”Dragostea este zarea liberă, unde sufletul poate să își întindă aripile”

”Dragostea  este  zarea liberă, unde sufletul  poate să își întindă aripile”

„Dragostea este zarea liberă, unde sufletul poate să își  întindă aripile.” Această cugetare aparține  pastorului francez  Charles Wagner, care a trăit între anii  1852 – 1918.  Wikipedia ne amintește că  scrierile  sale au influențat  conturarea teologiei  reformate a timpului său. De un succes deosebit s-au bucurat  cărțile sale ”Sufletul lucrurilor” și ”Prietenul. Viața simplă” iar în anul 1904 președintele Theodore Roosevelt l-a invitat  să predice în Statele Unite ale Americii, unde a avut un triumf răsunător la Casa Albă. Cu banii colectați în Franța și în Statele Unite ale Americii Charles Wagner a ridicat o biserică impunătoare în Paris (cu 1200 locuri).

Între cugetările sale mai menționăm câteva: ”Bucuria nu stă în lucruri, ea stă în noi” ; ”Dacă există şi oameni care în acelaşi timp sunt şi bogaţi şi mulţumiţi, fiţi siguri că ei sunt aşa, pentru că ştiu cum să fie mulţumiţi şi nu datorită faptului că sunt bogaţi”; ”Simplitatea în gusturi  este o sursă de  independență”.

Legat de  cugetarea menționată în deschiderea acestui articol, sub frumusețea  fotografiilor ilustrative (gânduri  și  imagini  alese cu mare plăcere de  Daniela Bogătoiu din Târgu Ocna), în  această magie – în prag de  Dragobete-   alăturăm și o nestemată din gândirea  marelui filozof  Dalai Lama.

Distribuie articolul!