Ne-a părăsit un om dăruit pentru pentru meseria de profesor

Ne-a  părăsit  un om dăruit  pentru  pentru  meseria  de  profesor

Ne-a  părăsit  un om dăruit  pentru  pentru  meseria  de  profesor

Veștile dureroase  continuă  să întristeze Oneștiul. În urmă cu 12 zile profesoara Aurora Sohodoleanu, de la Școala Gimnazială ”Emil Racoviță” din  Onești  adresa  tuturor dascălilor  un călduros ”La mulți ani”, cu prilejul Zilei Internaționale a Educației, alăturând acestei urări cugetarea  lui Eugene  P. Bertin (cercetător  celebru în  chimie): ”A învăța un copil înseamnă să lași o urmă din tine în dezvoltarea lui. Și cu siguranță elevul este o bancă în care profesorul depozitează  comorile sale cele mai prețioase”. La acest mesaj, din ”breasla” cadrelor didactice Maria Stratulat a menționat:”La mulți ani, NOUĂ, puțini dar mulți, încercați dar pregătiți  întotdeauna, muncitori, devotați, iubitori, ocrotitori, sinceri, onești, visători – uneori, puternici, puțin spus – mereu;…enigmatici că e bine să pastrăm  și o umbră  de… <<nu știm>>… sau… ETERNI”.

Atunci, la 5 octombrie profesoara Aurora Sohodoleanu era printre noi, dar o veste dureroasă de ieri ne anunță că ea ne-a părăsit! ”Cuvintele sunt sărace pentru a exprima regretul și durerea pierderii unui OM minunat!  Aurora Sohodoleanu a ales să ne vegheze  din cer! A fost un dascăl deosebit, care s-a dedicat trup și suflet Școlii și Elevilor!” , a notat  un  suflet întristat de această veste  în timp  ce o fostă elevă a sa a mărturisit: ”Nu îmi vine greu să cred că acest înger nu va mai apuca sa predea următorilor pitici și să le pună un zâmbet pe față așa cum ne făcea nouă,  cea mai deosebită doamnă director și profesoară!”

Vestea trecerii din  viață a profesoarei Aurora Sohodoleanu a luat prin surprindere pe mulți oneșteni, ce au  postat mesaje pline de durere  pe rețelele de socializare:” O veste prea urâtă să poată fi adevărată! Înger blând, ai trecut mult prea repede în împărăția cerurilor! Ai plecat prea devreme dintre noi…V-am cunoscut drept  <<doamna directoare>>, ulterior fiindu-mi profesoară de fizică. Am adorat această materie doar pentru faptul că dumneavoastră o transformați intr-un joc magic. Mi-ati fost mai mult decât un simplu dascăl! Încă nu pot crede aceasta așa ceva… Am crescut sub aripa dumneavoastră și tot acolo m-am format ca om. Înger frumos și blând, vei rămâne mereu in sufletul și amintirea mea, iar îmbrățișările dumneavoastră pline de caldură și înțelegere le voi păstra in inima o veșnicie!” ; ” Un profesor pe placul tuturor, un om care a știut ce vrea de la viață dar mai ales un om care a știut să te motiveze și să te indrepte spre propriul țel” .

Iată, la acest ceas  plin de durere  alte două  mesaje  cutremurătoare:” S-a făcut liniște de mormânt și cerul cerne lacrimi. Am colaborat ani mulți și buni cu cea mai bună doamnă director. Îi plăcea viața, profesia, oamenii, copiii. Un adevărat om cu suflet mare, un om care nu a făcut niciun rău nimănui, un om care a ajutat toți colegii, un om în adevăratul sens al cuvântului, un om care merita mai multă  prețuire și vorbe frumoase cât a fost printre noi.” ; ”Regretăm și nu ne găsim cuvintele în fața acestei grele dispariții dintre noi, cei care am cunoscut-o ca profesor desăvârșit, director și om deschis către toți cei ce aveau nevoie de sprijin sau sfat”. Îndurerată de  cutremurătoarea veste  o colegă de la  Școala Gimnazială ”Emil Racoviță” a profesoarei Aurora Sohodoleanu  a inscripționat între  aceste ”împietriri de durere” slova  câtorva versuri: ” Murim în fiecare zi câte puțin, / De dor, de nepăsare, necredință /  Și rar ne întrebăm: de ce trăim? /  Și-adesea ne refugiem în suferință. /  Murim în fiecare zi câte puțin /  Și mor în noi atâția oameni, vise! /  Urmărim tăcuți cu toții un Destin /  Și batem deseori la porți închise. / Murim câte puțin în fiecare zi / De nostalgii, de amintiri, de fericire, / Murim și niciodată nu vom ști, / Câți îngeri plâng în noi, de neiubire” (autor : Corina Herghelegiu).

Șirul mesajelor  triste  continuă: ”Am avut șansa să cunosc un om deosebit, un dăruit pentru meseria de profesor, un om care iubea să fie pe placul tuturor și chiar reușea!” ;  ”Dumezeu să o ierte! A plecat din viață discret, așa cum, de altfel, a și trăit! Un dascăl deosebit, care și-a făcut meseria cu drag și devotament! Mai avea multe să ne împărtășească din experiența ei!” ;” Trist! Un om deosebit pleacă dintre noi lăsând un gol imens mai ales in rândul elevilor!”

Dumnezeu să  o odihnească în pace și lumină veșnică!   Amprenta  de  Onești

 

 

 

Distribuie articolul!