Acesta este numele celui mai recent proiect al Asociației Rotary Club Onești care vine în sprijinul unui număr de 14 elevi, membri ai Fanfarei din localitatea Vadul lui Isac (raionul Cahul), din țara soră și vecină Moldova . Ei se află în stațiunea Slănic Moldova, unde susțin mai multe concerte în cadrul stagiunii estivale din frumoasa stațiune de la poalele Munților Nemira, la care participă de-a lungul verii fanfare renumite de tineret și copii de peste Prut. În motivația acestui proiect, coordonat de doamna Mihaela Geaboc – Bădic se menționează:”Într-o societate <<egocentristă>> omul uită că trăieşte în comuniune cu alţii şi că alături de el se află semeni ce au nevoie de înţelegere şi sprijinul său. Astăzi, mai mult ca oricând trebuie să învăţăm să ne acceptăm, să învăţăm să respectăm principiile democraţiei autentice, pentru că numai împreună vom reuşi să coexistăm într-o societate democratică europeană. Este minunat să fii mereu prezent printre oameni cu inima şi sufletul, să-i ajuţi necondiţionat acolo unde este nevoie. Este o onoare să-ţi pese de cei din jur. Atunci când dăruieşti iubire, primeşti iubire, când respecţi, eşti respectat. Toate aceste valori pot fi cultivate în conştiinţa copiilor prin participarea directă la acţiuni. Piatra de încercare a omeniei e fapta bună căci omenia nu se manifestă în vorbe, ci în fapte.” Este menționat faptul că ”prin activităţi de voluntariat, copiii vor înţelege că valoarea unui om rezidă în ceea ce este capabil să dea şi nu în ceea ce este el capabil să primească. Cu siguranţă, voluntariatul este singura modalitate prin care putem readuce o rază de speranţă în sufletele celor pentru care soarta, din păcate, nu a rezervat prea multe bucurii. De asemenea, prin voluntariat nu numai că sădim un zâmbet pe chipul celor care prea rar zâmbesc, dar învăţăm totodată să fim responsabil, receptivi la problemele celorlalţi…într-un cuvânt: SĂ FIM OAMENI!”
Scopul Proiectului social-caritabil ”O mână întinsă către frații din Moldova” este îndreptat spre dezvoltarea spiritului comunitar la copii, părinţi, cadre didactice; la colaborarea pentru îndeplinirea unui scop nobil și la dobândirea unui comportament responsabil faţă de persoanele aflate în dificultate. Obiectivul principal al acestui proiect a fost oferirea către cei 14 elevi (4 fete și 10 băieți, cu vârsta cuprinsă între 12 – 16 ani), a unui echipament sportiv și o pereche de pantofi sport pentru fiecare. Acest sprijin material pentru copiii membri ai Fanfarei din satul Vadul lui Isac vizează și stimularea lor în vederea aprofundării cunoștințelor școlare, încurajarea în vederea dezvoltării abilităților extracuriculare, care pot deveni profesii și educarea spiritului de colaborare, prietenie și întrajutorare.
Sursa finanțării acestui proiect a fost din donațiile / cotizațiile membrilor Asociației Rotary Club Onești: Luigi Hârjanu (președinte Rotary Club Onești 2024- 2025), Ion Stamate, Mariana Bereczki, Mihaela Geaboc-Bădic (coordonator proiect), Gabriela Goncescu, Coralia Enea, Ingrid Istrate și Lidia Ignat.
Menționăm că localitatea Vadul lui Isac se află la o distanță de 15 km de centrul raional Cahul și la 145 km depărtare de Chișinău, capitala Republicii Moldova. Un fapt inedit pentru Vadul lui Isac este că se află la o altitudine de …12 metri față de nivelul Mării Negre. Remarcabile în localitatea de unde este fanfara care a concertat la Slănic Moldova (ce a fost prezentă și la emisiunea de succes ”Moldova Are Talent”), la Vadul lui Isac, sunt și ”Parcul Dacic” (care pune în valoare un monument arheologic) dar și faptul că locuitorii de aici au plantat în ultimii ani 9000 de arbori și arbuști pentru protejarea mediului înconjurător. Ion Moraru