Spre marile performanțe

Spre marile performanțe

La  Centrul de Excelență Onești pentru învățământul primar s-au reluat activitățile pentru anul școlar 2022 – 2023. În municipiul Onești  acest centru funcționează  la Școala Gimnazială ”Emil Racoviță” și este coordonat de profesor  pentru învățământul primar Simona – Elena Andrei, care ne-a declarat:”Debutul activităților a fost pe data pe 24 septembrie 2022, când elevii de la toate școlile din Onești, dar și din comunele învecinate, au participat la testarea inițială, organizată pentru clasele a III-a și a IV-a, la disciplinele Limba și literatura română și Matematică. În urma testării inițiale, elevii care au obținut peste 85 de puncte au fost admiși pentru a participa în fiecare sâmbătă la activitățile Centrului de Excelență”.

Creând un mediu armonios  pentru dezvoltarea creativității  în paralel cu dezvoltarea personalității  elevilor care urmează un  astfel de sistem de educație, Centrul de Excelență  devine locul  de  unde se poate aspira la cele mai mari performanțe. ”Proiectul Centrului de Excelență <<Pași spre succes>> se desfășoară, la nivel județean, pe baza unui regulament de funcționare și a unor programe atractive, contribuind eficient la pregătirea şi dezvoltarea copiilor capabili de performanţe înalte. Elevii talentați la Limba și literatura română / Matematică, din clasele a III-a și a IV-a, beneficiază de cursuri gratuite în fiecare sâmbătă, pe parcursul a două ore, pentru a descifra tainele ascunse ale limbii române și a călători prin universul nemărginit al literaturii, dar și pentru a dezlega misterele problemelor și exercițiilor de matematică. Pregătirea suplimentară a elevilor este asigurată de cadre didactice voluntare din învățământul primar, cu experiență didactică în promovarea excelenței”, a menționat prof. Simona – Elena Andrei, coordonator al Centrului de Excelență Nr. 3, Onești.

Evidențiem faptul că sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Bacău, CENTRUL DE EXCELENŢĂ   „PAŞI SPRE   SUCCES” își desfășoară activitatea în județul Bacău în 6 centre  aflate  în localitățile Bacău, Onești, Tg. Ocna, Moinești și Comănești.

Mult  succes  tuturor  celor  implicați!                       Ion  Moraru

 

 

 

 

 

Distribuie articolul!