Foto:” Dar unde e toată lumea?”
Avem cele mai spectaculoase locuri de vizitat în țara noastră, dar nu are cine să le promoveze! Azi prezentăm cel mai insorit loc din Romania – orașul Sulina! Un oraș frumos și fascinant între ape! După cum menționează pe internet vizitatorii acestei localități în anul 1967 aici erau 2 mașini, Salvarea, un TV fără geamuri și un IMS al Miliției! Regăsim acest oraș în paginile romanului ”Europolis”, scris de Jean Bart!! Încântător loc! Cu populație formată din oameni harnici, proveniți din toate etniile României! La Sulina plaja este imensă, dar iarna este cam pustiu! Mulți turiști consideră că ”este o bucurie de oraș” dar ar trebui investit mult și repede pentru a readuce Sulina la adevărată valoare!” Și dacă lucrurile frumoase, de povestit încep cu ”a fost odată… ca-n povești”, azi vechiul oraș antic Selina este ”frumos de văzut, dar nu de trăit acolo!”
Spun alții că ”merită văzut… pentru că ne ajută să facem diferența!” Și oamenii așteaptă! ”Daca s- ar face și ceva nou în acest oraș, ar fi foarte frumos! Este un oraș învechit, care pur și simplu când o iei pe străduțele cu gropi, miroase a vechi, a mucegai! Multe clădiri par lăsate în ruină!” Este o natură minunată în jur, un loc unic, de o rară frumusețe!
La Sulina încă se mai vede Farul care a apare în filmul ” Toate pânzele sus”, Farul fiind construit de turci în 1805!
Sulina este un loc minunat, pitoresc, încă neatins de ceea ce unii numesc civilizație. Apa mării este tot la fel. O vezi și mai mare și mai mică… Fluxul, refluxul și viteza vântului fac să crească sau să scadă nivelul apei.
Dar este și un lucru pitoresc la Sulina, pe care îl anunțăm încă de acum! Între 15-18 mai 2025, aici vor fi trei zile de distracție pe plajă, cu muzică bună, bere rece, mâncăruri locale, cu multe povești piraterești și cu aer de libertate. Pentru că Sulina este un tărâm uimitor, „… unde bătrânul Danubiu își pierde și apa și numele în mare…”
Iar din câteva frumoase rânduri aflăm că ”acolo, a existat odată, demult, o lume fascinantă, o lume pestriță, ai cărei urmași au păstrat poveștile ei, povești cu pirați, cu prințese, cu locotenenți și căpitani de vapoare, povești de dragoste, povești de viață, povești cu drame tăinuite sau desecretizate în cafeneaua lui Stamati din port. Parfumul dulce-sărat al trecutului dă forță amintirilor și suflet locurilor unde oameni de nații diferite au trăit, au iubit, au suferit, au murit”. Articol realizat cu sprijinul Grupului Facebook Sulina