Încrezători în succes

Încrezători în succes

Foto din ziarul „Deșteptarea” Bacău

 

Viitorul Curița joacă azi primul meci pentru promovarea în Liga a III a, având șanse  mari ca să își împlinească acest vis! ”Cartea pentru Liga a III a” se joacă la Pașcani, azi de la ora 17.30, când  jucătorii de la  Viitorul Curița întâlnesc echipa Sporting Juniorul Vaslui (care a pierdut cu 1 – 2 meciul  disputat cu Dante Botoșani în prima întâlnire a acestui baraj). Este de menționat faptul că  majoritatea jucătorilor vasluieni sunt  de doar două luni absolvenți de liceu, unii dintre  ei reușind să promoveze examenul de Bacalaureat cu medii  peste 7.00! (la Liceul ”Ștefan Procopiu” din Vaslui). De asemenea, în echipa Sporting Juniorul Vaslui  activează portarul Ionuț Ailenei, palmaresul său fiind unul deosebit. Astfel, în turul campionatului a fost portarul Forestei Suceava, inclusiv la meciul pe care această echipă l-a jucat în ”Cupa României” cu Dinamo București (scor final Foresta Suceava – Dinamo București  0 – 4, la 30 octombrie 2019). ”Plin de sine”, într-o declarație  recentă Ionuț Ailenei a menționat:”Avem o echipă omogenă și ne cunoaștem de mult timp. Pentru mine personal adversarele pe care le înfruntăm la baraj nu prea contează, deoarece noi avem în prim plan victoria cu oricine”…  Ceea ce și-a dorit Ionuț Ailenei nu s-a confirmat încă din primul meci al barajului, disputat cu Dante Botoșani, unde ”coechipierii” săi au arătat modest, creându-și doar câteva ocazii de a înscrie!

”Acum trei ani, grupa 2002 de la Sporting Juniorul Vaslui s-a evidențiat la Campionatul Național de Juniori iar la începutul anului 2020 această echipă a luat brandul  și culorile  clubului FC Vaslui (ajuns în faliment în anul 2014)”, a declarat directorul sportiv  al echipei Viitorul Curița, Costică Ene, care a evidențiat faptul că ”ne jucăm șansa la Pașcani!” Cunoscutul antrenor oneștean  a amintit și care a fost  cel mai tare moment al meciului retur cu FC Dinamo Bacău (disputat la Săucești la 26 iulie), care a stabilit campioana  județului Bacău la Liga a IV a: ”Intrarea în teren a lui Chiriac a fost momentul care a schimbat cursul jocului, ce ducea către un rezultat de egalitate! La 3 – 4 minute de la intrarea sa în teren, el a dat golul  de 2 – 1 pentru Viitorul Curița, moment din care adversarii noștri – de la FC Dinamo Bacău, au răspuns cu neputință! Astfel, acest meci s-a  jucat  <<cu medaliile pe masă>>, ele fiind înmânate  de către Cristi Sava, președintele Asociației Județene de Fotbal Bacău, jucătorilor de la FC Viitorul Curița!”

În meciul de la Săucești echipa Viitorul Curița (antrenor Rareș Mihalache), a avut în teren jucătorii:  Petrache- Corman, Maxim, Sitaru, G. Ardeleanu, Mihalache, Vătămanu, Șchiopu, Gîză, A. Mîșu, Ghețu; au mai jucat: Chiriac, Marcu, Toader și Sbârcea. Menționăm că victoria obținută în meciul de la Săucești și câștigarea titlului de campioană a județului Bacău la Liga a IV a de către Viitorul Curița au adus un mare val de simpatie pentru această echipă, ea fiind felicitată și de viceprimarul orașului Târgu Ocna, Costache Nuțu! Acesta a avut un mesaj sincer către jucătorii de la Viitorul Curița:”Vă așteptăm la Târgu Ocna, să disputați meciurile din Liga a III a!”

Despre meciul de azi Sporting Juniorul Vaslui – FC Viitorul Curița, care va avea loc pe stadionul din Pașcani, antrenorul Rareș Mihalache ne-a declarat:”Va fi un meci foarte greu! Sporting Juniorul Vaslui este o echipă  foarte tânără dar noi putem compensa prin experiență. Toți jucătorii de la FC Viitorul Curița sunt gata de joc! Suntem încrezători într-un succes!”     Ion Moraru

 

 

 

Distribuie articolul!