Un nou succes, cu bucurie prin cântec!

Un nou succes, cu bucurie  prin  cântec!

Cu respectarea  regulilor sanitare în vigoare, în condițiile acestei pandemii, Teatrul de Vară din Bacău a găzduit în zilele de  22 și 23 octombrie  cea de-a  XI a ediție a Festivalului Internațional de Teatru, Muzică și Dans pentru Copii ”Neghiniță”. La  secțiunea Muzică Ușoară a  acestui îndrăgit  festival  au  participat un număr de 140  de concurenți, care au evoluat la mai multe categorii de vârstă. De vibrația specială a acestui eveniment, cu bucuria de a urca pe  scena Teatrului de vară din Bacău, s-au bucurat și tinerele talente de la Asociația Culturală MY Music Art, ce sunt îndrumate  cu mult profesionalism de către profesoarele Irina și Alexandra Pashalov.  Cum magia muzicii este succesul, care  umple ”cupa bucuriei”  fiecărui aspirant  în drumul de a deveni vedetă, menționăm că  interpreții de muzică ușoară de la M Y Music Art au fost performerii ce au obținut  mulți lauri la  acest festival băcăuan de o înaltă ținută. Astfel, Marele Trofeu al ediției 2021 a Festivalului ”Neghiniță” a fost cucerit de Nina Elena Manolache (în foto 1), care urcă  pe treptele succesului  alături  de  profesorii Irina  și Alexandra Pashalov. La grupa de vârstă  9 ani Trofeul categoriei a revenit  interpretei Melissa Corciovei, Sara Munteanu a obținut Trofeul categoriei 13 – 14 ani iar  evoluția  pe scenă a  Deliei Andreea Racu  a fost  apreciată de juriu cu acordarea Trofeului categoriei 15 – 16 ani. Premiul I a fost obținut de Maya Adam (la categoria 7 ani) și de  Ștefania Todeancă și Ema Adam (la categoria 10 ani). La aceeași categorie  Melina  Iorga a  obținut premiul II,  de care s-au bucurat  și Daria Palaghiță (la categoria 12 ani) și Sebastiana Arseni (la categoria 15 – 16 ani).  De la Asociația Culturală ”M Y Music Art” au obținut premiul III Daria Călin (la categoria 5 – 6 ani), Sofia Trif , Dominieque Yenigelen ( ambele, la categoria 7 ani) și Diana Ursache (la categoria 15 – 16 ani) în timp ce concurenților Riana Bucur, Patric  Mihăilă, Estera Tărcuță, Gabriel Olaru și Alexiei Mihăilă  le-au fost acordate  câte o mențiune.

Prof.  Alexandra Pashalov,  absolventă a Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, a menționat  despre aceste frumoase rezultate:”Sunt foarte încântată de premiile și mențiunile  obținute  și le doresc tuturor să creadă în reușita lor. Felicit toată echipa Școlii M. Y. Music Art pentru bucuria cu care îmbrățișează scena și le doresc din suflet să reușească, iar noi le suntem alături pentru a împlini dorința lor.”

Cu  o bucurie ascunsă în suflet (muzica fiind ”calea  strălucitoare ce aduce  cântecul în lume”- după cum menționa marea soprană Lotte Lehmann),  despre  succesele obținute de  tinerele talente de la M. Y. Music Art (ce are sedii în  municipiile Moinești și Onești), prof. Irina Pashalov ne-a declarat:” Festivalul Neghiniță  este un festival drag nouă! Ne-am bucurat nespus de această frumoasă experiență și de performerii școlii noastre de canto. Deși avem  nenumărați performeri, așa cum v-am obișnuit,  premiile vin și ne bucură să ne vedem elevii pe cel mai înalt podium! Dar aceasta vine ca o răsplată a muncii noastre, alături de elevi și părinți, cărora le mulțumim. Felicit organizatorii, juriul și participanții, ce în asemenea condiții extrem de grele, au reușit să facă posibilă această bucurie pentru tinerii artiști și a da posibilitatea de a urca pe scena, să împartă bucurie prin cantec!”

Ținând cont de o  celebră cugetare  a marelui poet Nichita Stănescu (”Muzica  este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare”),  prezentăm  un mini- interviu cu Nina Elena Manolache,  performera  care a cucerit  Marele Trofeul al  Festivalului ”Neghiniță”, după ce  la mijlocul lunii septembrie   ea a fost câștigătoarea Trofeului Festivalului ”Stea printre stele”. Ea a mărturisit : ”la momentul desemnării  din nou ca și câștigătoare a Marelui Trofeu am fost extrem  de emoționată și timp de câteva secunde nu mi-a venit să cred!”

– Ce sfaturi le poți da celor care aspiră la un asemenea titlu?

– Le transmit că este nevoie de foarte multă muncă și răbdare… Un moment  ca acesta vine poate  când te aștepți mai puțin! Deci, muncă și răbdare, dar mai ales încredere că într-o zi vei reuși  să îți atingi scopul!

– Te-a schimbat cumva  acest succes?

– Nu, nu m-a schimbat! M-a ambiționat ca să muncesc mai mult!

Pentru viitorul apropiat  interpreta de muzică ușoară Nina Elena Manolache își dorește să poată atinge performanțe vocale  și mai mari  și să vină în fața ascultătorilor  ”cu un proiect  nou și cu o piesă nou – nouță!”. La întrebarea ”cum și unde te vezi peste  5 ani Nina Elena Manolache ne-a răspuns: ”să cânt  pe scenă alături de cei mai în vogă  artiști ai României!”

 

Trăind  la intensitate  fericirea de a cânta  a  Ninei Elena Manolache, mama  acestei tinere vedete, Mădălina Manolache a menționat:”Acest succes – cucerirea Marelui Trofeu al Festivalului Neghiniță – a venit neașteptat pentru noi! A venit ca o confirmare a muncii depuse  alături  de  profesoarele de canto ale Ninei, Irina și Alexandra Pashalov. Alături de ele Nina va munci și mai mult și cu siguranță  va reuși să își împlinească visul!”

În final, menționăm  câteva aprecieri ale organizatorului acestui festival, Fundația ”Neghiniță” din Bacău:” Deși această ediție s-a desfășurat în conformitate cu regulile sanitare în vigoare, în zilele de  22 și 23 octombrie ne-am bucurat de zile frumoase, de sunet, lumină și culoare, înăuntru și în afară. Reușita acestui festival se datorează tuturor celor care au creat-o: copiilor și tinerilor participanți, părinților, profesorilor, partenerilor, sponsorilor, invitaților, juriului și organizatorilor. .. Mulțumim  minunatului juriu care a tratat acest concurs cu profesionalism și seriozitate: Mihai Alexandru, Mihaela Gârlea, NICO, Luminița Anghel, El Radu, Claudiu Bulete și Daria Tanasă.  Vă mulțumim, oameni buni, pentru prezență și responsabilitate! Trăim vremuri speciale dar suntem în gratitudine că am reușit să ne aducem din nou împreună și să împărtășim prin cântec bucuria de a trăi, ca să nu se rupă frumosul din noi!”      Ion Moraru

Distribuie articolul!