”Am avut de învățat de la fiecare câte ceva!”

”Am avut de învățat de la fiecare câte ceva!”

Viața politică oneșteană înregistrează în aceste zile expirarea mandatului 2016 – 2020 al consilierilor Consiliului Local Onești, pornit în urmă cu patru ani după îndelungi tergiversări  legate de Alianța PSD – ALDE. Încheierea mandatelor consilierilor locali oneșteni aduce și o undă de tristețe. Aceasta deoarece, după ce cu aproape două luni în urmă  liberalul Gheorghe Ene  și-a exprimat dorința de a nu mai intra în competiția electorală, el nu va mai figura în componența noului Consiliu Local al municipiului Onești, care va activa până în anul 2024. Este de evidențiat însă un fapt: consilierul local Gheorghe Ene (PNL) încheie acest mandat încredințat de către oneșteni ”în glorie”! Aceasta e dată de lupta dusă de-a lungul mai multor ani și acum printr-un proiect de hotărâre votat în unanimitate, la ședința Consiliului Local Onești de la începutul lunii septembrie, a reușit să fie aprobată Lista constructorilor / proprietarilor de bună – credinţă  din municipiu care beneficiază de dreptul de preemţiune la cumpărarea terenului aferent construcţiilor. Este vorba de 25 de proprietari cu construcții pe bulevardele Belvedere, Oituz și Republicii și pe strada Cașinului. Vorbind  despre acest proiect la ședința Consiliului Local Onești  din 2 septembrie (ce a avut loc în sistem on – line audio – video), consilierul local Gheorghe Ene a declarat:”Este primul proiect de hotărâre din activitatea în care ne-am implicat privind vânzarea terenurilor aferente construcțiilor și putem spune că ceea ce am muncit la aprobarea regulamentului a demarat și că avem plăcerea ca în ultima ședință a acestui consiliu local să demarăm vânzarea acestor construcții. Eu vreau să mulțumesc tuturor membrilor comisiei care vor lucra în continuare pentru punerea în practică a acestui proiect de hotărâre”. Fiind și președinte de ședință la întrunirea consilierilor locali de la începutul lunii septembrie  avocatul Gheorghe Ene și-a exprimat speranța că viitorul primar al Oneștiului îl va chema la înmânarea primului titlu de vânzare – cumpărare eliberat în baza acestei hotărâri a Consiliului Local.

Cel care a mulțumit  liberalului Gheorghe Ene  pentru  faptul că ” în urmă cu  10 ani  acest proiect a căpătat formă și acum rotunjime” a fost consilierul local Gelu Panfil. El a adresat consilierului local Gheorghe Ene mulțumiri ”pentru colaborare, pentru modul în care a știut să fie un factor de echilibru în Consiliul local. De multe ori <<ne-a tras de urechi>> în mod justificat, poate atunci am fost supărați dar după aceea ne-am dat seama că înțelepciunea are rolul ei. Noi eram tineri, doream să demonstrăm mult, dar cred că este o mare pierdere pentru Consiliul local și mi-ar plăcea să-l regăsesc pe domnul Ene, colegul meu în administrația publică locală în continuare. Vă mulțumesc de modul în care ați gestionat activitatea de consilier local în acești ani și pentru modul în care ne-ați sprijinit. Noi cei mai tineri am învățat mult de la dumneavoastră!”

Răspunzând acestei patetice adresări consilierul local Gheorghe Ene a menționat:”Vă mulțumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase… Vreau să mulțumesc tuturor celor cu care m-am intersectat pe parcursul celor trei mandate de consilier, deci la general și eu am avut de învățat de la fiecare câte ceva. A fost o experiență nouă și frumoasă și inedită pentru mine și am încercat cât m-au ținut și cât mă țin puterile și cunoștințele, ca atribuțiile de consilier să mi le duc până  la capăt cum trebuie. Chiar dacă nu am reușit  de fiecare dată dar cel puțin m-am străduit”.

Dincolo de aceste cuvinte este de remarcat faptul că prin toată activitatea sa de consilier local în Onești meritul domnului Gheorghe Ene este că a apropiat de  cetățenii  municipiului vorbele marelui istoric Nicolae Iorga, ce afirma:”Democrat  înseamnă  cineva care vrea să înalțe poporul pe umerii săi, nu  cineva  care vrea să se înalțe  el pe umerii poporului”.

Menționăm că la ședința Consiliului Local Onești din ziua de 2 septembrie primarul municipiului, Nicolae Gnatiuc a mulțumit  domnului Emil Lemnaru și tuturor consilierilor, indiferent din ce partid politic fac parte, pentru  activitatea desfășurată în timpul mandatului 2016 – 2020.       Ion Moraru 

 

Distribuie articolul!