Pace și har

Pace și har

Părintele protoiereu Ioan Bârgăoanu  a adresat  un însuflețitor  mesaj  pentru credincioșii din Protopopiatul Onești și nu numai:

  Iubiți credincioși,

Există posibilitatea ca mulți dintre dumneavoastră să ascundeți sau să negați, în mod deliberat, infectarea cu noul coronavirus, Covid-19, pentru a nu fi izolați sau stigmatizați, ori pentru a nu fi duși în centre de carantinare sau spitale prea îndepărtate de domiciliile dumneavoastră.

Fac un necesar apel la responsabilitate și corectitudine!

Gândiți-vă, vă rog, că puneți în pericol personalul medical, apropiații, cunoscuții și pe toți cei cei cu care intrați în contact, devenind, din punct de vedere moral și legal, cauzatori de boală, ori chiar de moarte pentru ei.

Mă adresez, mai cu seamă, celor veniți din afara țării și celor care ați intrat în contact cu ei, cu rugămintea expresă de a conștientiza necesitatea izolării, pentru ca acest virus să nu mai facă victime.

Gândiți-vă că, dacă nu întrerupem mai repede lanțul contagiunii, suferă cât mai mulți, iar din punct de vedere economic, prin prelungirea crizei, prin oamenii și materialele implicate, ca și prin multe alte neplăceri create de necesara întrerupere, parțială sau totală în unele domenii a activității, suferim cu toții.

Vă rog să fiți oameni responsabili, să dați dovadă de spirit civic și de patriotism!

Dumnezeu să ne binecuvinteze cu pace si sănătate !

Ne iubim țara, comunitatea.

Datoria mea este să slujesc și asta am să fac.

În fiecare zi de sărbătoare, sâmbăta și duminica oficiem Sfânta Liturghie, ne rugăm pentru ca Domnul să reverse mila Sa spre noi, să ne ocrotească pe toți, să dăruiască putere celor ce luptă în linia întâi și înțelepciune celor care ne conduc.

VĂ ROG SĂ RĂMÂNEȚI ÎN CASĂ!

Eu voi fi în biserică. Dumneavoastră rămâneți în casă. O să ne rugăm și nimic, niciodată nu va putea rupe comuniunea dintre noi.

VĂ ROG SĂ RĂMÂNEȚI ÎN CASĂ!

Am încredere în mila Domnului și nădăjduiesc să ne vedem curând, sănătoși, să aducem mulțumire pentru toate.

Îmi sunteți tare dragi! Toți!!

Haideți să dăm dovadă de responsabilitate.

Vor trece toate, pentru că toate trec și în multa Sa iubire de oameni Dumnezeu ne va ajuta.

VĂ ROG SĂ RĂMÂNEȚI ÎN CASĂ!

În același timp, vă îndemn la prudență în declarații și la așteptare cu speranță și rugăciune.

Întrucât consultările Patriarhiei Române cu autoritățile de stat încă nu s-au încheiat, se recomandă eparhiilor să aștepte finalizarea acestor consultări și să nu se antepronunțe individual asupra modalităților de serbare a Sfintelor Paști anul acesta, prin declarații care produc confuzie în rândul credincioșilor și în societate. Patriarhia Română manifestă atenție și responsabilitate și în ceea ce privește viața religioasă a credincioșilor, dar și în ceea ce privește sănătatea întregii societăți.

Să fiți binecuvântați!

Protoiereu Ioan Bârgăoanu

Menționăm și gândurile așternute de  părintele  protoiereu Ioan Bârgăoanu în paginile revistei ”Sarea Pământului”, primul număr al acestui an fiind  recent scos de sub tipar .

  ”Doamne, deschide-mi  inima ca să înțeleg Primăverile Tale! Maica Domnului este mama noastră, care ne poartă în brațe de mici până la bătrânerțe… E mama care își poate usca lacrimile  cum numai ea știe, mama care are un adeziv magic ce lipește toate cioburile sufletului cu iubirea sa  sfântă. Și readuce zâmbetul. Îmi pun toată  nădejdea  în brațele de mamă ale Maicii Domnului și vă încredințez ei!

Frați preoți!

 Se anunță  zilele astea vremuri răcoroase. Poate ninge, poate plouă…  Stați aproape de credincioși. Veți sluji lui Dumnezeu și vă rugați  pentru toți, bolnavi, medici, îndurerați. Afară e frig, în inimă e cald. Vă rog să aveți grijă de sănătatea Sfințiilor Voastre. Mare grijă și pentru popor. Fără preoți, poporul binecredincios  este ca un stup fără matcă. Mângâiați  poporul lui Dumnezeu cu pacea  harului ce-l aveți în ființa Voastră, de preoți ai lui Hristos – Dumnezeu. Știți ce aveți de făcut  însă nu uitați că Dumnezeu este cu noi și prin voi, preoți iubiți ai Bisericii. Aveți temeri și e normal însă aveți și puterea dată de Hristos, pe care nu o au nici îngerii! E momentul să mărturisim curat pe Dumnezeu. Preoți minunați, popor binecuvântat, pregătit  pentru vremuri grele de Duhul Cel Sfânt! Nu părăsiți Sfântul Altar, nici  Biserica, pentru că am primit harul pe Altarul lui Hristos.

 Potirele  au inimă,

 Fiecare inimă are toaca ei!

 Fiecare  Liturghie are toaca ei!

 Fiecare gând dă din aripi,

 Pentru că Veșnicia are toaca ei…

 Astăzi  a ieșit afară

 Veșnicia într-un Potir

 Și caută pustiul fricii din noi…

 Clopotele se bat după Toacă

 Deoarece  Tăcerea vorbește

 Prin glasul  inimii

 Când iese Dumnezeu

 În Grădina Ghetsimani

 Cu potire de durere.

 Clopotul rugăciunii  curate

 E  inima lacrimii

 Înviate astăzi

 În Liturghie.

 Iisuse,

 când treci prin țara mea,

 lasă-ne îngerul sănătății

 și cheamă la Tine  pe cel al morții.

 Pace pe calea unde mergi  astăzi,

 suflete drag!

 Deși poate stai,

 Gândurile  au aripi  de îngeri

 Dăruite de Cel de Sus.

 De Ziua Poeziei urez tuturor iubitorilor de frumos și curat: Mulți ani și multă sănătate! Vă îmbrățișez cu cuvinte  de rugă!

   <<Veniți  la Mine  toți cei osteniți și împovărați! Eu vă voi odihni pe voi!  >> (Matei 11, 28).

  Stânca a fost  rostogolită de îngeri la  intrarea în mormânt , nu pentru a permite  lui Hristos să iasă, ci pentru a-I lăsa  pe Apostoli și pe noi să intrăm… Azi bisericile  au ușile  închise pentru ca, prin credință, să deschidem  <<Ușile pocăinței>> din inimile  împietrite, iar prin  nădejde ,  <<Învierea lui Hristos văzând…>>, să vestim  familiei dorul și iubirea  pentru IISUS CEL ÎNVIAT din mormânt! Numai când s-a închis  Ușa descoperim  tezaurul viu al harului Bisericii…

  Numai  atunci când pierzi pe Cineva drag , înțelegi  ce important a fost și este în Viața ta.

 Acum, bisericilor li se face perfuzie cu tihna  rugilor noastre  înlăcrimate iar pașii Domnului Dumnezeu se vor auzi mai bine în ecoul sufletelor pustii…

  Multe sunt încercările vieții, dar infinit mai multe  sunt zâmbetele dimineții.

  <<Să nu crezi  în cuvinte ce strivesc un fluture, o inimă, o floare.

  Să crezi doar în cuvânt dumnezeesc,

  În  Tatăl cel Ceresc,

  Ce ne trimite alinare

  În râul limpede și-n mare,

  În  Dumnezeiasca Liturghie!>>

Am ascultat cu toții comunicatele  Guvernului Ministerului de Interne… însă  avem  nădejde în mila  și Harul Domnului Dumnezeu. Toți suntem împreună, cu multă încredere în milă, în iubire și-n  ajutorul lui Dumnezeu. Care ne însoțește în toate  împrejurările, ne apără și ne dă speranță…

  Avem toată încrederea în înțelepciunea  Cucerniciilor Voastre și în puterea  duhovnicească și curajul pastoral de care dați  mereu dovadă.  Hristos – Dumnezeu pe care ÎL  slujim este cu noi  cu toți, știind că nu bucuriile apropie oamenii  cu adevărat, ci durerile. Nu este ușor  iar inimile credincioșilor noștri au trebuință  de prieteni…”

Distribuie articolul!