Ziua Internațională a Cititului Împreună

Ziua Internațională a Cititului Împreună

”ZICI cu lipici: legați prin cititul împreună”

10 februarie este Ziua Internațională a Cititului Împreună, o zi care ne amintește de puterea cuvintelor și a poveștilor. Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești s-a alăturat acestei inițiative și bibliotecarii vor citi alături de cei mici, povești cu voce tare.

Pentru că o parte dintre restricțiile impuse au fost ridicate, Biblioteca din Onești își propune o serie de evenimente cu public, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare și de protecție.

Primul eveniment pe care Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” îl pregătește este ”ZICI cu lipici: legați prin cititul împreună”, pe 10 februarie, de la ora 11:00, când alături de copii vom citi povești și vom vorbi despre cărțile frumoase ale copilăriei.

Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment global, la care participă milioane de oameni și este organizată în fiecare an, în luna februarie. În toată lumea, anul acesta, pe 10 februarie, bibliotecari, profesori, învățători, educatori, părinți, bunici, citesc povești copiilor.

Această inițiativă aparține organizației LitWorld, fondată în anul 2007, și are ca scop celebrarea cuvintelor și poveștilor în rândul copiilor și tinerilor.

Tema din acest an este: „ZICI cu lipici: legați prin cititul împreună”.

Evenimentul va avea loc fizic, la Ludoteca bibliotecii și online pe pagina noastră de socializare și pe site-ul nostru,  pentru că într-adevăr, cititul ne aduce aproape și ne ”lipește”, oriunde am fi, de cărți.

Vom citi povești alături de elevii clasei a III-a A, ” Mickey și Minnie ”, de la Școală Gimnazială ”Ghiță Mocanu” Onești, înv. Irina Georgeta Andronache și copiii de la Centrul Educațional Kolping Oituz.

În cadrul evenimentului vom vorbi despre cărți și vom citi povești împreună, pentru că cititul cu voce tare este o modalitate de dezvoltare a abilităților lexicale, iar copiii vor prinde drag de cărți și de povești.

Poveștile ne cresc mari și ne dorim să îi apropiem pe copii și tineri de lumea frumoasă a poveștilor. Astfel că, elevi din clasa a III-a de la Școala ”Ghiță Mocanu” vor citi și ei povești celor mai mici de la Centrul Educațional Kolping.

Prin activitățile diverse care vor fi organizate la biblioteca noastră, pe  10 februarie, 2021, Ziua internațională a Cititului Împreună, continuăm misiunea principală a bibliotecarilor – îmbunătățirea calității vieții oamenilor, inclusiv prin promovarea lecturii ca bază pentru cunoaștere, cultură și dezvoltare.

Haideți să citim împreună alături comunitatea internațională pe 10 februarie și în fiecare zi!

Evenimentul va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor sanitare și de protecție în vigoare.   Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti”   Onești 

* O  VESTE  DEOSEBITĂ  PENTRU  IUBITORII  MUZICII  SIMFONICE: DUPĂ CUM A DECLARAT  IONUȚ TENIE, DIRECTORUL  BIBLIOTECII ONEȘTENE, ÎN CURÂND VOR FI RELUATE  CONCERTELE  STAGIUNII   MUZICALE

Distribuie articolul!