Nou în lume – un subiect ”aprins” în Italia

Nou în lume – un subiect ”aprins” în Italia

Nou în lume – un subiect ”aprins” în Italia

 

Comunitatea română din Italia este indignată  că la stadionul  ”Boroli” din localitatea Gravellona Toce a fost realizată  o pictură murală care o reprezintă  pe legendara  sportivă Nadia Comăneci, în fundalul  acestei lucrări fiind înfățișat Nicolae Ceaușescu. „Suntem deosebit de mândri de istoria sportivă a Nadiei Comăneci – spune comunitatea românească – precum și de angajamentul său față de societate: suntem, așadar, foarte fericiți că a fost aleasă ca subiect al picturii murale. Cu toate acestea, în spatele sportivei legendare este înfățișat Ceaușescu, dictatorul comunist care a marcat poporul nostru ani de zile, un bărbat acuzat de genocid și de distrugerea economică a poporului nostru. Combinația nu poate fi acceptată în niciun fel”.

Potrivit  Agenției  de Presă  ANSA, asupra acestei picturi Gianni Morandi, primarul localității Gravellona Toce a declarat: „Artistul nu a vrut absolut să facă un afront poporului român!  Opusul este adevărat: sensul acestei picturi murale este tocmai măreția Nadiei  Comăneci, capabilă să obțină rezultate extraordinare în ciuda faptului că România  se afla  sub dictatură și limitarea libertății. Ceaușescu este înfățișat înconjurat de roșu, simbol al sângelui și al suferințelor pe care le-a provocat poporului său. Lucrarea nu dorește să nu respecte în niciun fel România… „.

Românii din Italia consideră că ”Ceaușescu trebuie să fie eliminat din pictura murală cu Nadia Comăneci!”

AMPRENTA   DE  ONEȘTI, 26  AUGUST  2021, ORA 14.10

 ÎNTRUCÂT   MULȚI  CITITORI  NU POT  VEDEA  COMENTARIILE  DE  PE REȚELELE   DE  SOCIALIZARE    DE   LA   ACEST  ARTICOL , IATĂ   CÂTEVA  DIN  CELE  MAI  CONCLUDENTE: 

Dora  Teodora  Diaconescu
Din fericire, Ceaușescu nu a distrus economia țării , doar ca a fost sever cu poporul, dar cred ca genocidul de după revoluție nu-l poate nimeni compara cu perioada comunista, e de zeci de mii de ori mai mare față de perioada respectiva, cine vorbește în numele cui, societății făcute politic, care îi doare în dos de ce se întâmplă cu cei ce muncesc în diasporă?
A specificat bine, primarul, dar totuși meritul gimnasticii îl are acel regim, așa cum îl văd unii trădători, când astăzi gimnastica este făcută franjuri, se luptă să trăiască!
Mulțumim pentru informare!
Romeo Coman
NU DE ONEȘTI, DE GHEORGHE GHEORGIU DEJ , CĂ ATUNCI S_A FĂCUT GIMNASTICĂ , PE TIMPUL CIUMEI ROȘII, ȘI NU ORICUM CI : NUMBER ONE A CROSS DE NATIONS . ISTORIE CURATĂ ȘI ADEVĂRATĂ !
Valerica Huian
Fattela finita!!!!Ignoranti. Care dezastru economic a facut Ceausescu ? Tot ce s-a construit pe vremea lui guvernantii astia, desi  sunt hoti professionisti inca nu au reusit sa vanda tot. A  fost ateu si comunist convins asta e pacatul lui. Dar a fost patriot curajos unic in lume, care a reusit sa se opuna ocultei . A lasat tara fara datorii si suverana . A avut problemele lui dar nu a tradat ptr asta ma mandresc cu el. Romani din Italia, aveti chef de lupta ? Luptati ptr lucruri serioase . Ptr copiii vostri , ptr drepturile voastre.
Gabi Primi
Uite ca si eu fac parte din comunitatea romanilor din italia si nu sant ofensata  ca  apare  Ceausescu  pe fundal.  Acu ca aveti  libertate  ce performante aveti in portul romanesc …si nu numai!
Distribuie articolul!