”Voi susține toate proiectele majore ale județului Bacău!” - Amprenta de Onesti

”Voi susține toate proiectele majore ale județului Bacău!”

”Voi susține toate proiectele majore ale județului Bacău!”

Alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților  și pentru Senatul României, care vor avea loc la 6 decembrie, sunt doar la un pas înaintea noastră. Pentru Camera Deputaților lista de candidați  pentru  alegerile parlamentare  a  Organizației Județene Bacău  a Partidului Național Liberal  este deschisă de Mircea Fechet, un  om destoinic, el fiind  din 5 noiembrie  în funcția de Ministru al Mediului și al Pădurilor. Investirea sa și depunerea jurământului  în această funcție  au avut loc la Palatul Cotroceni în prezența  președintelui României Klaus Iohannis și a prim-ministrului Ludovic Orban. Acest fapt a adus  județului Bacău bucuria  dar și responsabilitatea  de a avea în Guvernul României un ministru!

”Sunt mai mult decât onorat de încrederea care mi-a fost acordată pentru a prelua Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Am depus astăzi jurământul și vă spun sincer că a fost unul dintre cele mai emoționante momente din viața mea. Știu că nu este un portofoliu ușor. În calitate de secretar de stat de aproape un an de zile, am cunoscut problemele cu care se confruntă Ministerul. Tocmai de aceea vă asigur că înțeleg responsabilitatea pe care o am. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a implementa cele mai bune politici de mediu, pentru a proteja pădurile din țara noastră și pentru a lua măsuri concrete împotriva poluării cu care ne confruntăm. Nu sunt omul care să evite munca, oricât de grea ar fi și acest lucru îl pot confirma toți cei cu care am făcut echipă de-a lungul anilor. Știu că protejarea mediului înconjurător este cel mai frumos cadou pe care îl putem lăsa copiilor noștri”, a declarat Mircea Fechet la preluarea mandatului.

Din această ipostază noul Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor  a început  mai multe  confruntări  de care în ultimii ani în țara noastră  se vorbește mult și se face puțin. El a atins o  problemă stringentă: ”Suntem țara paradoxului managementului deșeurilor: pe de-o parte suntem sufocați de deșeuri iar, pe de altă parte, industria reciclatoare din România importă deșeuri ca să supraviețuiască. Cifrele sunt și mai îngrijorătoare – reciclăm doar 14% la nivel național. România se poate totuși transforma în viitor din țara depozitării în cea a reciclării” a declarat Mircea Fechet la lansarea în dezbatere publică a Hotărârii de Guvern privind reciclarea  deșeurilor, aceasta intrând în vigoare la începutul anului viitor.  ”Sistemul funcționează asemenea coșului de cumpărături de la supermarket – folosim o monedă de 50 de bani să deblocăm coșul, pe care îi primim înapoi când ducem coșul la loc. La fel, oamenii care vor cumpăra băuturi ambalate în sticlă, plastic sau aluminiu, în care va fi inclusă garanția de 50 de bani, o vor primi înapoi imediat ce returnează ambalajele. Recuperarea garanției se poate face sub formă de cash sau voucher – la alegerea fiecărui consumator. Returnarea se poate face în orice magazin, atât în supermarketuri, cât și în magazinele mici. Există două sisteme de returnare pe care magazinele le pot alege – manual sau automat.  Proiectul a fost construit în consultare cu toți cei implicați – producători, reciclatori, colectori. Ne așteptăm ca în primii 3 ani să ajungem la o rată de reciclare de 90%. Sunt încrezător că acest sistem va aduce multe beneficii de mediu pentru România”, a menționat Mircea Fechet despre acest  proiect.

”Ducem un război împotriva arderilor ilegale de deșeuri. Vom face descinderi – Garda de Mediu, împreună cu efective ale Poliției și Jandarmeriei. Vor fi făcute anchete. Vor fi aplicate sancțiuni și vom face astfel de acțiuni în toate zonele cu probleme. Descinderile vor continua câtă vreme va fi nevoie, pentru că poluarea aerului este un subiect mult prea serios, care se reflectă și în sănătatea oamenilor”, a menționat în mod hotărât noul ministru.

O altă problemă avută în vedere de Mircea Fechet este  a electrificării  transportului în comun și a celui privat. La Conferința „Grid Integration Of Electric Mobility Forum”, organizată de The Diplomat – Bucharest Ministrul Mediului, Apelor și  Pădurilor a  afirmat:” În România, 2020 îl putem numi anul mașinilor electrice – în acest an au fost rezervate 4600 de mașini prin Rabla Plus, mai multe decât în toți cei trei ani de când funcționează programul. Pentru ca aceste mașini să poată funcționa, avem nevoie de stații de încărcare. Am prelungit perioada de depunere a dosarelor de finanțare în programul Infrastructura Verde, pentru ca mai multe localități din România să beneficieze de această finanțare. Avem proiecte și pentru transportul în comun, unde deja Bucureștiul a contractat 130 de autobuze hibrid electrice și 100 de troleibuze, iar Brașovul 52 de autobuze electrice. Continuăm astfel de proiecte bune, pentru că cei mai câștigați vor fi cetățenii care vor putea respira un aer mai curat.”.

Prezent la  Conferința „Intensificarea colaborării regionale pentru implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă”,  ministrul băcăuan Mircea Fechet a remarcat: ”Punerea în aplicare a obiectivelor de dezvoltare durabilă și atingerea țintelor pentru 2030 reprezintă atât o provocare, cât și o oportunitate pentru Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. În contextul cooperării regionale, combaterea schimbărilor climatice și reducerea poluării aerului sunt fundamentale pentru o societate dezvoltată, modernă și o economie solidă.  Îndeplinirea acestor ținte presupune o transformare profundă la nivelul societății, a comportamentului și a modelului economic și implică asumarea eforturilor comune, pe care trebuie să le depunem cu toții pentru protejarea mediului și a cetățenilor expuși riscurilor climatice.”

Activitatea desfășurată  până în prezent de Mircea Fechet este apreciată și în Organizația Județeană Bacău a Partidului Național Liberal. Având o vastă experiență în administrație, în pragul alegerilor parlamentare Mircea Fechet a declarat: ”Voi susține  toate proiectele majore  ale județului Bacău!” Consilier local al PNL, Elena Pașcu Apăvăloaie, a menționat despre Mircea Fechet:  ”Este un  om care are un alt profil de politician, un profil pe care ar trebui să îl regăsim mult mai des în mediul politic românesc”. Președintele interimar al PNL Bacău, Viorel Miron, este  convins că  acest partid  vine cu echipa cea mai bună  de candidați  la alegerile parlamentare (Daniel Fenechiu,  Dragoș Luchian, Violeta Urban, Gabriel Grițcu, Elena Pașcu Apăvăloaie în Senat –  Mircea Fechet, Cătălina Ciofu, Elena Hărătău, Gabriela Țarălungă, Claudiu Năstasă în Camera Deputaților),  ei arătând forța partidului în teritoriu. ”Avem un program de guvernare solid, în care sunt cuprinse multe investiții ce au legătură cu județul Bacău… Vrem să ajungem la guvernare pentru următorii patru ani ca să ne îndeplinim promisiunea noastră principală: Dezvoltăm România”, a mai afirmat Viorel Miron, președintele interimar al PNL Bacău.       Amprenta  de Onești

 

Distribuie articolul!