O nouă tragedie în sistemul sanitar. Incendiu la Spitalul ”Matei Balș” din București. Patru pacienți au murit

O nouă tragedie în sistemul sanitar. Incendiu la Spitalul ”Matei Balș” din București. Patru pacienți au murit

La Spitalului „Matei Balş” din Capitală a izbucnit un incendiu în dimineaţa zilei de vineri 29 ianuarie, tragedia fiind soldată cu patru morţi. Conform Inspectoratului  General pentru  Situații de  Urgență  şi Ministerului Sănătăţii, trei pacienţi au fost găsiţi carbonizaţi, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp.

Potrivit site-ului G 4 Media, care citează surse din cadrul anchetei, cauza incendiului ar fi fost un reşou care funcţiona în salonul care a ars. 102 pacienţi cu COVID-19 au fost evacuaţi iar focul a fost stins de pompieri. Circa 98% dintre pacienţii din clădirea în care a avut loc incendiul erau conectaţi la oxigen. Toţi aveau o stare medie spre severă din cauza COVID, a precizat directorul institutului, Streinu Cercel.

În primă fază au fost evacuate circa 44 de persoane către Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, „Sfântul Ioan” şi „Sfântul Pantelimon”, iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului, a precizat coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa. El  a mai declarat că dintre cele 44 de persoane evacuate două se aflau în stare mai gravă şi au necesitat măsuri de protezare respiratorie.

La rândul său, Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat în această dimineaţă că toţi pacienţii evacuaţi au fost transferaţi fie în alte pavilioane de la „Matei Balş”, fie la alte spitale din Bucureşti. Şeful DSU, Raed Arafat a mai declarat că ultimul control la „Matei Balş” a fost în noiembrie anul trecut.   Loredana Diacu, Epoch  Times  România

Distribuie articolul!