Un model de blândețe, hărnicie și bunătate - Amprenta de Onesti

Un model de blândețe, hărnicie și bunătate

Un model de blândețe, hărnicie și bunătate

”O  lumânare  nu poate alina durerea nimănui dar poate lumina calea unui suflet!” Tristețea  este mare pentru că ne-a părăsit, chiar în preajma aniversării zilei sale de naștere doamna Elena Bânțu, cunoscută în municipiul Onești pentru devotamentul deosebit față  de  învățământ (ea  asigurând ani de zile- din lumea cifrelor contabilității – buna funcționare a Școlii Gimnaziale ”George Călinescu”). Mamă a doi copii minunați – Bogdan, care, în 2009, îndrumat de prof. Valentin Sorta, a fost printre primii elevi oneșteni în lotul național de fizică, el deschizând și drumul pasionaților  acestei științe  din urbea trotușeană de a deveni student la Oxford, fiind acceptat de această prestigioasă universitate pentru atașamentul său față de fizică și Lăcrămioara, ce s-a dedicat, pe meleagurile americane, cercetării în bioinginerie, cei doi frați susținând o conferință împreună la Universitatea din San Francisco, în anul 2018!- Elena Bânțu s-a bucurat de  succesele lor, care au făcut foarte fericită  frumoasa familie.

La  acest  ceas al tristei despărțiri părintele Constantin Alupei a găsit cu greu cuvinte de a îndura  grelele clipe:”Elena făcea parte dintr-o familie deosebită, harnică, credincioasă, morală, soție curată și vrednică, mamă destoincă, lasă o carte de vizită ce o onorează! Sufletul ei plin de Noblețe Divină a fost chemat la Cel de unde a venit de la neființă la ființă veșnică. Rugăm pe Bunul Dumnezeu ca sufletul ei să se bucure în veșnicie curată și divină!Pentru toți cei scumpi și dragi Iisus Stăpânitorul sufletelor noastre să fie Mângâietor și să împuternicească pe cei ce îi aduc recunoștință pentru jertfelnicia ei.”

Ultimul drum din această viață al Elenei Bânțu  este  la Brusturoasa, locul natal pe care l-a iubit foarte mult. În urma sa rămâne o grea tristețe, ”destinul fiind prea crunt, răpind-o din mijlocul frumoasei  sale familii și gospodării, mult prea devreme, lăsând în urma inimi frânte și misiuni neîmplinite!” (cum  se menționează într-un întristător mesaj de compasiune, la dispariția  prematură a celei care a fost ”un model de blândețe, hărnicie și bunătate”).

Condoleanțe soțului, Gheorghe Bânțu și copiilor Lăcrămioara și Bogdan, cu familiile lor! Dumnezeu să o odihnească în pace și lumină!

* O postare din vara acestui an, de  pe o rețea de socializare a doamnei Elena Bânțu o arată aceeași mare iubitoare a cifrelor!

Distribuie articolul!