BAL MASCAT LA LICEUL TEHNOLOGIC ”PETRU PONI” DIN ONEȘTI -Sub vraja unui concurs

BAL MASCAT LA   LICEUL   TEHNOLOGIC ”PETRU PONI”  DIN  ONEȘTI -Sub vraja unui concurs

Lumea este a celor care …visează să aibă cei mai buni prieteni, să călătorească, să fie îndrăgostiți, să iubească! Așa visând, înveți să respecți, dăruind și primind clipe frumoase de fericire! Asemenea clipe au fost la ”Balul Bobocilor” organizat la Liceul Tehnologic ”Petru Poni”, unde prezentatorii Andreea Ardeleanu și Vasile Jugaru au fost alături de formidabilii concurenți și concurente care au creat o atmosferă magnifică la Clubul Elevilor de la această instituție de învățământ din Onești! Spectacolul s-a deschis cu dansul majoretelor care a electrizat publicul spectator prin farmecul și energia produsă.Tema acestui frumos concurs a fost ”să călătorim împreună în lumea basmelor”. Și în inedita călătorie anunțarea juriului a adus o altă undă de entuziasm în rândul concurenților dar și al spectatorilor. În juriu s-a aflat echipa managerială a Liceului Tehnologic ”Petru Poni” din Onești (director, prof. Adrian Podaru, director adjunct prof. Lucreția Dumitrașcu) precum și profesoara Gabriela Lupașcu, doamna Camelia Lenghen (reprezentantă a unei firme care s-a aflat printre sponsorii activității) și eleva Carmina Pintea , câștigătoarea titlului ” Miss Petru Poni 2022″.

Talentul, calitatea actului artistic și prestanța concurenților în toate probele de concurs au fost reperele urmărite de juriul foarte competent. Prima probă a fost cea de prezentare a celor înscriși în acest concurs, care, fiind atenți la fiecare detaliu, au cucerit nu numai spectatorii ci și pe susținătorii frenetici prezenți din partea familiilor lor! Concurenții au apărut pe scenă perechi – perechi, unii mărturisind că participă ”pentru a se descoperi”, alții din dorința sinceră de a impresiona. Mai mult decât ținutele prezentate, la această probă a fost etalată întoarcerea la romantism, ”curtezanii” însoțind concurentele visătoare și fericite de participarea la acest concurs. Vraja acestor momente a fost menținută prin frumoasa interpretare a unei melodii, ”Împreună focul este mai puternic” de către Rebeca Olaru, de la Liceul Teologic ”Fericitul Ieremia” din Onești. Într-un spectacol – concurs de un deosebit dinamism a urmat…proba ”punerii în valoare” a aptitudinilor artistice ale concurenților. Sala a fost cuprinsă de energie și după ritmurile unui dans țigănesc ne-am trezit cu fenomenala surpriză a prezentării Știrilor ”Petru Poni”. Creativitatea concurenților a atins apogeul în acest moment artistic al concurentei Victoria Grigoraș care a redus sala la tăcere prin electrizanta știre: ”Circulația în oraș a fost oprită datorită ambuteiajului provocat de Concursul Miss Boboc și chiar dacă concurenții poartă măști, lumea este bulversată, sperând ca prințul să fie mai vigilent decât Cenușăreasa”, a menționat crainica întrecând toate raiting-urile ! În proba talentului două dintre perechile concurente au ales să-și etaleze veleitățile artistice printr-un vals vienez.

Marian Barbu, un posibil câștigător al titlului de Mister Petru Poni și-a  demonstrat talentul actoricesc în sceneta „  Marian la școală!”, în care profesoara de limba română, aducând testele a justificat astfel nota 2,30 ( doi 30%): „ 260 greșeli gramaticale, 181 greșeli de ortografie și 162 greșeli de exprimare!”. Elevul „ revoltat” a exclamat: „ Doamna, dar să știți că pot și mai mult!”

Plin de haz a fost și un elev din clasa a X-a B, participant în scenetă,  afirmând că are ”o părere în general bună despre Camil Petrescu” după ce ”a stâlcit” numele romanului ”Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” în ”Prima noapte de dragoste, a doua de război”!    Concurentul Nicholas, stăpân pe saxofon, a interpretat o horă, ”ce a crescut în jurul său” prin numărul dansatorilor care s-au avântat în joc iar patru concurente au adus în scenă ”lumea ademenitoare a dansului țigănesc”, moment în care aplauzele au curs continuu!

”Puntea  de  legătură”

Ceea ce a reușit să arate Concursul „ Bal mascat la Liceul  Tehnologic  Petru  Poni- Miss & Mister Boboc” a fost ”puntea de legătură” cu alte talente artistice oneștene, cărora le-a creat cu acest prilej moment de afirmare. Astfel, Leo Oancea și Mario Răcăuțeanu, de la Colegiul Tehnic ”Petru Poni” au interpretat la saxofon în duet o melodie de concert, ei arătând dragostea lor pentru autenticitatea interpretării. Dar ”number one” la acest spectacol – concurs a fost marea vedetă a muzicii ușoare oneștene, Rareș Dumea, care deși are o vârstă fragedă, a participat  la concursuri și emisiuni de televiziune, confirmând un mare talent.

Elev la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești, Rareș Dumea nu este numai un solist ce prezintă melodii de o mare complexitate ci și un muzician de viitor, prin faptul că ”simte și trăiește tot ce e muzical” și atinge performanțe muzicale care nu sunt la îndemâna oricui. Prin el este dovedit faptul că Oneștiul lansează încă un nume de care vom auzi multe lucruri frumoase în anii viitori! Rareș ne-a făcut și o surpriză interpretând o melodie în duet cu Teodora, cu care s-a întâlnit pentru prima oară pe scenă în urmă cu 6 ani. Dacă la muzică ușoară Rareș Dumea a fost pe primul loc în top, la muzică populară a uimit eleva Maria Avadanei, ”o minune de fată” de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” din Onești. „Ceea ce face ea e foarte frumos și o face din tot sufletul”, au spus despre ea prezentatorii acestui concurs, menționând că este îndrumată de cunoscuta interpretă a cântecelor moldovenești Maria Șalaru,  oneșteanca Maria Olaru, fiind și membră a Ansamblului Folcloric ”Spic de grâu” din Orbeni (jud. Bacău), cu care a participat la multe festivaluri. La ”Balul bobocilor” a fost prezentă și Trupa ”SCRUM”, de la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir”, ei evidențiind faptul că la Onești …se poartă și rock!

La proba de dans (ce a avut un final brusc), a contat buna dispoziție a concurenților, care au fost încurajați de un public sufletist! Nici ”proba – surpriză” nu a încurcat concurenții, deși au trebuit să facă față unor situații mai puțin întâlnite: să bage ață în ac cu o mănușă, să sară coarda și alte astfel de lucruri! În cel mai sclipitor moment al serii s-a derulat proba prezentării ținutei de seară, la care s-a putut admira nu numai eleganța, frumusețea dar și stilul agreat de fiecare dintre concurenți. S-a remarcat faptul că unele concurente au combinat și mici accesorii la această veritabilă prezentare de modă, în cele mai veritabile culori! Este de evidențiat faptul că multe din concurente ”n-au rezistat ispitei” de a se prinde în horă în momentul premergător prezentării ținutei de seară, când scena a fost cucerită de interpreta de folclor, Teodora Mircea, solistă a Ansamblului ”Mugurașii mănăstireni” din Mănăstirea Cașin.  Ea a cântat din tot sufletul mai multe sârbe și hore. A fost o îngemănare fericită între cântec și dans, astfel că ”Ia mai zi, mai zi, mai zi / lăutare câte știi!”, a ridicat la maximum pulsul sălii. Despre talent dar și despre muncă și seriozitate în păstrarea dansului popular românesc a fost vorba și la prezentarea de către ”Mugurașii mănăstireni” (ansamblu coordonat de prof. Diana Apreutesei și de coregraful Cristian Blănaru), a unei suite de sârbe și hore tradiționale. ”Pe bătute”, cu ”ultimul strop” al unei munci care merită o mare admirație, perechile de dansatori de la ”Mugurașii…” au arătat că formează ”o generație de aur” la Mănăstirea Cașin, cum nu a mai fost în transmiterea mai departe a acestor comori de cântec și joc! Spre deosebire de alte concursuri de frumusețe, în panoplia lucrurilor deosebite ale ”Miss Boboc” de la Liceul Tehnologic ”Petru Poni” și deliberarea juriului a avut loc într-o manieră profesionistă. Astfel, ducând așteptarea publicului spre extaz, profesoara Gabriela Lupașcu, membră a juriului acestui concurs, a făcut cunoscute numele câștigătorilor, într-un veritabil moment de improvizație teatrală, dovedindu-și talentul actoricesc . Bianca Crețu a fost desemnată „ Miss Popularitate”, Marian Barbu – „Mister Popularitate”. Titlul „Miss Eleganță” a revenit concurentei Ioana Cioineag , „Mister Eleganță” fiind George Gherasim. Aplauzele pentru talentul, munca și creativitatea concurenților au fost și mai răsunătoare la anunțarea câștigătorilor acestui concurs: Nicholas Răzvan Mihai  a câștigat trofeul Mister ”Petru Poni” iar Victoria Grigoraș a cucerit mult râvnitul titlul  MISS  BOBOC  2023!

Prezentatorii concursului ce au fost la înălțime pe toată durata desfășurării acestuia, au menționat că ”evenimentul nu ar fi fost posibil fără susținerea, sprijinul și încurajarea echipei manageriale a Liceului Tehnologic <<Petru Poni>>, în special a domnului director, Adrian Podaru, a d-nei director adjunct , Lucreția Dumitrescu, a coordonatorului Consiliului Școlar al elevilor, d-na .prof. Carmen Andreiaș, a doamnelor profesoare Elena Marica, Nicoleta David, Daniela Țîrțoacă , a doamnei Corina Mărgean, a domnului inginer de sistem , Vicentiu Jitcovici, susținerea domnului profesor Gabriel Tănase, care a coordonat cu atâta măiestrie pașii de dans ai concurenț ilor și a domnului Constantin Marica, ce a avut grijă să avem cea mai bună sonorizare!” Desfășurarea ”Balului Bobocilor” 2023 la Liceul Tehnologic ”Petru Poni” din Onești a lăsat amintirea unei seri de neuitat, prin faptul că a reușit să cucerească sufletele celor prezenți la acest eveniment! Acesta, mai mult, este de povestit nepoților și generațiilor viitoare cum s-a străduit și cronicarul… Ion  Moraru

 

 

Distribuie articolul!