Arta este muncă!

Arta este muncă!

Acum, în decorul superbei și minunatei toamne, când frumoasele sale culori au cuprins totul – un pictor nevăzut trecând prin toate locurile – vorbim de una din cele mai puternice și iubite asociații culturale, MY Music Art, care perseverează frumos cu o școală de artele spectacolului (muzică vocală, muzică instrumentală, dans).  Înființată în urmă cu 10 ani Asociația Culturală MY Music Art se bucură de  prețuirea  celor  inițiați în  cântul muzicii ușoare, care  au urcat  pe scenele multor concursuri naționale obținând nu de puține ori performanța de a cuceri mari premii și trofee precum și clasarea pe primele locuri la importante concursuri  ale studiourilor de televiziune. Între succesele obținute  în emisiunile – concurs televizate  menționăm câștigarea  de către Francesca Niculescu a celui mai spectaculos show de talente din România – Concursul ”Next Star”, prezența în finală la ”Vocea României Junior” a interpretei Melanie Șerban, participarea la mai multe concursuri  a lui George Aghinea  (”Românii au talent”, ”Vocea României”, el uimind cu vocea sa personalități ale muzicii, care au fost în juriu). Melanie Șerban a fost câștigătoarea Concursului ”Next Star”, în finala acestui concurs fiind declarată  cea mai bună voce a sezonului. Dragoș Alexa (la ”Vocea României”), Costina Crăciun, Dragoș Luca, Augustin Vitan și Ela Trandafir (la  ”Românii au talent”) sunt  alte  voci ”șlefuite”  la MY Music Art care au smuls ropote de aplauze și au cucerit juriul dar și publicul privitor, iubitor al muzicii de calitate.

De la această școală din Moinești – MY Music Art, remarcată pe plan național, putem aduce mai multe noutăți, prima dintre acestea fiind că echipa pentru formarea tinerelor talente artistice s-a  mărit cu încă un profesor spercializat în canto clasic! Alexandra Pashalov este absolventă a Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj și are o vastă experiență în acest domeniu. Pe lângă  faptul că este profesoară de canto Alexandra Pashalov este și  instructor autorizat de dans, ea considerând că  muzica se împacă cel mai bine cu dansul.

     

Tânăra profesoară Alexandra  (foto 2) este mult atrasă de mirajul scenei și a fost prezentă în numeroase spectacole și emisiuni de televiziune. Cu cinci ani în urmă a fost printre cele care a lansat trupa ”Selfie” (singura trupă de fete a pieței muzicale din România acestor ani). Având o colaborare fructuoasă cu compozitorii Mihai Alexandru, Matteo și alții această trupă a adus, prin dăruirea totală de pe scenă, ceva nou –  o energie debordantă, diversitate și cântece pline de viață. O remarcă deosebită pentru melodia ”Briliant”, care după mărturisirea compozitorului Mihai Alexandru ”se potrivește  cu muzica pe care o regăsim în Top 100 Bilboard, proiectul Selfie fiind unul curajos, unic în felul său și totodată o provocare  pentru piața muzicală românească”. Trupa Selfie, care a avut colaborări cu case de  producție muzicală,  a fost aplaudată la scenă deschisă în recitaluri și spectacole incendiare, în care a cucerit mii de spectatori. Alexandra Pashalov a participat și la  cele mai apreciate  emisiuni de televiziune (”Neața cu Răzvan și Dani”, ”Agenția VIP” și altele). Ea a fost prezentă  și în super – show-ul ”O dată în viață” prezentat de Televiziunea Română, unde evoluând cu renumitul Taraful din Clejani a susținut-o pe solista  acestuia, Viorica! Frumoasa colaborare a Alexandrei Pashalov cu compozitorii Matei Alexandru, Matteo a fost una fructuoasă și roadele  acestei colaborări sunt puse acum în valoare. Astfel, cu o mare exuberanță Alexandra Pashalov este cel mai bine pregătită pentru  elevi, ca ei să se poată remarca pe plan artistic.

Bucuria  primului  succes

Școala de Muzică M Y Music Art are mai nou și o clasă de canto popular. O mică parte  din  cursanții acestei clase au avut o mare bucurie în acest octombrie atât de frumos ”pastelat” de culorile toamnei, când au evoluat pentru prima dată pe scena unui festival. Ei s-au aflat la prima participare la o manifestare culturală  – Festivalul Național de muzică pop și populară ”Topul mini- vedetelor” ce a fost găzduit de frumoasa stațiune Slănic Moldova, la Terasa Cascada. Organizatoare a acestui festival a fost Asociația Culturală ”Belle Arti” prin inimosul Vali Pascalnii (care cutreieră toată țara în organizarea de evenimente deosebite). Astfel, timp de două zile (3 și 4 octombrie), de pe  platoul Cascadei au răsunat în stațiunea Slănic Moldova vocile talentaților interpreți participanți la acest festival. Ei au fost ascultați cu mare răbdare, corectitudine și generozitate de către membrii juriului. Compozitorii Nicolae Caragea și Marcel Iorga dar și interpreții Carmen Rădulescu și Ciro de Luca au fost cei care au jurizat acest festival, ce a creat atmosfera  unui week – end plin de muzică  la Slănic Moldova.

   

Prof. Irina Pashalov, inițiatoare în urmă cu 10 ani, alături de Menelaos Pashalov a Școlii de Muzică MY  Music Art ne-a declarat:”Din punctul nostru de vedere concurența este benefică. Noi dorim să fim o familie muzicală, unde învățăm pe lângă o bună tehnică vocală să încurajăm, să ne bucurăm și să fim fericiți. Concursurile sunt locul  în care ne demonstrăm  nouă dacă am devenit mai buni în evoluția noastră, să învățăm unii de la alții să ne bucurăm împreună, să adunăm amintiri minunate și să-i apreciem pe ceilalți. Festivalul Național de muzică pop și populară  <<Topul mini – vedetelor>>, găzduit de stațiunea Slănic Moldova, ne-a dovedit  acest lucru”.

Iată palmaresul cursanților Școlii MY Music Art Moinești la  acest festival slănicean:Marele Trofeu al secțiunii Muzică populară a fost cucerit de Alessia – Ioana Nechita  (în foto 1)  iar Trofeul  onorific Laura Stoica a fost câștigat de Flavia Rizoiu. La Pop internațional, la  grupa 13 – 15 ani, Delia Racu a fost câștigătoarea trofeului iar Antoniei Lorenti i-a revenit Trofeul  grupei de vârstă peste 15 ani. La Pop internațional au cucerit premiul I Sara Maria Munteanu și Alessia Morar, același premiu fiind obținut și de Roberta Harabagiu și Larisa Ciubotaru (la  secțiunea Muzică populară). Premiul II au  obținut Ștefan Dascălu (la Pop internațional) și Alexia Ferdeș (la Muzică populară). Două premii II a obținut  Erica Apostu (la Pop românesc și la Muzică populară) iar Daria Palaghiță  a obținut același premiu la  Pop românesc.  Evidențiem și câștigătoarele premiului III: Ana Matei (care a obținut acest premiu la secțiunile Pop românesc și Muzică populară) și Antonia Seci la  Pop românesc.

   

” Obținerea mai multor premii de către acești tineri talentați  la un festival național este rezultatul unei munci responsabile. Acestea sunt frumoasele realizări ale  școlii  noastre, fiecare talent fiind șlefuit la MY Music Art”, ne-a declarat prof. Irina Pashalov, cu promisiunea că ne va face cunoscute și alte succese  ale elevilor îndrumați aici, ce pășesc cu multă încredere și bucurie spre  fascinanta lume a muzicii.             Ion Moraru

 

Distribuie articolul!