CENTRUL DE PREGĂTIRE CAMBRIDGE ONEȘTI – LA 5 ANI DE LA ÎNFIINȚARE - Amprenta de Onesti

CENTRUL DE PREGĂTIRE CAMBRIDGE ONEȘTI – LA 5 ANI DE LA ÎNFIINȚARE

CENTRUL DE PREGĂTIRE  CAMBRIDGE ONEȘTI – LA 5  ANI  DE LA ÎNFIINȚARE

O vorbă de încurajare spune că în momentele ”când viața este dură, învață să  gândești și să lupți”, păstrând  un zâmbet că vei reuși! Atunci  se adună în suflet și mai multă putere  și florile vieții încep să  se bucure de încredere  și prietenie. Cu astfel de momente, care  au făcut să fie și mai puternică, s-a confruntat prof. Dana Gavrilă, manager a Centrului de Pregătire Cambridge din Onești, ce a împlinit în această toamnă (la 9 noiembrie), 5 ani de la înființare! Ea ne-a declarat:”Al cincilea an la CENTRUL DE PREGĂTIRE CAMBRIDGE ONEȘTI a fost, desigur, neobișnuit.  În luna martie 2020 cursurile de limba engleză  s-au interupt brusc, din cauza pandemiei. Ne-am adaptat însă și am reluat cursurile în format online cu toate grupele, mai puțin cele de Pregătitoare și clasa 1. Toată vara am muncit, am învățat, am dat teste, am progresat. Și ne-am adaptat metodele și mijloacele de predare la noul context de studiu. Pentru că dacă te oprești (prea mult), pierzi tot ceea ce ai construit. Examenele din iunie au fost amânate și susținute în septembrie. Rezultatele sunt excelente, ca de obicei, promovarea a fost de 100% pentru toți elevii, iar 95 % dintre punctaje au fost maxime, adică 15 scuturi din 15 pentru elevii de STARTERS, MOVERS și FLYERS și examenul luat cu A pentru elevii de nivel A2 și B1! Cea mai bună dovadă că soluții există întotdeauna, doar să îți dorești să le cauți și să le aplici!”

Cu noi speranțe, cu bucurii, cu iubire față de copii visele se împlinesc! ”Elevii își doresc să înceapă sau să continue cursurile de limba engleză la Centrul Cambridge Onești, părinții și bunicii lor, de asemenea. Pentru că aici cu toții găsesc  cel mai bun loc în care pot să crească atât de mult cât vor! Pentru că motivația se hrănește, interesul se cultivă, curiozitatea se crește. Pentru că ei știu că prima condiție a calității muncii unui profesor este să aibă interes pentru ceea ce îi dezvoltă cu adevărat pe elevii lui, precum și pasiune și dorința de a inspira și de a îi accepta pe ceilalți fără să îi judeci. Doar să știi de ce anume au nevoie și să le oferi instrucția și educația în modul în care ei sunt capabili să le primească. Limbile străine nu se învață scriind liste interminabile de cuvinte sau doar rezolvând exerciții de gramatică. Ci folosind toate abilitățile de ascultat, vorbit, citit și scris în același timp în contexte reale de viață. De aceea avem succes! Păstrăm și folosim în continuare materialele și metodele care și-au dovedit eficiența (jocurile interactive, manualele de gramatică, cele de teste și cele de aplicații, cărțile de citit în limba engleză, materialele video și audio, programele software pentru tabla interactivă, activitățile și concursurile de Speaking / Vorbit, de realizare de filme, de fotografie, de Writing / scris, acțiunile de Giveaway  și multe altele), dar studiem piața și introducem în permanență și altele noi, din ce în ce mai moderne și mai adaptate felului de a gândi, reacționa și învăța al copiilor și tinerilor de astăzi. Adică… <<ajută-mă să învăț cum pot eu, nu cum vrei tu!>> Continuăm cu aceeași perseverență, plăcere și dorință de progres!”, ne-a mărturisit prof. Dana Gavrilă, manager al Centrului de Pregătire Cambridge Onești. Ea este convinsă că ”profesorul nu ar trebui să existe decât în relație cu elevii lui, adică dacă le poate influența in bine viața! Altfel nu e nimic!”

Dacă  un alpinist pentru a-și face drum spre înălțimi trebuie să treacă peste  pietrele care îl împiedică, pentru  a adapta condițiilor de pandemie  Centrul de Pregătire Cambridge  prof. Dana Gavrilă a  luat toate măsurile  de protecție posibile. Astfel,  acest centru dispune de  separatoare, de lămpi cu ozon și ultraviolete, de aparate de evacuare a aerului, sunt respectate condițiile de  spațiere fizică. Cursanții acestui centru  poartă mască de protecție  de la intrare și până la  plecarea spre domiciliu. În condiții de siguranță maximă  au fost reluate cursurile cu  prezență fizică  și cu clasele 1 și 2.

Și mai sunt vești noi de la Centrul de Pregătire Cambridge de la Onești:  de la mijlocul lunii octombrie au sosit Certificatele Cambridge din acest an, fapt ce îi bucură pe cursanți  ”să fie cât mai sus”, cum își doresc! De asemenea, aniversarea  a 5 ani de activitate a  acestui centru  este marcată prin  acțiuni de  sărbătorire. Astfel, pe tot parcursul  celui de-al 5 –lea an (2020 – 2021)  sunt organizate acțiuni  de Giveaway , care se bucură de un deosebit succes (în desfășurare fiind a treia acțiune cu tema ”Saint Nicholas” (Moș Nicolae). Și urmează și Concursul de fotografii al sărbătorilor de iarnă!

Așa continuă  drumul înainte  deschis de Centrul de Pregătire Cambridge din Onești ”șlefuind”  setea de cunoaștere și caracterul fiecărui  cursant, chiar dacă întâlnim  greutăți și obstacole, ce trebuie  depășite!

 

Profesor Dana Gavrilă, manager al Centrului de Pregătire Cambridge Onești

Pagina de Facebook CENTRU PREGATIRE CAMBRIDGE ONESTI

Grupul de Facebook CURSURI ȘI EXAMENE CAMBRIDGE ONEȘTI

Instagram  CentruCambridgeOnesti

 

 

Distribuie articolul!