La Onești se așteaptă avizul Direcției de Sănătate Publică Bacău pentru începerea vaccinării împotriva COVID 19

La Onești se așteaptă avizul Direcției  de Sănătate Publică Bacău  pentru începerea  vaccinării împotriva COVID 19

NOUTĂȚI  DE  ULTIMA  ORĂ

 CENTRUL DE VACCINARE  AMENAJAT  LA MUZEUL  MUNICIPAL  DE ISTORIE  ONEȘTI  ÎȘI VA ÎNCEPE  ACTIVITATEA  DE  VINERI  22 IANUARIE.  DE AZI, MIERCURI  20 IANUARIE ACEST CENTRU A FOST INCLUS PE  PLATFORMA  NAȚIONALĂ, ASTFEL CĂ  SE POT  ÎNSCRIE  PERSOANELE  CARE VOR SĂ SE VACCINEZE.  PROGRAMUL  DE LUCRU  AL CENTRULUI  DE  VACCINARE DE LA MUZEUL  MUNICIPAL  ONEȘTI  ESTE DE  LUNI – DUMINICĂ, ÎNTRE ORELE 8.00 – 20.00, ÎN FIECARE ZI PUTÂNDU-SE VACCINA  UN NUMÂR  DE  60  PERSOANE.  PURTĂTORUL  DE CUVÂNT AL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI ONEȘTI, IONUȚ  TENIE  A  EVIDENȚIAT  UN FAPT: ”PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ONEȘTI ESTE PRIMA  DIN JUDEȚ CARE A AMENAJAT  UN CENTRU  DE VACCINARE  ÎMPOTRIVA COVID – 19,  CENTRELE DE LA LA BACĂU ȘI MOINEȘTI FIIND  ÎN CADRUL SPITALELOR  DIN ACESTE LOCALITĂȚI”.

Pe  oneștenii care vor ca să se vaccineze  împotriva  COVID – 19  îi  informăm că  în municipiul de pe Trotuș  nu a început încă vaccinarea,  acest  fapt  suferind o întârziere față de alte localități din România. Purtătorul de cuvânt al Primăriei  municipiului Onești, Ionuț Tenie, ne-a declarat: ”Pentru Centrul de vaccinare care va funcționa la Muzeul Municipal de Istorie ( de pe B-dul Republicii), tot ceea ce a ținut de Primăria Onești s-a realizat iar în aceste zile  așteptăm avizul Direcției de Sănătate Publică Bacău pentru a începe acțiunea de vaccinare. De asemenea,  aici trebuie  să-și instaleze  aparatura necesară Serviciul de Telecomunicații Speciale, totul fiind monitorizat la efectuarea vaccinului.  La  acest centru a fost compartimentată zona, s-au amenajat culuoare de fluidizare a celor care doresc să fie vaccinați, o sală de așteptare  conformă cu reglementările în vigoare. Centrul de vaccinare de la Muzeul Municipal (în foto) a fost dotat cu logistica necesară, au fost achiziționate  frigidere pentru păstrarea  vaccinului în condițiile cerute. Totul este pregătit pentru a începe vaccinarea!”

Ionuț Tenie, purtătorul de cuvânt al primăriei oneștene, a mai  subliniat  un fapt: ”pentru această acțiune, care va avea loc cu ajutorul Spitalului Municipal Onești,  sunt  gata  de a veni în sprijinul  celor care doresc ca să se vaccineze  asistentele medicale, registratorii dar și  personalul care va dezinfecta din  două în două  ore  Centrul de vaccinare”. El a arătat că  în  zilele  următoare oneștenii vor fi informați printr-un comunicat cu mai multe lucruri legate de începerea vaccinării împotriva COVID 19 în municipiu.

Menționăm că pe parcursul campaniei de vaccinare în municipiul Onești vor mai fi amenajate – într-o sală de sport – încă două centre, de care  pot beneficia  cei vor ca să se vaccineze împotriva temutului virus.      Amprenta de Onești

 

Distribuie articolul!