HANDBAL / GIMNASTICĂ ȘI  SPECIALIZAREA  FOTBAL ) sunt așteptați în  echipa  liceului ce poartă numele  marei  campioane  internaționale  ELEVII  IUBITORI  ȘI  PRACTICANȚI  AI  SPORTURILOR  MENȚIONATE.   Marea cercetătoare  Ana Aslan (care a pus bazele geriatriei românești),  nota că  ”sportul este  izvor de  sănătate și prospețime,  un factor de longevitate”  iar ”dorința de a te schimba trebuie să fie mai mare decât dorința de a rămâne la fel!” – după  cum menționează  un celebru dicton.

 

 

Distribuie articolul!