O fărâmă din frumusețea și magia muzicii de tango argentinian

O fărâmă din frumusețea și magia muzicii de tango argentinian

Tango-ul este bucurie, frumusețe și senzualitate. Este un sentiment care se dansează, iar muzica de tango este o eternă poveste.  Vă invităm să redescoperiți frumusețea tango-ului argentian într-un recital extraordinar susținut de Irina și Robert Indrei, azi, joi, 27 octombrie 2022, ora 17.00, la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești.

După cum aflăm  de pe  site-ul Fundației Culturale ”Euroart” – ”cuplu pe scenă dar și în viața de zi cu zi cei doi iubitori de muzică și frumos au descoperit acum mulți ani acest fenomen numit Tango. Irina la pian și Robert la bandoneon (instrument specific tango-ului argentinian), cântă  împreună de mai bine de șase ani.  Primele recitaluri au fost în anul 2017 la Cluj și au urmat la București, Brașov, Sibiu, Oradea, Timișoara, Iași și apoi, încet – încet, în aproape toată țara (inclusiv la Palatul Peleș). În anul 2016 ei au concertat la Balul anual de tango argentinian de la Budapesta, peste hotare mai susținând concerte la Viena și Munchen. În repertoriul acestui duet sunt lucrări de Astor Piazolla (care a reformat tangoul) și de alți compozitori”.

Evenimentul  de azi  din Spațiul  Multifuncțional  al Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti”  din Onești face parte din Stagiunea artistică 2022-2023 a  acestei  instituții  in colaborare cu Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.

 

Distribuie articolul!