NOUTĂȚI DE LA RAJA

NOUTĂȚI DE LA RAJA

În foto, Oneștiul văzut din turnul Catedralei Catolice ”Fericitul Ieremia”

 

Au trecut aproape două luni de când societatea noastră a impus primele măsuri de prevenire și de limitare a diseminării virusului SARS-CoV-2, atât pentru angajații RAJA cât și pentru comunitate. Am reușit să ne mobilizăm încă de la început și să ne derulăm toate activitățile curente, chiar și în condițiile distanțării sociale. Am găsit soluții, ne-am adaptat din mers, în funcție de predicțiile și de măsurile impuse la nivel național, am creat un plan de răspuns la toate provocările pe care le-am putea întâmpina pe parcursul acestei perioade fără precedent. Prin aplicarea și respectarea Planului specific de continuitate reușim să ne menținem angajații sănătoși și să asigurăm furnizarea serviciilor esențiale în siguranță 24/24.

Păstrăm în continuare legătura cu abonații noștri pe canalele de comunicare telefonice și electronice, străduindu-ne să răspundem cu promptitudine tuturor solicitărilor.

În ultimul timp, traficul pe platforma on-line Contul meu RAJA a crescut. Abonații noștri sunt tot mai interesați de crearea unui cont de client, de achitarea facturilor prin acest sistem, dar și de activarea facturilor electronice. La nivelul municipiului Onești, toate asociatiile de locatari folosesc platforma on-line precum și peste 90 % din agenții economici. La nivelul gospodăriilor s-au creat conturi online in proportie de 50 %. De aceea, mulțumim tuturor utilizatorilor care, în această perioadă critică, dau dovadă de responsabilitate și spirit civic si totodată ne arătăm disponibilitatea in acordarea asistentei necesare in vederea utilizării platformei online de către toți utilizatorii noștri. Așadar, clienții care încă nu folosesc platforma on-line, ne pot contacta prin e-mail, telefon sau facebook in vederea deschiderii conturilor on-line.

Pentru că asigurarea continuității serviciului de alimentare cu apă și de canalizare reprezintă prioritatea activitații noastre, vă aducem la cunostință că in perioada 01 – 03 mai, la nivelul RAJA S.A. s-a înființat un Comandament de interventii, pregătit in orice moment să intervină în cazul unor defecțiuni sau avarii pe sistemul de alimentare cu apă și de canalizare.

*Abonaţilor interesaţi să îşi achite facturile pentru serviciile de furnizare a apei potabile şi canalizare le aducem la cunoștință că, în perioada 01 – 03 mai 2020, toate casieriile RAJA vor fi închise.

Începând de luni – 04 mai 2020, casieriile își vor relua programul normal de lucru. În perioada în care casieriile RAJA sunt închise, facturile pot fi achitate online (prin intermediul contului de client RAJA), prin transfer bancar, direct debit, Pay-Point, Payzone și în incinta magazinelor „La Doi Pași”.

 

Biroul de presă

 

Distribuie articolul!