Sărbătoarea Limbii Române

Sărbătoarea  Limbii Române

Sărbătoarea  Limbii   Române

 

    Ziua Limbii Române este sărbătorită începând din 2013, la 31 august, în România și Republica Moldova.
Limba română este una dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, care a reușit să se impună în spațiul lingvistic european prin mesajele sale care au promovat arta, cultura, tradițiile și istoria României. Limba pe care ne-au transmis-o părinţii şi strămoşii devine astfel mijloc de comunicare într-o lume a multiculturalităţii. şi a plurilingvismului.
   Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești, alături de invitați de seamă, vă așteaptă marți, începând cu ora 10, la Sărbătoarea Limbii Române, o recunoaştere a identităţii acestei limbi.
Sărbătoarea Limbii Române va începe cu ”Marșul cuvintelor bune”  și va continua, de la ora 13:00, cu o lansare de carte, la Sala de lectură.
   La ora 16:00, în Aula Bibliotecii, va avea loc simpozionul ”Patria mea e limba română”, la care vor participa: Dumitru Brăneanu, Cristina Ștefan, Cornel Galben, Emilia Boghiu, Adrian Boros, Constanța Caităr, Corneliu Cristea, Ana Dogaru, Elena Drug, Ștefan Epure, Gabriela Gîrmacea, Cristina Iscru, Gabriela Lupașcu, Elena Mandel, Vasile Momanu, Valentin Rădulescu, Constantin Rusanovschi, Dan Sandu.
Simpozionul va fi moderat de prof. Adina Mitroiu.
De la ora 19:00 Sărbătoarea Limbii Române se va muta în Parcul Municipal. La Foișor va avea loc momentul artistic ”Cuvintele poetului”, oferit de Ioana Cristea și Dana Perca.
Ziua Limbii Române în Protopopiatul Onești!
Distribuie articolul!