”Suntem o familie frumoasă!”

”Suntem o familie frumoasă!”

În vremuri grele de pandemie, vremuri în care  toate școlile ”sunt în scenariul roșu”, la Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” din Onești  ziua de vineri 12 noiembrie a fost una de sărbătoare! Aceasta deoarece odată cu celebrarea zilei de naștere a marii gimnaste Nadia Comăneci (ea prinzând în buchetul vieții încă un fir!), a fost sărbătorită aici și ”Ziua Liceului”! Astfel, deși cursurile  au avut loc on – line, în desfășurarea orelor  cu bucurie în suflet și în gând, încurajați de profesoara Andreea Calapod (consilier educativ, ce are alături pe profesoara Nicoleta Neaga în frumoasele  acțiuni ale elevilor), aceștia au adresat cele mai frumoase mesaje la acest moment aniversar. Frumoasa inițiativă, îmbrățișată de cadrele didactice de la această instituție de învățământ, a fost  apreciată de  conducerea Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” (director, prof. Sorina – Elena Ganea, director adjunct, prof. Cătălin Bucur).

”Ne mândrim că suntem elevi ai acestui liceu!”, ”Mulți ani prosperi domnilor profesori, multe succese și multă putere, să trecem prin aceste vremuri grele!”, au fost câteva din mesajele împărtășite on – line de elevii Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci”, care a aniversat 51 de ani de la înființarea sa. Elevii au adus cuvinte de mulțumire  profesorilor ”pentru munca imensă și răbdarea pe care o depun în  actualele condiții de studiu”.

Numeroase mesaje au fost adresate de către elevi marii campioane a gimnasticii Nadia Comăneci, fiind organizat – și în acest an – un inedit concurs de desene. Astfel, alături de chipul cald al Nadiei Comăneci, pe care  elevii au reușit să îl  realizeze cât mai expresiv, pe coala de desen s-au regăsit mesaje foarte frumoase. Nadia Comăneci a fost apreciată ”Regina paralelelor, care a obținut zecele perfect. Datorită muncii ei, a orelor petrecute în sala de gimnastică, ea a ajuns cunoscută pe întreg mapamondul!” O surpriză deosebită pentru Nadia Comăneci a avut eleva Evelina Munteanu, din clasa a XI a, care  a scris o scrisoare ”Zeiței Montrealului”. Cu sufletul plin de candoare și de bucurie Evelina Munteanu a notat în scrisoarea sa :”Vă scriu   cu ocazia celei de-a 59 – a aniversări a zilei de naștere a dumneavoastră! Vă scriu pentru a vă felicita și totodată pentru a vă transmite că sunt mândră că învăț la  liceul ce vă poartă numele, adică Liceul cu Program Sportiv Nadia Comăneci. Deși mă aflu într-o clasă  de Filologie pot spune că vă admir atât personalitatea cât și performanțele.  Știați că acest lucru nu a fost mereu așa?  În trecut în acest liceu  erau doar clase de Filologie și Istorie, cu timpul  acestea s-au schimbat  și astăzi ne bucurăm  cu toții că pe poarta  școlii sunt prezente  numele și portretele dumneavoastră!”

În această frumoasă zi  de sărbătoare un mesaj deosebit a avut  prof. Sorina – Elena Ganea, director al Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” din Onești: ”Mulțumim tuturor elevilor pentru gândurile frumoase și cadrelor didactice, care începând de dimineață, ne-au amintit că astăzi sărbătorim!  Sunteți minunați și ne mândrim cu voi! La mulți ani acestui colectiv frumos, format din elevi, cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic! Suntem o familie frumoasă!”

Este de menționat faptul că elevii ”de la NADIA” (cum  frumos auzi vorbindu-se în municipiul Onești), au sărbătorit această zi  nu numai prin mesaje on – line ci și prin cântec, tot pe calea internetului! Astfel, în sunetul chitărilor s-au auzit ritmurile plăcute ale unui cântec – ”Am visat să fiu gimnastă” –  mai multe glasuri de elevi cântând ”pe Nadia să o sărbătorim!”. Au fost aduse mulțumiri doamnei învățător Elena Racoș și domnului profesor de religie Cristian Scripcaru pentru un moment muzical închinat  dublei aniversării – a marii gimnaste Nadia Comăneci și a Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci”! Cum sportul antrenează mintea, capacitatea de gândire iar practicarea acestuia înseamnă putere, iată, la strălucirea acestei sărbători și câteva ”citate”  ale  elevei  Miruna Mateiciuc: ”Munca grea face totul mai ușor” ; ”Toată lumea se sperie, toată lumea eșuează.  <<Cheia>>  este să te întorci  din nou la treabă și să o iei de la capăt. Dacă  îți este teamă că vei da greș, nu meriți să câștigi! ” Știind că în spatele unui sportiv de performanță stau ani întregi de muncă dar și învățămintele deprinse  la orele de studiu, că sportul  te învață să lupți Miruna Mateiciuc a mai notat:”Zilele grele  sunt cele mai frumoase, pentru că  acestea clădesc un campion” ; ”Abilitatea pentru  a te cuceri  pe tine însuți  este cu siguranță cel mai  prețios lucru pe care sportul îl poate oferi”. Prin ”cenușiul  fiecărei zile”, asemeni dorinței de depășire a barierelor și ambiției unui sportiv de a face tot ce stă în puterea sa în împlinirea unui obiectiv, mai strălucește un gând al acestei eleve de la Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” – ”Condițiile esențiale  pentru tot ceea ce faci trebuie să fie alegerea, dragostea și pasiunea!”

Este de evidențiat faptul că șirul activităților  deosebite, care își pun amprenta asupra educației elevilor a continuat la Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” și luni 16 noiembrie, când a fost sărbătorită, prin realizarea de desene și transmiterea de mesaje video,  Ziua Internațională a Toleranței. Pe pagina  unei rețele de socializare a Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci”  se menționează: ”Aceasta  este ziua în care  ar trebui să întărim convingerea că, deși suntem diferiți, toți avem aceleași drepturi. Acesta este mesajul pe care elevii noștri, mici și mari, încearcă să îl transmită.”   Ion Moraru

 

 

Distribuie articolul!