DAR DIN DAR

DAR    DIN   DAR

Trăim într-o epocă a vitezei în care pare să conteze mai mult ceea ce se află sub brad decât ceea ce este în suflet. Semnificaţiile, tradiţiile, obiceiurile specifice unor sărbători religioase încep să piardă teren în faţa materialismului. Familiarizarea cu tradiţiile şi obiceiurile specifice poporului nostru, introducerea în educaţia religioasă trebuie să fie un deziderat încă de la o vârsta mică. La această vârstă copilul este asemeni unui câmp gol, care aşteaptă să fie semănat cu acele valori esenţiale ale umanităţii, ce vor face din el un OM mândru de moştenirea sa culturală şi de apartenenţa sa religioasă.

În deschiderea minunatului spectacol din cadrul Proiectului ,,Dar din Dar”, care a avut loc în ziua de 11 decembrie la Cinematograful ”Capitol” din Onești, doamna Carmen-Nicoleta Petec, director al Școlii Gimnaziale Nr.1 Onești a declarat: ,,Alături de  <<Gala Premiilor – Excelență în Educație>>, Proiectul <<Dar din Dar>> este un proiect de suflet, implementat în 2021. Scopul proiectului este de a ne aduce laolaltă, umăr lângă umăr, inimă lângă inimă, pe noi toți, actori principali pe scena educației: personal didactic, elevi, părinți, comunitate locală, instituții ale statului. Produsul final al proiectului îl reprezintă cadourile oferite de Moș Crăciun celor mici și celor mari. Cu emoție și bucurie, vă invit să fiți alături de noi în următoarele orele, pentru a vă umple inima de frumos, de speranță, de magie. Vă doresc ca toate urările făcute pe scenă pentru dumneavoastră să se împlineascăˮ.

Proiectul de suflet al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Onești, ,,DAR DIN DAR”, se află anul acesta la a III-a ediție și își propune să continue tradiția și în viitor. Acesta a avut drept țintă un număr de 800 de elevi și preșcolari  ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Oneşti, care vor primi în urma fondurilor strânse mici cadouri de Crăciun.

,,Acest spectacol nu ar fi fost posibilă fără munca susținută a colegilor mei, cadre didactice, fără aportul personalului didactic auxiliar, d-na bibliotecară Ionescu Mirela și d-nul administrator Bucur Alin, a d-nului informatician Ștefan Vitalios, fără dorința de a vă bucura cu talentul și gingășia lor, a copiilor, fără implicarea necondiționată a dumneavoastră, dragi părinți și fără sprijinul semenilor noști inimoși din comunitatea locală care au fost și parteneri în cadrul acestui proiect de suflet: Primăria Onești  reprezentată de d-nul primar Neghină Laurențiu, Biblioteca Municipală reprezentată de d-nul director Tenie Ionuț și Fundația <<Totul este posibil>>, reprezentată de d-na Ștefana Popescu. Mulțumesc colegei mele, dna Paula Cautiș, pentru măiestria cu care a  <<orchestrat>> și <<dirijat>> acest eveniment. Mă alătur artiștilor care v-au încântat în această seară și vă urez tuturor să aveți parte de cadouri ce nu pot fi cumpărate din magazin: sănătate, pace în suflet, iertare! Vă doresc îmbrățișări strânse și inimi unde să puteți trăi fără dată de expirare.Vă doresc să nu fiți niciodată singuri și să credeți că există o lumină pentru fiecare întuneric cu care vă confruntațiˮ, a afirmat d-na Carmen-Nicoleta Petec la finalul spectacolului.

 

Distribuie articolul!