”Fără tam-tam și tăieri de pamblică” s-a reluat circulația pe două benzi, la podul peste Trotuș

”Fără tam-tam și tăieri de pamblică” s-a reluat circulația pe două benzi, la podul peste  Trotuș

28 iulie  2020, ora 12.54, Onești… Întreaga Cale Mărășești  este  aglomerată de autovehicule (camioane, autoturisme, microbuze), care vor să ajungă la Bacău ori spre Târgu Ocna – Slănic Moldova, Comănești – Moinești, Miercurea Ciuc… De multă vreme pe oneșteni nu-i mai miră faptul că, în pofida unei călduri toride, șoferii s-au obișnuit cu așteptarea, odată ce a început executarea lucrărilor de reabilitate la podul de peste râul Trotuș! O coadă imensă de  mașini a fost și  pe Calea Bacăului,  pentru intrarea – la culoarea verde a semaforului – în municipiul Onești! Înconjurați de camere de luat vederi colegii din presă din județul Bacău filmează întregul șir de mașini și deodată întreaga  atmosferă devine cu totul alta. Cu mâini ridicate, cu claxoane dar și cu mare bucurie podul de peste Trotuș este cuprins în circulația pe două benzi! Timp de aproape  10 minute cu toții se bucură de deschiderea  circulației pe acest pod, singurul care face legătura Moldovei cu Transilvania, pe frumoasele  meleaguri trotușene.

”Am ajuns să finalizăm un  proiect foarte așteptat de oneșteni –reabilitarea podului  de peste râul Trotuș, la Onești. Acest proiect este de acum doi ani, fiind cuprins în PNDL și susținut de guvernul de atunci. Podul este dat în trafic, fiind un obiectiv ce face legătura  între Moldova și Transilvania. Este un proiect de 1.8 milioane de euro, care face diferența între fapte și vorbe. Noi demonstrăm că știm să facem, poate nu întotdeauna comunicăm bine ceea ce facem, dar realizăm lucruri! Cred că oneștenii și românii trebuie să fie atenți în ceea ce urmează, să discearnă între cei care fac și cei care vorbesc! De azi putem să ne concentrăm și pe alte proiecte principale în municipiul Onești, pe ceea ce își doresc oneștenii  pe mai departe!  Sunt bucuros că s-a dat podul în trafic și nu va mai fi o situație de disconfort nici pentru oneșteni, nici pentru cei care tranzitează această zonă! ” – a declarat primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc. El a mulțumit celor implicați în acest proiect și a afirmat:”Cred că acest pod va face într-un viitor nu foarte îndepărtat conexiunea și ceea ce înseamnă Vrancea și Autostrada A 13, Bacău – Brașov. Podul acesta va descărca  de pe autostradă traficul  fie de la Bacău fie de la Brașov!”

La această dare în trafic  a podului de peste râul Trotuș ”fără tam – tam și fără tăieri de pamblică” (după cum a și mărturisit), a fost prezent și europarlamentarul Dragoș Benea (el participând și în urmă cu mai bine de un an la deschiderea  lucrărilor de reabilitare de aici). De pe digul înalt al Trotușului Dragoș Benea și-a axat  discursul evidențiind  această realizare deosebită pentru municipiul Onești. ”Este realizarea cea mai expresivă a unei administrații Nicolae Gnatiuc, susținut de Partidul Social Democrat. Cred că este cea mai importantă și cu cel mai mare impact în viața oneștenilor, așa cum sunt și celelalte investiții, care, în mandatul primarului Nicolae Gnatiuc, au prins elan, au prins finanțare și contur: investiții  în alimentarea cu apă și canalizare, în deșeuri. El poate nu e atât de carismatic și guraliv ca fostul primar dar cu siguranță, la capitolul Fapte diferența este categorică, netă! Eu sunt convins că oneștenii știu să aprecieze acest lucru!”

Europarlamentarul Dragoș Benea a menționat că Proiectul privind reabilitarea podului de peste Trotuș de la Onești a fost printre primele proiecte pe  Planul  Național de Dezvoltare Locală (PNDL),  din județul Bacău,  depus la Ministerul Dezvoltării, unde s-a semnat Contractul de finanțare.  ”Felicit  constructorul, această firmă din Onești, ce a demonstrat că poate să facă repede și bine  o lucrare complexă”, a mai menționat Dragoș Benea. Proiectul privind reabilitarea podului de peste Trotuș de la Onești a fost în valoare de 1.8 milioane euro și are prevăzute și lucrări în albia râului Trotuș.           Amprenta de Onești

Distribuie articolul!