”Împreună vom reuși să ne facem bine!”

”Împreună vom reuși să ne facem bine!”

Dacă preoții ”sunt de strajă la Împărăția  între Pământ și cer, pe cea mai  grea dintre granițe” (după cum mărturisea  cunoscutul preot Constantin Necula  de la Sibiu) iar cadrele medicale se află ”în lupta din linia întâi”, membrii asociațiilor de voluntariat sunt  cei care, la fiecare moment de cumpănă al omenirii, aduc lumină în suflet și speranță celor năpăstuiți de aceste vremuri. Cu multă  răbdare și credință, transmițînd  sincere urări de sănătate acum când  virusul Covid – 19 bântuie  în toată lumea, în pragul marii sărbători religioase ”Învierea Domnului” (Paștele), voluntarii Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR Bacău au fost și de această dată prezenți în mijlocul oamenilor, ei dăruind bucurie și  raza de speranță că totul va fi bine la un număr de  75  familii nevoiașe din zonă.

 Astfel, voluntarii acestei asociații au ajuns la Onești, Moinești, Poduri, Dofteana, Bârsănești și Buciumi  și în fiecare pachet pe care l-au dăruit cu multă dragoste în suflet oamenii necăjiți au găsit lucruri mai mult decât necesare  pentru a întâmpina  sărbătorile pascale. Florentin Iftime, vicepreședinte al Asociației  ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR  Bacău, ne-a declarat”Am oferit fiecărei familii  în afară de alimente (ulei, zahăr, făină, cozonac) și materiale  necesare  protecției împotriva  răspândirii virusului Covid – 19, pentru a cărui combatere  se luptă în aceste zile  foarte mult, fiind  necesară restricția de a nu părăsi domiciliul.  Oamenii au fost foarte încântați  când au găsit în pachetele pe care le-am distribuit câte trei măști de protecție, trei  perechi de mănuși, igienizant (clor și săpun )  dar și formulare  cu declarații  de deplasare.  <<Cu alimente ne-au ajutat și alte ONG-uri dar măștile, mănușile și produsele de dezinfectat  ne sunt de strictă necesitate în combaterea  acestui virus>> – au menționat  acești oameni necăjiți. Ei au arătat că  nu au avut de unde cumpăra  măști și mănuși dar nici dezinfectant – aceste produse  găsindu-se foarte greu și la prețuri care s-au scumpit în ultima perioadă . Totodată le-am urat  să se bucure de un Paște fericit alături de cei dragi și să aibă sufletele pline de lumină, liniște și bucurii”.

   Florentin Iftime  a susținut în această perioadă  mai multe campanii de donare, atât pe plan local cât și național. Achiziționarea  echipamentelor din dotarea Laboratorului de bilogie moleculară, ce face ca la  Spitalul Municipal Onești să poată fi testate persoanele suspecte de  infecție cu Covid 19,  sprijinirea  strângerii de fonduri pentru Spitalul Județean Suceava în lupta contra Covid 19 (inițiată de Ștefan Mandachi, antreprenorul ce a construit singurul metru de autostradă din Moldova) și ”Prețuiește viața” (în care este implicată Crucea Roșie din România și  vedeta de televiziune Andreea Marin), sunt câteva din campaniile  umanitare la care a participat  recent Florentin Iftime.   

  Este de  evidențiat faptul că în aceste condiții grele de pandemie voluntarii Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR Bacău s-au mobilizat  și s-au organizat  într-un mod salutar. Astfel, la familiile nevoiașe au ajuns  echipe  de  câte doi voluntari, membri ai acestei asociații, ce au respectat întrutotul normele impuse în aceste zile.

  În municipiul Onești acțiunea de ajutorare a persoanelor nevoiașe a avut loc cu sprijinul Direcției de Asistență Socială din municipiu, care a oferit o listă cu cei care au nevoie de sprijin ul semenilor. Așa au ajuns membrii  asociației la mai multe familii din Satul Catolic,  la locuințe aflate pe varianta de circulație a  Oneștiului, în cartierul Slobozia dar și la blocurile din municipiu. Voluntarii asociației, care au fost foarte implicați  în această activitate, au ajuns la familii cu mulți copii din Moinești dar și în comunele  Poduri, Dofteana, Bârsănești și Buciumi, în total fiind ajutate 75 familii.  Dacă  e vorba de voluntarii ce și-au făcut  drum să mângâie  aceste familii (unele dintre ele, cu un număr mare de copii), ei ajungând pe ulițe ascunse, aproape impracticabile din localitățile menționate,  putem face  și cîteva  mențiuni.  Alături de Florentin Iftime, de Ionuț Vasilică, de Adriana și Marcel Oancea, Mihaela Zogoreanu, George Enea, Alex. Marcu și Eugen Grosu  amintim că la  activitatea numită sugestiv ”Împreună vom reuși să ne facem bine!” a participat  pentru prima dată  oneșteanul  Robertson Zamă, ale cărui gânduri împreună cu cei menționați   merg  în aceste zile  atât către cei aflați ”în linia întâi” dar și  în necaz și supărare.

   Inițiativa  membrilor Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR Bacău  (mai multe detalii și fotografii găsindu-se pe link-ul   https://www.facebook.com/1380455572074725/posts/2841605975959670/), a fost apreciată  de mulți oneșteni, care au menționat că ”este un exemplu, pentru ca și alții să dăruiască! Datorită  unor oameni frumoși la suflet ne amintim și noi că sunt semeni de-ai noștri care nu au ce pune pe masă!”.  Amprenta de Onești

 

Distribuie articolul!